Ще съм много благодарен за съвет от други осиновители. Живот и здраве ще вземем нашето момченце съвсем скоро в къщи. Той е малко над 2 г. и животът му е преминал в дома. Домът е на много изолирано място, а ние сме от София. Така се събират два стреса за детето - от една страна ще излезне от нормалната за него среда, а от друга ще дойде в съвсем друг град - само за пример - той не е виждал много коли и силно се впечатлява от всеки паркирал москвич по прашните селски улици. Чудя се как ще реагира като попадне на Орлов мост например!
Въобще каква е тактиката в подобен момент. Ние и двамата ще сме около него, но си мисля че е добре да не го нападат тълпите баби, дядовци, лели....., които го чакат да дойде. Също така сигурно ще му липсва постоянния контакт с децата и лелките. Предполагам, че бързо ще преолодеем заедно този период, но все пак ще бъде благодарен за всеки споделен опит или съвет.
Поздрави
Наистина стреса от многото нови неща ще е очевиден,но всичко си зависи от самото дете!Някои по-бързо преминават през адаптацията,други по-трудно и бавно!Но
не се плашете
То ще се радва на вниманието и обичта-всичко това му е липсвало в дома,но нека ги получава на порции,полека не наведнъж!Нека тълпите роднини, както се изразяваш, не се изсипят наведнъж у вас!Оставете детенцето първо да свикне с новата обстановка,новият ред в ежеденевието му,новите храни и лакомства/които също много,много внимателно поднасяйте едно по едно и по-малко/Мъничкото човече ще се впечатлява несамо от многото коли,а и от съвсем елементарни и наглед прости неща!Трябва много да обяснявате,да показвате,да внимавате!Все пак е съвсем малък и лесно ще се адаптира според мен!Успех и да се похвалите със снимки да ви видим!

За какво точно сигнал е това?