Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 65

• 33 747
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
  • Горна Оряховица
Трябва да "издълбая" място за главата на дюбела иначе няма да приляга към стената, нали така?

# 586
  • София/Варна
Jeini има дюбели с винт с фрезенкова глава, т.е. плоски

# 587
  • Canada
Нищо не трябва да дълбаеш, просто си вземи Г образни кукички.

# 588
Тези етажерки не са предвидени да носят кой знае какво и затова са с такова закрепване. Избери си къде ги искаш, правите дупка с бормашината в стената, слагате дюбел и завинтвате в него винт или кукичка или каквото има на пазара, главичката да стърчи съвсем малко над стената. И после окачате, кат тези зъбчета захапват главата на винта отзад и готово. Има и други начини, ама за такива етажерки, толкова. Дюбелите са малки и винтовете също - 4 мм дюбелчета стигат. Хайде 5 да са.

# 589
Здравейте. Закупихме апартамент ново строителство, който скоро ще трябва да обзаведем. Нямаме възможност да наемем фирма за дизайн, така че се присъединявам към аматьорската темичка Simple Smile Започвам да оглеждам за материали, мебели, цветове, настилки и плочки. Всичко ми е много интересно, но и непознато. Чета наши и чужди статии по различни теми, гледам идеи в Printerest. Апартаментът е тристаен, 95 м2 застроена площ. Банята и тоалетната вече съм ги измислила горе-долу. Сега съм на кухнята и тук ми е най-сложно, защото не мога да придобия представа за цените. Бюджетът ни за изработка на кухня е не повече от 5000 лв. Може ли да ми препоръчате фирма, сайт или майстор за нещо качествено. Ако за тези пари можем да вземем от италиански или немски вносител, ще съм много щастлива. Харесвам техните дизайни. От сайтовете на българските фирми нищо не ми става ясно. Приемам всякакви идеи, препоръки на дами минали по моя път. Квадратурата на кухнята е малко повече от 5 м2. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 590
  • София
Този бюджет включва ли и уредите - фурна, готварски плот, хладилник, миялна, абсорбатор? За шкафовете цените могат да са в много голям диапазон, едно и също разпределение може да струва под 400 или над 1500 лв на линеен метър, зависи от материали, механизми, аксесоари и т.н.

# 591
Този бюджет включва ли и уредите - фурна, готварски плот, хладилник, миялна, абсорбатор? За шкафовете цените могат да са в много голям диапазон, едно и също разпределение може да струва под 400 или над 1500 лв на линеен метър, зависи от материали, механизми, аксесоари и т.н.

Не включва уредите Simple Smile

Може ли да препоръчате материали, мехнизми, фирма производител или вносител, от които сте доволни ?

# 592
Може ли да препоръчате материали, мехнизми, фирма производител или вносител, от които сте доволни ?
Моята кухня от преди 5 години е от Икеа. Дълга е 4.30 м. и струваше около вашия бюджет. С едни от най-скъпите за тогава вратички и плот. Има избор на вратички и плотове, може да разгледате дали ще ви допаднат. На сайта им има програма, с която може да си проектирате кухнята и да се ориентирате за разпределение и цени.
Доволна съм от механизмите и материалите. Проучвах, правихме проекти и на други места, но навсякъде излизаше по-скъпо.  За сравнение - цените бяха еднакви за кухни ПДЧ по поръчка и МДФ модулни.
Харесвам и кухните на Диалог,  отзивите за тях са добри, но са по-скъпи. Отказах се от тях, защото имаха по-малко възможности за размери, особено за височина на горните шкафове.
И на двете места обаче кухните са модулни.  Не си спомням за Диалог, но в Икеа размерите на шкафовете (ширина) са кратни на 20. От моя опит,  ако на пространството ви паснат модулни кухни, излиза по-изгодно, отколкото изработка по поръчка. Възможно  е и мнението ми да не е актуално към днешна дата.  Дано се включат и други момичета с по-скорошен опит.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 23:01 от *Vessy

# 593
  • Варна

Вратички МДФ (може и масив според бюджета и общата концепция), механизми Blum, Hettich, Hafele. Аз на този етап бих заложила, целия долен ред с чекмеджета.
Скрит текст:

И вече е личен избор за дръжките, според концепцията на кухнята, аз лично съм против стърчащи - или кант дръжка или скосени чела, или пуш, но при всички положения с плавно затваряне, както горните така долните вратички/чекмеджета.

За плот - не зная дали ще се вмести гранит или технически камък, за гръб същият или стъкло, но ако не стигнат парите има достатъчно голям избор на термоплотове.

Много ми е трудно да обслужвам дълбок шкаф 60 см с вратичка, нещата, които са отвътре за да ги достигна, се налага да извадя първо тези, които са отпред.

За фирма не мога да препоръчам, там има доста фактори, дали ще се спрете на готова модулна или ще я правита по поръчка.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 10:10 от Doris

# 594
  • София
В тази тема ще видите много полезна информация за механизми, материали и прочие, има и линкове към основните доставчици, може да ви помогне да се ориентирате по-добре. Впрочем, ако си поиграете с някоя от програмите за моделиране на кухни и си направите някакво примерно планче какво да има във вашата кухня, след това ще ви е много по-лесно да сравнявате цени. Simple Smile

# 595
Много ви благодаря, момичета. Приложението на ИКЕА съм го свалила даже. Разгледах и сайта им. Имат интересни неща. Ще направя една концепция със софтуеъра. Ще разгледам фирма 'Диалог" и със сигурност ще се включа в другата тема. Моята идея е кухнята да е класически бяла или слонова кост, но искам да има тук-там цветен акцент, защото холът ми ще бъде в по-свежи тонове. Много ми харесват гърбовете с плочки имитиращи тухли иили тип мозайка. За плотове също съм проучвала. Кварцовите много ми харесват, както и гранитните, но май няма да стигнат парите за това.

Нещо такова си представям.

# 596
Не вярвам да стигнат парите за описаното, особено за диалог

# 597
Не пречи Кити Кати да си избистри концепцията/визията с конкретни неща от разни по-скъпи фирми и да си поръча кухнята при индивидуален майстор, ако намери читав такъв. И ще спести като минимум ДДС-то SmileSmirk

# 598
  • Варна
Не пречи Кити Кати да си избистри концепцията/визията с конкретни неща от разни по-скъпи фирми и да си поръча кухнята при индивидуален майстор, ако намери читав такъв. И ще спести като минимум ДДС-то SmileSmirk

Да се намеся като един счетоводител, то за ддс-то не е много сигурно Sweat Smile
Като се купуват материалите те са си с ддс, само на труда няма да има ддс, но то е малко относително, защото обикновено майсторите определят цена според материалите, колкото струват толкова си слагат и цена на труда.

Модулните кухни, май излизат най-на сметка.

# 599

Да, точно за избистряне на концепцията иде реч. Дори да си наемем фирма за интериорен дизайн, пак бих предпочела да съм наясно относно материалите и ефективността им. Мисля, че когато човек има ясна идея какво иска, ще е наясно и с какви компромиси е склонен да се примири заради бюджета.

Общи условия

Активация на акаунт