Случи ми се нещо странно XXII

• 90 311
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, чета темите редовно вече 3 години. От както двама от най -близките ми хора починаха. Аз предимно сънувам. Извинявам се предварително, защото знам, че се дразните когато се пише за сънища, но имам конкретен въпрос.
Срещала съм да коментирате "асансьора" (без да знам какво означава това).За това искам да питам някой от вас  знае ли какво е това? Може и на ЛС. Вече се дразня от тези еднотипни сънища. Ако може някой да ми помогне да разбера какво означават или какво се иска от мен, ще съм много благодарна.
Редовно сънувам един асансьор, който е без стени, крепи се само на въжета, извън пода всичко е черно и ще падна в пропаст ако не пазя равновесие когато влизам. Винаги се клати. Движи се много бързо и обикновенно не е само нагоре или надолу, а наляво и надясно. Виждам го и някак отстрани как се движи, като в начупен коридор, все едно виждам разрез на сградата. Не знам как да го обясня. Страх ме е да се качвам, но всеки път го правя. И абсолютно винаги, асансьора пропуска избрания от мен етаж и ме качва на друг. А понякога самият асансьор е набрал толкова висока скорост, че не може да спре и направо излита през покрива. Обикновенно гледката е различна от реалната и виждам развалини. Съзнавам, че това е друго измерение или друг свят. Но сънят е до тук.
Последният път сюжета на съня се смени. Асансьора пак си беше там, но беше в хотел, а моята стая беше на 321етаж. Асансьора спираше на 311ет и ако натисна копчето ще се кача още по високо и ме беше страх. Качих се по някакви много тесни вити външни стълби, без парапет. Духаше вятър и едвам стъпвах. Бях толкова високо, че облаците изглеждаха като море. Ужасно беше.
Извинявайте за спам.

# 421
В неделя се прибирах с колата към къщи. Обикновено минавам по един и същи път, който включва и кръстовището, на което загина Милен Цветков. Вероятно щях да съм там по време на катастрофата. Тоя път без никаква причина избрах друг път и минах през долното кръстовище, на Кошарите.

# 422
И на мен асансьорите са ми честа тема в сънищата и също вървят с бясна скорост, не спират на етажи, понякога не вървят само вертикално, но и хоризонтално. И в стари и в нови сгради съм се качвала на асансьор. Асансьори с прехвърляне към други асансьори. Асансьори на места, където съм живяла ме водят уж в същата сграда, а всичко е съвсем различно на етажа. Може би несъзнателно много се вълнувам от асансьори, нямам страх, но ми е неприятно като засядам в асансьор в реалния живот.

# 423
  • В Космоса
И аз се присъединявам към асансьорните сънища. Много странно! Ще ми е интересно да прочета повече за тях, но вероятно не е тук мястото да се дискутират. Някой знае ли дали някъде са обсъждани?

Иначе последното странно нещо вкъщи беше, че при абсолютно запечатан апартамент, без отворени врати и прозорци, без включен климатик и без никакво течение, едното пано на японската стена, която прегражда част от помещението, се поклащаше в продължение на 1-2 мин. Наистина беше много странно и като усещане. ММ го обясни със статично електричество. Но пък от какво да се е наелектизирала... Не знам...

# 424
  • Варна
По-скоро бих го обяснила с някакви вибрации от улицата или от съседен апартамент.

# 425
Разказвала ли съм тук историята отпреди няколко месеца, когато детето е чул, че някой се мъчи да отключи?

# 426
# 427
Преди четири месеца, да кажем, детето е чуло да се опитва някой да отключи вратата на апартамента ни. Било е към полунощ, аз бях заспала. Тогава камерите не работеха. Чуло детето опитване за отключване на вратата на и ми беше сложил чук за чукане на пържоли до главата, ако влезе някой . Много беше уплашен. Днес дойде домоуправителя и се разприказвахме. Новият съсед над мен се е оплакал скоро от опит с ключалката. Било е между 6- 6.20 да се опитва някой да отключи. Камерите вече работят. Цяла нощ е нямало движение, съседът пръв е излязъл в 6.50.
За мен е дух.

# 428
  • Далечният изток
И вкъщи имаше такъв случай. Но си бяхме и тримата вкъщи, а някой пробваше да отключи посред нощ. Понеже почти не мога да спя или спя много леко, чух отчетливо как някой пробва да отключи... Но кучето веднага започна да лае, така че някой просто е пробвал неуспешно и няма нищо странно в цялата случка.

# 429
  • Light of Zartha
Здравейте, момичета. Не съм писала досега, но ви чета от първата тема още. Относно първата случка с ключалката, аз разбирам,че камерите вече са работели (когато се случва това със съседа),но не са засекли нищо(човек в случая)...а и защо някой би пробвал толкова рано? Предполага се,че хората още са вкъщи или тепърва се оправят за работа?... Thinking

И един послепис: не искам да ви плаша, извинявам се ако не е мястото тук, но моя съседка така я обраха. Първо няколко пъти така с ключалката и накрая бяха влезли рано сутринта през терасата докато няма никого. Дори кучето, което спи зад блока ни и пази от външни, не беше реагирало. Много са хитри...

# 430
Преди четири месеца, да кажем, детето е чуло да се опитва някой да отключи вратата на апартамента ни. Било е към полунощ, аз бях заспала. Тогава камерите не работеха. Чуло детето опитване за отключване на вратата на и ми беше сложил чук за чукане на пържоли до главата, ако влезе някой . Много беше уплашен. Днес дойде домоуправителя и се разприказвахме. Новият съсед над мен се е оплакал скоро от опит с ключалката. Било е между 6- 6.20 да се опитва някой да отключи. Камерите вече работят. Цяла нощ е нямало движение, съседът пръв е излязъл в 6.50.
За мен е дух.
Дух да се опитва да отключи вратата посред нощ? Не мисля. Simple Smile
Ако е дух, то за него врати, стени... не биха били преграда. Според мен е крадец. И добре, че не е успял.

# 431
Преди време често се случваше някой да се опитва да пъха ключ или да натиска бравата на външната врата. Оказа се, че съседите над нас често имаха нощни посещения и гостите бъркаха нашия и техния етаж. Случвало се е и съседски деца да си играят и да ни проверяват вратата по няколко пъти на ден. Трябваше да си говорим, след като ги издебнах на шпионката. Камерите понякога не хващат движение, ако са настроени да снимат през определен интервал, за да не пълнят бързо паметта. Например снимат през минута, секунда и т.н. - погледнете настройките.

# 432
  • Там където
Да, внимавайте не е дух, крадците така пробват... Тези ваши истории тук (за съжаление битово страшни Simple Smile, обаче ме върнаха, към една история, която чух като  дете и е останала в моето съзнание до ден днешен. Някаква далечна роднина беше дошла на гости при баба, аз бях около 7-8 годишна и нали знаете как става- възрастните се черпят и си говорят, децата си играят нещо и никой не им обръща внимание и мисли, че не чуват разговорите Simple Smile
Та тази жена обясняваше на баба ми как от 2 месеца след смъртта на някой си ( не разбрах дали е нейния съпруг или друг близък) всяка вечер на вратата на къщата им се звъни точно в 12 в полунощ, те излизат и няма никой. Та отива тя да се оплаче при някаква баба дето май разбира от билки и  баилки и тя я посъветвала да направят богата трапеза и малко преди 12 да отидат да спят някъде другаде и да се приберат след изгрев слънце- тази жена живееше със сина си, снахата , внуците и т.н. Направили те този ритуал, прибрали се на другата сутрин и наистина изглеждало, сякаш някой е седял и вечерял, а повече на звънеца не се е звъняло.

# 433
Да, внимавайте не е дух, крадците така пробват... Тези ваши истории тук (за съжаление битово страшни Simple Smile, обаче ме върнаха, към една история, която чух като  дете и е останала в моето съзнание до ден днешен. Някаква далечна роднина беше дошла на гости при баба, аз бях около 7-8 годишна и нали знаете как става- възрастните се черпят и си говорят, децата си играят нещо и никой не им обръща внимание и мисли, че не чуват разговорите Simple Smile
Та тази жена обясняваше на баба ми как от 2 месеца след смъртта на някой си ( не разбрах дали е нейния съпруг или друг близък) всяка вечер на вратата на къщата им се звъни точно в 12 в полунощ, те излизат и няма никой. Та отива тя да се оплаче при някаква баба дето май разбира от билки и  баилки и тя я посъветвала да направят богата трапеза и малко преди 12 да отидат да спят някъде другаде и да се приберат след изгрев слънце- тази жена живееше със сина си, снахата , внуците и т.н. Направили те този ритуал, прибрали се на другата сутрин и наистина изглеждало, сякаш някой е седял и вечерял, а повече на звънеца не се е звъняло.

В кръга на майтапа, ама ми мина през ума, че тази дето и е дала съвета може да се е отбила на почерпка, като знае, че са сложили маса и ги няма, хахаха.

# 434
Ох,не знам майтап или не,ама си звучи зловещо.И ми напомни за обичая на Бъдни вечер да не се разтребва масата,за да се нахранят мъртвите.Нещо такова беше,нали?

Общи условия

Активация на акаунт