Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 77

• 44 172
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
Обадете им се и ги питайте.

# 511
Нещо тия еднакви резултати в МБ много ме съмняват, как пък всички с едно и също.
Не са абсолютно еднакви де...аз имам единични лактобацили и съм към преходна бактериална вагиноза. За 1ви път ми се случва да имам отклонения в МБ, но то след аборт май си е нормално.

Иначе за ММ нищо не ми предписа Перси.

# 512
Здравейте, знаете ли дали може да се прави PRP на 4 ден, има ли ефект? Всъщност на кой ден е добре да се направи? Може ли повече информация от някой? Става дума за PRP на яйчниците.

Здравей! Аз съм правила PRP в яйчниците в различни дни от цикъла. Последния път манипулацията ми я направиха на 5 ден. Следващия път ще бъде на втори ден от цикъла и ще стартираме стимулация. Аз вярвам, че дава резултат при мен. Времето ще покаже! Поздрави!

# 513
Пет дни, започващи от деня на пункцията и тридесет съответно от деня на трансфера.

Момичета, знаете ли колко дни болничен се полагат след пункция и след трансфер на спонтатен цикъл?
Възможно ли е да се ползват 2 болнични с/без прекъсване след пункция и след трасфер?

# 514
  • София
BBuhhchi, благодаря за отговора.

Днес бях на преглед на 3ти ден от цикъла за започване на нов опит на ЕЦ, но не мина особено добре.
След прегледа д-р Персенска предложи да пробваме с Кломифен. Реших да напомпя, че първият опит на ЕЦ беше с Кломифен, но се получи 1 много голям фоликул - 24 мм и един малък - 12 мм преди таймирането. Попитах дали не е добре да опитаме този път с Фемара, при това положение.
Отговорът беше:  "Според мен за твоите яйчници е най-добре Кломифен, но нека пробваме с Фемара, за да видим, че няма да стане."
Казвам: "Добре. Вие сте специалиста. Вие преценете кой вариант е по-добър за мен."
Тя: "Ако не искаш, не пий хапчета."
Аз: "Последният път бях без хапчета и за пръв път яйцеклетката ми не се оплоди."
Тя: "Ами то така ще е."
На тръгване получих рецепта за Фемара.
Сега се чудя има ли смисъл изобщо да ги започвам, при положение, че според лекарката не са подходящи за мен и нищо няма да стане. Струва ми се, че този опит е обречен от самото начало и съжалявам, че изобщо си отворих устата.

На всичкото отгоре сега виждам че са ми изолирани Streptococcus agalactiae /гр.В/ 10*4 в стерилна урина. Следващият ми преглед е в събота. Доколкото си спомням, според д-р Персенска наличието на бактерии не е проблем за пункция, но вероятно би било проблем, ако случайно се стигне до трансфер. Не зная кога ще е подходящо да започна антибиотик и дали има смисъл да звъня в клиниката да питам или да изчакам прегледа в събота.
Какво бихте ме посъветвали?

# 515
  • София
пий си фемарата и виж какво ще стане.

на нейно място в този диалог и аз така бих ти отговорила, добре че не съм лекар Grin

# 516
  • и тук и там :)
Изключително е трудна комуникацията с Персенска.... Sad
Не знам дава ли си сметка, че ежечасно решава човешки съдби и с това отношение направо ни смачква.
Аз чакам всеки момент да ми дойде МЦ и след 3месечна почивка да стартирам пак процедура, ами само като си помисля за комуникацията с нея и ме заболява корема и отивам с ясното съзнание на обречен опит....

# 517
  • Благоевград
Здравейте, знаете ли дали може да се прави PRP на 4 ден, има ли ефект? Всъщност на кой ден е добре да се направи? Може ли повече информация от някой? Става дума за PRP на яйчниците.

Здравей! Аз съм правила PRP в яйчниците в различни дни от цикъла. Последния път манипулацията ми я направиха на 5 ден. Следващия път ще бъде на втори ден от цикъла и ще стартираме стимулация. Аз вярвам, че дава резултат при мен. Времето ще покаже! Поздрави!
      Каква е цената на това PRP?

# 518
При мен фемара,,-та беше по-добре,но аз си настоях за нея Simple Smile))) та разговорът беше подобен Simple Smile

# 519
Момичета, заради нисък витамин Д отлагат ли трансфер?

# 520
Не-дали някой изобщо ми е гледал витамини-те....аз си се следя Simple Smile))

# 521
       Каква е цената на това PRP?
[/quote]

Първото PRP  беше 350лв, мисля. Всяко следващо- по 150лв. Заплащат се  ПКК и вирусология, ако няма актуални.

# 522
Не-дали някой изобщо ми е гледал витамини-те....аз си се следя Simple Smile))
Иска ми ги доктора, заедно с ТСХ.

# 523
  • София
VTRI Не се отчайвай и не взимай думите и на сериозно, защото само ще се измъчваш. Пий си фемарата и не се бой, според мен е по-добрия вариант на нашата възраст. Аз с фемарата на последната пункция имах 3 Ф, но следващия път не мисля да пия каквото и да е било, понеже ми се разбъркват хормоние, а на ЕЦ без нищо нямам проблем с хормоните. Стискам палци всичко да е на ред и да се похвалиш Flowers Four Leaf Clover

Vel333 и аз чакам всеки момент да ми дойде, няма да си сама Yum Не се връзвай на негативни приказки, а ако можеш си направи сама план за действие, който мислиш, че е най добър в твоя случай, поне аз така мисля да направя. Късмет и дано имаме успех този път. Gift Heart

# 524
Някъде по-нагоре четох, че миналата събота д-р Цветков не е бил на работа. И вероятно тази събота д-р Персенска ще почива а той ще е в болницата. Ако се окаже, че часът Ви е при него, ще можете да му зададете повече въпроси. Той е изключително отзивчив. Тихичък е и не говори много, но ако попитате каквото Ви притеснява ще обясни.

BBuhhchi, благодаря за отговора.

Днес бях на преглед на 3ти ден от цикъла за започване на нов опит на ЕЦ, но не мина особено добре.
След прегледа д-р Персенска предложи да пробваме с Кломифен. Реших да напомпя, че първият опит на ЕЦ беше с Кломифен, но се получи 1 много голям фоликул - 24 мм и един малък - 12 мм преди таймирането. Попитах дали не е добре да опитаме този път с Фемара, при това положение.
Отговорът беше:  "Според мен за твоите яйчници е най-добре Кломифен, но нека пробваме с Фемара, за да видим, че няма да стане."
Казвам: "Добре. Вие сте специалиста. Вие преценете кой вариант е по-добър за мен."
Тя: "Ако не искаш, не пий хапчета."
Аз: "Последният път бях без хапчета и за пръв път яйцеклетката ми не се оплоди."
Тя: "Ами то така ще е."
На тръгване получих рецепта за Фемара.
Сега се чудя има ли смисъл изобщо да ги започвам, при положение, че според лекарката не са подходящи за мен и нищо няма да стане. Струва ми се, че този опит е обречен от самото начало и съжалявам, че изобщо си отворих устата.

На всичкото отгоре сега виждам че са ми изолирани Streptococcus agalactiae /гр.В/ 10*4 в стерилна урина. Следващият ми преглед е в събота. Доколкото си спомням, според д-р Персенска наличието на бактерии не е проблем за пункция, но вероятно би било проблем, ако случайно се стигне до трансфер. Не зная кога ще е подходящо да започна антибиотик и дали има смисъл да звъня в клиниката да питам или да изчакам прегледа в събота.
Какво бихте ме посъветвали?

Общи условия

Активация на акаунт