Първокласници. Тема 3.

• 21 965
  • 765
  •   1
Отговори
# 405
Дано се върнат все пак в клас, защото в противен случай много хора ще останат без работа. Лично на мен дистанционното обучение ми пили нервите, защото трябва и да работя, и да уча без учебници, и да забавлявам малко дете, на което изобщо не му дреме, че брат му учи.

На мен пък всички тези неща заедно са ми по-лесни от воденето сутрин на децата до училище и ясла и после вземането им от там. Simple Smile

# 406
Така погледнато и ти си права. Воденето и връщането от училище хич не ми липсват!

# 407
Децата имат нужда от социални контакти обаче. Това стоене вкъщи не се отразява много добре. Затова колкото по-бързо се нормализират нещата, по-добре. От сега предчувствам драмите с малкото, като дойде време за градина.

# 408
  • Варна
Никак не се отразяват добре. Особено когато е само едно дете. Като са две дори и с разлика във възрастта си правят компания, карат се, ако щете, но имат контакт със себеподобни. Когато детето е самичко просто... Не знам. Много е кофти.

# 409
  • София
Много е гадно това стоене у дома. Аз съм безкрайно уморена да се правя на учителка и на двете деца по всички предмети. На моите много им се ходи на училище. Моля се бързо да мине тази ситуация.

# 410
  • София
На моите не им се ходи на училище. Но аз много искам да тръгнат пак Bowtie

# 411
  • shumen
Моето му се ходи на училище.Само е и му е скучно у дома,а и аз съм болнични още и помагам за уроците като нещо не може,но като се върна на работа ще има да учим до вечерта,ако са още с дистанционното.
Нашата госпожа днеска ни помоли да се регистрираме в MSTeams.Ще работят по тази програма занапред,че имало жива връзка.Писах и,че моето ще може до 06.04.по нея,че после се връщам на работа и каза,че не е проблем.Ще мисли за такива деца,чийто родители са на работа,но в никакъв случай няма да са ощетени.

# 412
И ние ще почваме с Тиймс тези дни, но както преди исках , сега изпитвам страх. Защото големият се оправя напълно сам и по-добре от мен с техниката. Освен снимането на домашните, но да кажем, че става. Но с малкия си мисля, че ще трябва постоянно да му видя на главата докато госпожата им говори. Или поне първите няколко дена. Което много ме притеснява е, че имаме само един лаптоп, който е окупиран от големия, а за малкия остава таблета. Опитах да придумам баткото да отстъпи лаптопа, но той понеже не иска, започна да обучава малкия с таблета и Тиймс.

# 413
Специално за първолаците мисля, че няма да се върнат в училище през тази учебна година. Аз нямам проблеми със стоенето вкъщи, засега и малката добре го понася, но й се ходи на училище.

# 414
  • shumen
Гингерина,и на моя поне в началото сигурно ще трябва да му вися на главата,но ние ще сме с лаптоп.
Проблем ми е на мен,че си е у дома,защото все иска да съм покрай него и ако нещо не разбира и не може идва да ме пита.Добре,че от 06.04.съм 1 смяна на работа,че ако бях 2 смяна времето нямаше да ни стига доникъде.

# 415
И ние ще сме с Тиймс. Снощи се регистрирахме.
Днес взеха нов материал, госпожата беше качила разяснения във фейсбук групата. Бързо се справихме, дори детето почти самО се справи. И платформата Уча се помага, сериозно се замислям дали да не се абонирам и за по-нататък.

# 416
  • shumen
Нашите още не са започнали с Теамс.Сега в новините на Канал 3 изписаха,че ще са с ДО до 13.04.След това трябва да имат априлска ваканция,но мен ме съмнява дали няма да им я спестят.

# 417
И на нас днес ни поискаха да направим регистрация. Явно от МОН е изискването. Но госпожата още не може да каже какво ще се прави през нея и дали ще е нещо в реално време. Тези дни като се прибера от работа, повечето задачи са написани, но всичко започва следобед по някое време, като се прибере мъжът ми. Преди това с бабата първокласникът отказва да седне да свърши нещо. Та сутрешен урок не би се получил в момента у нас 🤔

# 418
  • Варна
Нищо не са ни искали на нас. Директорката пусна онзи ден съобщение в Школо, че от днес ще има мониторинг на извършеното през деня, но ние си комуникираме в групата във фб, както и досега.

# 419
Да, то и ние Фейсбук и Вайбър ползваме общо взето. Ама малко ми е объркващо, че домашните се пускат на различни места. Аз уж препращам на таткото... И в един момент се случва вечерта да установя, че нещо е пропуснато по трасето. Здраве да е, ще се справим някак... Помърморвам периодично, ама вярвам, че в крайна сметка всичко е за добро 😊

Общи условия

Активация на акаунт