Случи ми се нещо странно XXII

• 90 288
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Карлово
С отворени е винаги дъщеря ми,затова ми е било трудно да разбера дали бълнува или е будна.
И аз оговарям с отворени очи, но по глупостите, които казвам разбират, че спя.
А за бързото говорене на сън - сънуването е бързо, в смисъл за 1-2 минути сънуваш нещо, което в реалния живот отговаря на 30 минути например.

# 511
  • Sofia
Относно сънят,бях гледала някакво изследване и там казаха,че  при най-силната фаза на сън краката са като парализирани,тялото също...дадоха пример за заспал прав човек,напр.войник на пост...няма да падне докато спи...но ако се събуди рязко,веднага пада...

# 512
Здравейте! От много време следя темата с интерес,но досега не съм имала повод да споделя някоя странна случка.
Преди около месец започнах да усещам странна миризма,когато съм в леглото. Миризмата наподобява тези на мухъл, боклук, крака..с една дума-изключително неприятна. В стаята се пази чисто,със сигурност не се държи боклук,а интересното е че щом се размърдам да намеря откъде се носи, изчезва. Усещах я понякога и преди влизане,демек в коридора,но отново изчезваше много бързо. Бях забравила,докато онзи ден приятелят ми не обърна внимание на определен ъгъл от коридора,защото въпросната миризма се усещаше доста силно. Единственото,което се намира в този ъгъл,а като цяло и коридор, е малка масичка,на която стоят телефон и рутер. До масата има плосък радиатор. Въпросния ден бях чистила навсякъде, с прахосмукачка и парцал. Доколкото знаем по стените там не минават тръби,няма следи от мокро, самата стена мирише на боя, а тази миризма по-скоро идва от пода (който както казах беше прясно измит). Стените са към другата спалня и кухнята,но в тези помещения не се усеща нищо. Пръскахме с препарат, след 10 мин. миризмата стана още по-натрапчива,а по-късно изчезна. В спалнята отново обаче се усеща за секунди,винаги когато съм легнала,а в момента в който помръдна-изчезва.
Предната нощ не можех да заспя до късно,приятелят ми спеше вече,а аз четох статия на телефона. Бях абсолютно будна,не съм била пред заспиване,като цяло не чувствах умора. Усетих,че леглото мърда напред-назад за буквално 2 секунди. Реших,че приятелят ми се е обърнал на другата страна,но той не беше мърдал. Леглото е такова,че при подобно движение(където ясно се усеща поместване) ще издаде звук,а такъв нямаше. След около 5 минути той наистина се обърна,но се усети по-скоро разместване на матрака,в никакъв случай на цялото легло.Когато му разказах на сутринта,той естествено не повярва да е нещо странно и необичайно. Опитах да му демонстрирам какво съм чула и усетила, но първо че с тяло не можех изобщо да поместя леглото така,както усетих, и второ- само от опитите леглото почна да скърца.

По принцип той много често се буди и говори на сън,сочи части от стаята...в някои моменти наистина е плашещо, но няма никакъв спомен какво е сънувал/видял. Бих могла да разкажа някои такива среднощни случки, но се опасявам,че поста стана дълъг.
Възможно ли е ако си стояла изкривена да е от шипове чувството на движение на леглото. Другата теория с миризмата ми е възможно ли е да е примерно от лош дъх? Надявам се да не се обидиш от моите въпроси не се опитвам да омаловажи твоето преживяване

# 513
  • София

Шегата настрана, до каква степен вярвате, че малките деца виждат духове/присъствие и/или усещат тяхната енергия? Снощи докато синът ми (на 2г8м) си играеше, изведнъж скочи и сочеше към стената (празна, без картини) и каза, че там имало баба, която му маха. Той е страшен фантазьор, но все пак? Да подчертая, роден е на датата, на която прабаба ми почина петнадесет години по-рано.
Ако имаш снимки с нея покажи му ги и да я разпознае, ако може.

Въобще не се сетих, благодаря! Ще накарам майка ми да ми прати, че всичките снимки са при нея!

# 514

Възможно ли е ако си стояла изкривена да е от шипове чувството на движение на леглото. Другата теория с миризмата ми е възможно ли е да е примерно от лош дъх? Надявам се да не се обидиш от моите въпроси не се опитвам да омаловажи твоето преживяване
[/quote]

Не,изобщо не се обиждам, това са логични обяснения. За шиповете честно казано не знам, досега не ми се е случвало. Аз често лежа в подобна поза,независимо дали спя, или гледам нещо на телефона. Както казах,по-скоро усещането беше,че помръдна цялото легло,а не само аз.Затова и опитах да следващия ден да видя може ли да мръдне така ако се въртя наляво-надясно и т.н.
Не бих оприличила миризмата на тази на лош дъх.Усещала съм я в различни части на деня,включително и преди лягане,след като съм си измила зъбите.И двамата сме я усещали независимо един от друг,или в ъгъла,или в стаята. Някъде бях чела,че не е хубаво да се държи коса в дома.Когато разказвах на родителите ми,баща ми също каза как е чувал,че едно време фараоните нямали коса,за да не им правили магии. Не знам колко е вярно това,не съм запозната,но се сетих за едни екстеншани,които имах от около година, рекламираха ги като истинска коса, та взех,че ги изхвърлих в кофата навън Smiley

# 515
При чистене на подовете с парцал и вода ,дори и с препарат ,може да се разнесе неприятна миризма . Такива миризми се усещат когато се влезе отвън в помещението или от външни хора, тъй като ,малко или много се свиква с домашаната или собствената миризма .За това и се усеща от време на време.

# 516
Здравейте ,днес ми се случи нещо много странно и търся цял ден дали означава нещо,но намирам противоречиви статии... от няколко дни се интересувам дали имам ангел хранител( намерих пера на терасата и прочетох в една книга,че ми дава знак). Днес отворих да чета и един гълъб влезе през прозореца директно пред мен,кацна на сантиметри,преди да се усетя котката го хвана и го захапа... опитах се да го спася ,изкарах го навън,но за съжаление умря... някой има ли представа какво значи,че така влетя вкъщи... дано е за добро

# 517
  • Карлово
За миризмата - понякога се появяват пукнатини в коминните тела. От там може да идва от друг етаж миризмата.

# 518
За бълнуването- и аз и щерката бълнуваме, а аз съм и сомнамбул 🙈 При мен е обаче само когато съм под стрес. Например за изпита ми, първо ме беше страх да не се оспя и няколко пъти посреднощ ставам и се обличам да тръгвам. Единия път мм беше командировка, повтори се и се събудих чак на улицата 🙈 Това в 3ч посред нощ, добре че съм взела и ключовете, а децата спяха сами вкъщи.

А за дали децата виждат духове съм разказвала назад за "едно синьо момченце", с което дъщеря ми си играеше като по малка (около 2годишна).  С течение на времето изчезна, забрави за него, то и аз бях преди мм да реши да го разкаже на приятели.

# 519
  • София
Брат ми имаше някакви "въображаеми" приятелчета когато беше в предучилищна възраст. Помня, че родителите ми бяха притеснени. Виждаше ги навсякъде. Някакви малки същества май бяха по негово описание. Добронамерени, шегаджии. В едни момент спря да ги вижда. Сега не ги помни, но дали са били истински, или не не знам. Родителите ми тогава си имаха теория, че тези същества са извънземни, ако не са въображаеми. Laughing

# 520
  • Там където
Всички деца (или поне 80%) от децата до 7-8 годишна възраст имат въображаеми приятели и това е съвсем нормално. Възможно е и да виждат нещо- духове,извънземни и т.н. тъй като децата са много по-сензитивни и необременени от "морала" Simple Smile
Има доста хоръри на базата на въображаемите приятелчета обаче Simple Smile
П.С.Моите бяха жаба и мишка...аз съм си човекомразец подсъзнателно от малка та бяха животни, а не хора Simple SmileStuck Out Tongue Closed Eyes

# 521
Всички деца (или поне 80%) от децата до 7-8 годишна възраст имат въображаеми приятели и това е съвсем нормално. Възможно е и да виждат нещо- духове,извънземни и т.н. тъй като децата са много по-сензитивни и необременени от "морала" Simple Smile
Има доста хоръри на базата на въображаемите приятелчета обаче Simple Smile
П.С.Моите бяха жаба и мишка...аз съм си човекомразец подсъзнателно от малка та бяха животни, а не хора Simple SmileStuck Out Tongue Closed Eyes
Ти наистина ли ги виждаше, или просто си ги беше измислила?

# 522
  • Там където
EosEoss, не ги виждах Simple Smile измислих си ги... Нищо не съм виждала слава богу

# 523
  • София
EosEoss, не ги виждах Simple Smile измислих си ги... Нищо не съм виждала слава богу
Ама си остана човекомразец, а😂😂😂

# 524
  • В.Търново
Здравейте ,днес ми се случи нещо много странно и търся цял ден дали означава нещо,но намирам противоречиви статии... от няколко дни се интересувам дали имам ангел хранител( намерих пера на терасата и прочетох в една книга,че ми дава знак). Днес отворих да чета и един гълъб влезе през прозореца директно пред мен,кацна на сантиметри,преди да се усетя котката го хвана и го захапа... опитах се да го спася ,изкарах го навън,но за съжаление умря... някой има ли представа какво значи,че така влетя вкъщи... дано е за добро
И да е било за добро, котката му е видяла работата.

Общи условия

Активация на акаунт