Първокласници. Тема 3.

• 21 925
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Мъка, голяма мъка. Вече си мисля, че ако беше наистина онлайн, със стоене пред екраните щеше да се мотивира и мобилизира много повече. На нас обаче ни пускат един файл във фейсбук със задачите за деня и до там. Съответно вече е тотално немотивиран, изморен, отегчен, всичко става с рев, тръшкане, викове "ти нищо не правиш по цял ден, аз защо трябва да уча", викове и от моя страна, изобщо ужас. Егати първия клас, егати началото на образованието! Всички навици за учене, всяко отношение към образованието и училището, които беше изградил, отидоха по дяволите. Много, много ми е тъпо...

# 586
Месечинка, за всички ни е тегаво положението. Моят претупва нещата, но това го правеше и преди. Иначе пък иска да е изпълнил всичко, което е задала като задачи госпожата. Изпълнителен е за задължителните неща, но нищо допълнително не иска да направи. А тя примерно ми връща връзка, че трябва да се упражнява за краснопис.
И това постоянно разсейване вкъщи - ту с котката се занимава, ту си пее, обикаля из стаята. Наесен пак наново ще трябва да се свиква със седене на едно място в час. Отделно и малката го прекъсва на моменти, като му влезе в стаята. Въобще трудна работа с това домашно обучение. Дано до есента се овладеят нещата с този вирус, че да може децата да се завърнат в класните стаи.

# 587
И при нас е все по-зле с мотивацията.

# 588
Лично аз, нямам търпение да свършат тези безумни мъки. Моят син със сигурност намрази ученето, пък беше много мотивирано и любознателно дете. Да не говорим, че имам голямо желание да изключа завинаги чата на класа, защото малко започнаха да ми идват в повече напъните на определени родители в 7 сутринта и в 23 часа вечерта.

# 589
  • София
И на нас ни писна. Детето постоянно го боли главата от дългото стоене пред монитора. Отделно всеки се надвиква, въпреки че госпожата не дава да са включени микрофоните.

# 590
Да, и при нас уж в началото още казаха да се пускат микрофони само ако госпожата зададе въпрос, а постоянно се включват деца да се обаждат по време на урок. И то да е свързано с урока поне, ами те милите  - на кой каквото му щукнало на момента🤪
Още малко и му се вижда края. Даже взех да се замислям за 25май. Понеже и за завършването няма да имат тържество, някак да го зарадвам детето.

# 591
Кога официално свършва учебната година ? Майка ми и баща ми много искат да вземат двете ми деца да ги гледат малко..

# 592
  • Варна
На 24 май, доколкото знам.

# 593
  • София
До края на месеца са, 29ти е последния учебен ден.
От година, две е промяната май.
Чудно ми е как ще си получат свидетелствата.

# 594
  • Варна
Вярно, сега се разтърсих, до 29-ти са. Още три седмици и половина зор...

# 595
То не е задължително да получават свидетелства.

# 596
  • София
Вярно че не е.
А  днес една колежка предположи, че може и електронни да са.
Ще видим след няколко седмици.

# 597
  • Варна
Или ще ги издадат, пък ще си ги вземаме някой ден. То трябва и свидетелствата за предучилищната да си вземем, доколкото имам спомен, така че няма да се размине без ходене на място, дали сега или на есен няма значение.

# 598
Еми щом отвориха градини и училища, за да раздадат хранителните продукти, вероятно и за свидетелствата могат да го направят.
Ей сега ми развалихте обратното броене. Аз си чаках на 25ти вече да сме във ваканция🤪

# 599
На нас също ни е скучно. Занимава ѝ се с други неща, основно електронни игри😀
Иначе ни извикаха да си вземем нещата от шкафчетата. За свидетелствата вероятно ще ни ги дадат в началото на втори клас, дано той да си е реален.😀

Общи условия

Активация на акаунт