Първокласници. Тема 3.

• 21 966
  • 765
  •   1
Отговори
# 390
Топлото време не влияе на вируса за съжаление, а освен това е рано да се говори за пик в България. Ако до месец се преодолее ситуацията ще сме щастливци.

# 391
  • Където морето целува небето...
Изобщо не ги виждам нещата с връщането на училище. Поне не и преди май месец. Моля се да мине всичко и тази гад да изчезне изведнъж, но да бъдем реалисти- едва ли ще се върнат до 1-2 седмици. Ще измислят нещо с края на годината и матурите, ако сме преминали пика. Не ми се иска да е така, толкова чудно си вървеше всичко... Моля се да се свършва по-бързо и да се върнем към нормален ритъм.

# 392
Аз съм се настроила, че доВеликден ще сме вкъщи... Дано не е за по-дълго. Всичко зависи от нашия личен самоконтрол и ограничаване на контактите,...

# 393
И аз вече чакам с нетърпение кога ще отмине. Надявам се и после и ние, и децата да успеем бързо да се върнем към нормалния си ритъм на живот.
И междувременно се надявам и да се открие наистина лекарство, което наистина да помага за тая гадина. Уж се спрягат разни медикаменти вече, че помагат, ама дали е така наистина 🤔

# 394
Официално няма лекарство, но явно има страни, които се справят по-добре от останалите държави с лечението, та все пак има надежда. И аз съм се настроила, че ще седим дълго вкъщи, пък дано се изненадаме всички приятно!

Празника за буквите се очертаваше да е общ за всички паралелки и да е в зала без родители, та хич и не страдам, че ще го пропуснем. Да сме здрави, завършването на годината за нашите деца ще е лесно!

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 22:28 от Анонимен

# 395
  • shumen
И аз си мисля,че поне до Великден ще са си вкъщи,но всеки ден измислят нови заповеди и ги отменят.Знам ли вече докато не видя лично на никой не вярвам.
Лейди,дано да е лесно.Да не им удължат учебната година и да учат в жегите и да им стане по трудно.
Палитре,и аз се моля после лесно да се върнем към нормалния си ритъм на живот.

# 396
Е, колко да им удължат учебната година? Най-много и юни да учат (но това са си мои размишления). Това, което прочетох тези дни е, че няма опастност да се анулира учебната година, че имало заложени по програма много часове за упражнения и че ако се наложи, ще учат и в събота. Но в такива ситуации всяка заповед е предпоследна.
Аз съм за това да спре всичко за две седмици, да работят само хранителни магазини и аптеки, да пускат само по един човек от домакинство да излиза, полицията непрекъснато да патрулира, за да се спазва това. Държавата ясно да каже какви облекчения ще има за малкия и средния бизнес след извънредното положение. В момента хората работят, защото няма яснота, а животът ще продължи и след това и сметките и осигуровките трябва да се платят.

# 397
Не вярвам да удължат учебната година поне за първокласниците. Изобщо не виждам никакъв смисъл. А да анулират е абсурдно. Те са взели почти всичкия материал. Не вярвам някой от МОН дори да си е помислил за анулиране.

# 398
Нали вече има дистанционно обучение, това означава, че децата учат в домашни условия, т.е. Няма нужда да се удължава година. Просто в началото се обмисляха различни  варианти...
Поне така си мисля.

# 399
  • Варна
Естествено, че няма да се анулира, особено за първи клас. Но няма да се върнат скоро в училище, ако изобщо се върнат тази година. Да ви кажа честно, имам чувството, че ако (или дайте да сме позитивни - когато) ни разрешат отново да излизаме свободно просто ще ми трябват дни и седмици, за да се престраша да го направя.
Хайде, да започваме, че днес госпожата ни е приготвила дъъълъг списък Grinning

# 400
  • София
Аз смятам, че ще се върнат на училище след Великден. Нямам притеснения, кажат ли, че започват училище, ги пускам веднага. Само да са здрави.

# 401
  • shumen
Аз от тази вечер имам инфо от позната учителка,но на детска градина и на село,че от днес са им удължили отпуските поне на тях до 12.04.Сега чета в една статия от днес пак,че може да се удължи учебната година,да се нулира и куп още простотии,което според мен за 1 клас не е нужно.
Ние днес приключихме с всичко на време.Дори на четенето има коментар от госпожата,на който пише Отлично.По Околен свят пък онзи ден колко се мъчихме над картинките с дърветата и пак едното го е объркал.Госпожата е писала,че не е леска,а е липа,но те така са нарисувани,че едва ги разпозна детето.
Онли,кажат ли за училище и аз няма да се замислям.Пускам го веднага само да е здрав.

# 402
За мен пък дистанционното е по-удобно, но тя иска да ходи на училище, така че нямам претенции.

# 403
  • Варна
Няма да анулират годината, вече го казаха. Но че няма да се върнат в клас съм почти сигурна.

# 404
Дано се върнат все пак в клас, защото в противен случай много хора ще останат без работа. Лично на мен дистанционното обучение ми пили нервите, защото трябва и да работя, и да уча без учебници, и да забавлявам малко дете, на което изобщо не му дреме, че брат му учи.

Общи условия

Активация на акаунт