Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 34 440
  • 748
  •   2
Отговори
# 510
Ако трябва да съм точна - харесала съм си този цвят кухня:

Ама не намирам готов и не знам дали ще го докарат при бовдисването на мдф-а, а и дали ще стои добре с камъка и светлия под?

# 511

Ама не намирам готов и не знам дали ще го докарат при бовдисването на мдф-а, а и дали ще стои добре с камъка и светлия под?

Ами това е цвят "мляко с какао". Модекс имат такъв цвят. Не мисля, че ще пасне с камъковия цвят (нюансите са различни - кафяво/сиво-зелено), но със светлия под пасва идеално. Тия дето сте намерили са идеални.

# 512
  • София/Варна
amy_nka там където пише 148 е вратата за стаята,ама явно съм я затрила без да искам. Сега ще пробвам предложението ти.

# 513
amy_nka там където пише 148 е вратата за стаята,ама явно съм я затрила без да искам. Сега ще пробвам предложението ти.

Тъкмо това щях да питам, от къде се влиза в тази стая - от вънка ли? Като отделно помещение ли сте го замислили ли...? Grinning

# 514

Ами това е цвят "мляко с какао". Модекс имат такъв цвят. Не мисля, че ще пасне с камъковия цвят (нюансите са различни - кафяво/сиво-зелено), но със светлия под пасва идеално. Тия дето сте намерили са идеални.

Мострите -определено сивеят и вечер много тъмни даже седят. От една седмица ги гледам - и все не ме грабват.
 В камъка има всякави нишки, не се вижда много от снимка с тел.
Това е с някаъв цвят “крем”, ама и той не не прехласва..)

# 515

Вече имате бар плот от "камъка", така че бих се съобразила с него. Не че "мляко с какао" няма да пасне на "камъка", ама ако добавиш и аруша венге, има вероятност нещата да се оплескат, да ти тъмнее.

# 516
Аруша венге?

# 517
Това дето е по-светло с по-тъмни нюанси на венге:

(Във Виденов го наричат "Аруша венге" и аз от там Grinning )

# 518
Не, не си ме разбрала. При светъл под - кухнята ще само от светлия цвят и бара и гърба й - от камъка.
Най-много плота да е черен, че ме дразнят как оскъпяват с рязането..)

# 519
LaughingЗдравейте дами, имам нужда от помощ и различна гледна точка. Започваме да си правим къща и трябва да си направя поне ориентировъчно разпределение на голямата стая, която е кухня,трапезария,хол и кабинет в едно. Работим и двамата с ММ вкъщи и в момента трапезната маса сме я обърнали на офис и за това сме решили в новата къща всичко да е в една стая. В офисната част трябва да има място и за принтери- единия е огромен 65/85см и към 120см висок и известно количество папки.
Стаята е 50 кв.м.
Мога да променям размери на прозорци на воля, бих могла и леко да мръдна някоя колона,защото аз съм конструктора( което води до това, че не съм особенно творческа личност, а съм просто инженер сухар Laughing)
Чертежа е ориентиран по посоките на света. На запад е улица и през улицата има някакъв цех за бетонови изделия, на изток и югоизток е съсед, а двора-градината е на юг.
Ще съм много благодарна за всякакви идеи. Най-важно към момента ми е ВиК-то,т.е. мястото на кухнята.
Скрит текст:
Моето предложение е да се махне острова... достатъчно близо е масата, че да се слага още едно нещо за заобикаляне...
Къде е вратата към стаята?
От гледна точка ВиК може би е по-добре кухнята да е гръб с гръб с банята (нали е ваша тази оттатък стената?), но пък нещо там не ми се връзва Rolling Eyes
Скрит текст:

ПП: за другата кухня: Цвят капучино е също толкова тъмен като сивото, но не "захлупва" така помещението. Ако ще е сиво, то трябва да е още по-светло.
Аз на моя монитор не виждам т.нар. капучино като такова, а като някакъв грейдж Wink сивеещо бежово и с този камък ще е добре...

# 520
  • София/Варна
Сложих вратата, това че без да искам я бях затрила доста объркваше. Поразместих,т.е. разместих всичко . Май е по-добре.

# 521
Острова е огромен като за това помещение. по-добре без него, все пак всичко е на една крачка, няма носене на чашата кафе до другия край на стаята, че да има къде да се приседне наблизо. Не бих го слагала.
Трапезната маса също е огромна за постоянно пребиваващи 3-4 човека. Съвсем спокойно масата може да е за 4ма, а да се разтяга с 2 или с 4 допълнителни места.

ПП: Сложила си вратата за вход на помещението, но си махнала тези за терасите... да не са ти в конфликт сега дивана или трапезната маса Rolling Eyes За принтера къде измисли място?

# 522
  • София
Gerundiq, няма ли да ви е некомфортно да работите цял ден между двете врати?
Останах с впечатление, че основно ще се използва работното място в това помещение и съответно то трябва да е на по-уютно място. Освен това едва ли ще е най-подреденото нещо в стаята (като си знам моето бюро... Joy), а при това разположение първо то се вижда. Ако размениш местата на ръботното място и трапезарната маса, мисля че ще стане по-добре. Ще имаш и повече място за допълнителни шкафове за съхранение около бюрата.
Трапезарната маса може да е перпендикулярна на ъгловата стена (ако е малко по-малка от тази на проекта) и ми се струва, че ще изглежда по-интересно.

# 523
  • София/Варна
Маса скъсена. Примерни врати на дограмата сложени.
Скрит текст:

Тук вече и острова съм махнала, но и изглежда много празно май
Скрит текст:

и по предложението Felis
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 14:41 от Gerundiq

# 524
Предлагам това
Скрит текст:
Не съм слагала реални размери, прозорци(защото има опция да се променят доколкото разбрах), правилен диагонал също, така че -не им обръщайте огромно внимание

За мен трябва стената диагонал да се използва за трапезарната маса, просто нищо друго не ми се връзва да стои там.
помещението ще стане достатъчно отворено така.
Кухнята може и да "завие" малко към вътрешноста на стаята от страната на дивана
Предлагам да си направите кабинетчето в долния десен ъгъл, където ще е светло и удобно.
На "разделителя" между него и хола , с някаква ажурна горна част да закрепите телевизора.
например така

Общи условия

Активация на акаунт