Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 77

• 44 288
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
Аз бях на така на естрофем,не помня обаче от 10 или 12 ден беше...Тръгнаха 2 ф.,но тогава отказа пункция..не знам защо /бяха 2 *20/и после бях 7 дни на утрогестан...и после много ми закъсня цикъла..дойде ми на 56 ден.

# 196
Доколкото ми стига компетентността, фоликулите нарастват от FSH и се пускат от LH.
Докато растат фоликулите се секретира естроген (затова мерят него, като признак за готовност на фоликулите за пункция), който пък подава сигнал на маточната лигаваица да се задебелява и да формира трислойна структура. Прогестеронът влиза в картинката чак след пункция/овулация и отговаря за съзряването на лигавицата за да приеме ембрион.

Когато нещо от тези хормони не е особено синхронизирано или нивата са ниски, ни предписват синтетични за да може да се върне организмът към нормалния ритъм. При високи нива на естествените хормони, обикновено отлагат процедурата.

# 197
Здравей, преди няколко месеца, когато беше моя опит по къс протокол имаше въможност да си взема инжекциите и да си ги слагам вкъщи. Дадоха ми инструкции, но се усетих за това към края и преди това си ходех за всяка инжекция.
Но ако искаш да избегнеш ходенето до болницата няма как да се получи на 100%, защото през няколко дни лекаря ще иска да следи хормони, фуликули и т.н.

А като дни горе-долу колко отне? Аз понеже  не съм от София и трябва да планирам престоя и всичко необходимо.

На 28.09 започна моята стимулация с Elvona, която ми даде 5 дни без да посещавам лекар. (Вие говорили ли сте дали ще започнеш и ти с Елвона или не?) 5 дни след началото отидох на преглед за да проследи как се развиват нещата и да ми назначи следващите инжекции и ходех през ден за такова следене до 9.10, когато ми беше пункцията. След пункцията ми звъняха всеки ден, за да ми казват как се развиват ембрионите и транфера ми беше на 5 дневни ембриони на 14.10. Това са общо 17 дни от началото до края.
При мен така беше. При теб може да не е на 100% същото, но сигурно ще е много подобно.

Ти от кога ще започваш?

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 19:46 от Aleksandra618461

# 198
Благодаря ви за информацията. Не знам защо като чуя за прием на Естрофем извън схемата след трансфер и в главата ми кънти думата "менопауза". Blush

# 199
  • София
Момичета, никой не ми отговаря на питането по-напред в темата. Наистина ли никой не познава д-р Илияна Бътева-Христова? Има снимка в сайта и кратко разказче за нея. Но никъде не откривам мнения как протичат прегледите при нея освен, че когато се записвах видях за часовете, че са през 20 минути. Което значи на пациент по 20 мин. със включено събличане, снемане на анамнеза и насоки за лечение.

Здравей, kene!
Учудвам се ,че д-р Христова  е в Надежда. Преди години, когато се чудех защо не идва бебето отидох на преглед в св. София (Мазнейкови). Исках да се запиша при д-р Лекова, но я нямаше и ми предложиха Христова. Аз се съгласих. След рутинния преглед и споделих и тя ми предписа клостилбегит. Каза ми, че няма нищо страшно, да опитаме така и ми каза "Знаеш ли какво ги правят в репродуктивните клиники?"Тогава не бях запозната с такъв тип лекарства, но винаги преди да пия каквито и да било лекарства чета предварително. Като прочетох за клостилбегита лошо ми стана. Без цветна снимка, без спермограма, ей така си предписва.
След това не се върнах при нея. Общо взето това са ми впечатленията. Може някой да има и положително мнение, не знам. Наистина се учудвам, че е в Надежда...

# 200
  • София
luludi, благодаря ти за мнението. Понеже освен в Надежда тя преглежда на още 2 места, стигнах до извода че не може да си развие достатъчно пациентела и затова запълва график на различни места. Стигнах до извода че не е от предпочитаните лекари и затова отмених часа.

# 201
Момичета, можете ли да ми кажете за килко време излизат резултатите от Микробиология при жените?!

# 202
# 203
  • Пловдив
Момичета, записвам се и аз тук. Какво значи PBMC? Аз съм при доктор Персенска, според мен имам проблем с лигавицата, тъничка ми е, но тя твърди, че нямам проблем. Поисках и хистеро да ми направи, отказва ми, а имам кюртаж и се притеснявам да нямам сраствания. Постоянно твърди, че лигавицата ми е ок, проблемът ми е възрастта. Вече се чудя дали да не отида другаде да си направя хистерото, за себе си да съм спокойна, преди следващия опит.
За микробиологията, до сега не са ми искали нито на мен, нито на партньора ми, но аз вече няма как да съм по фонда, ако това е от значение.

# 204
  • София
Момичета, можете ли да ми кажете за килко време излизат резултатите от Микробиология при жените?!

Аз я пуснах в четвъртък и излезе във вторник на следващата седмица.

# 205
Момичета, записвам се и аз тук. Какво значи PBMC? Аз съм при доктор Персенска, според мен имам проблем с лигавицата, тъничка ми е, но тя твърди, че нямам проблем. Поисках и хистеро да ми направи, отказва ми, а имам кюртаж и се притеснявам да нямам сраствания. Постоянно твърди, че лигавицата ми е ок, проблемът ми е възрастта. Вече се чудя дали да не отида другаде да си направя хистерото, за себе си да съм спокойна, преди следващия опит.
За микробиологията, до сега не са ми искали нито на мен, нито на партньора ми, но аз вече няма как да съм по фонда, ако това е от значение.

Здравейте, PBMC се получава, като на 2 пъти взимат кръв от теб, обработват я заедно с други съставки и след това се поставя в матката преди трансфера. То е нещо като среда, която подпомага имплантацията, за да не разпознава организма като чуждо тяло ембриончето Simple Smile Не знам дали го обясних добре Simple Smile А колко мм е лигавицата, тя може с естрофем да се увеличи. Моята е около 8мм и уж казват, че е ок, но си мисля че е малко Sad

# 206
  • Пловдив
NIA2019, лигавицата ми е между 6.5 и 7.5. Но Персенска твърди, че е трислойна и хубава. Не мога да пия естрофем, не се чувствам добре от него и се разбрахме, че няма да го пия. Евентуално може да се пръскам с Лензето, но и от него не качвам кой знае колко, но поне не ми става зле. PBMC различно ли е от ембрио лепилото и кога трябва да кажа, че искам такава среда? Има забременели и с лигавица 6.5, при това с близнаци, така че 8 мм си е добре, не се притеснявай.

# 207
NIA2019, лигавицата ми е между 6.5 и 7.5. Но Персенска твърди, че е трислойна и хубава. Не мога да пия естрофем, не се чувствам добре от него и се разбрахме, че няма да го пия. Евентуално може да се пръскам с Лензето, но и от него не качвам кой знае колко, но поне не ми става зле. PBMC различно ли е от ембрио лепилото и кога трябва да кажа, че искам такава среда? Има забременели и с лигавица 6.5, при това с близнаци, така че 8 мм си е добре, не се притеснявай.

Да, различно е защото се изработва за всеки пациент индивидуално. А ембрио-лепилото е еднакво за всички. Може би още като започнете стимулацията се разберете за  PBMC-то, първата кръв май се взимаше в деня на пункцията. Успех и да докарате хубава лигавица Simple Smile

# 208
  • София
Здравейте,
Правих си биопсия и утре имам коментар при имунолозите. Цветков каза, че имали някаква забележка. Въпросът ми е колко струва консултацията при тях и ако ми изпишат вливания на антибиотици също каква е цената.
Честно да ви кажа омръзна ми да ми намират вякакви тъпотии и да плащам отделно за всичко. Имам заповед по фонда и още не мога да започна. Все нещо изниква....Уморих се направо

# 209
Здравейте, скоро някой правил ли е предимплатационна диагностика на ембриони и за колко време стават готови резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт