Първокласници. Тема 3.

• 21 912
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Аз искам да е по желание. Simple Smile

# 616
Пък аз искам домашното обучение да е по желание. За момента няма нужда да се мъчим, отдавна можеха да кажат - край, който иска да си реши и прочете уроците. А не да се правим, че учим и само да си хабим нервите.

Моят син пет пари не дава, че не е на училище, специално го разпитвах онзи ден. Доволен и щастлив е от престоя вкъщи и нищо не му липсва от училище. И аз съм щастлива, щом той е щастлив, само ученето да ми се махне го главата.

# 617
Според мен децата усвоиха основните знания за първи клас. Така, че за мен драма няма. Съжалявам за училищните празници и играта със съучениците, пропуснахме и зеленото училище, но в крайна сметка най-важното е, че сме здрави и да се надяваме нещата с коронавирусът скоро да приключат.
Аз вече не давам голям зор на малката, даже днес реших да отидем на разходка до Банкя. В крайна сметка ако днес не направим домашните ще ги направим утре. Аз също съм на мнение, че особено за малките вече може да се приключи с това домашно обучение. Само допълнителен стрес.

# 618
Е то не е ли по желание домашното обучение?

# 619
Мисля, че е задължително. Доколкото разбрах от нашата класна всяка седмица се дават справки колко деца са се включили и работят, а министъра в едно интервю каза, че тези, които не са се включили ще се намери начин да учат през лятото. Каза го по принцип и не знам дали се има предвид и малките.

# 620
Мисля, че е задължително. Доколкото разбрах от нашата класна всяка седмица се дават справки колко деца са се включили и работят, а министъра в едно интервю каза, че тези, които не са се включили ще се намери начин да учат през лятото. Каза го по принцип и не знам дали се има предвид и малките.

Ние говорим за домашното обучение, не за дистанционното.

# 621
Много ясно, че всичко се отчита постоянно. Свекърва ми е учител.

За дистанционното обучение говоря аз, няма домашно обучение в първи клас. Грешка на клавиатурата.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 12:53 от Анонимен

# 622
Обучението го водят дистанционно, но за мен това определено е домашно щом аз обяснявам новите уроци, уча стихчета и слушам преразкази.

# 623
За дистанционното обучение говоря аз, няма домашно обучение в първи клас. Грешка на клавиатурата.

Как така няма домашно обучение в първи клас? Аз познавам дете, което от първи клас е на домашно обучение.

# 624
  • Варна
Не знам задължително ли е и за съжаление не става въпрос за мен, а за детето. Ако бях аз на топа, отдавна щях да съм отсвирила всичко.
Абсолютно.

# 625
Явно не съм разбрала, че вече може да се обучават самостоятелно и деца под 16 години. Мислех, че може само в последните класове. Така или иначе, аз говорех за това, което правам в момента - домашно дистанционно обучение.

Между другото и от градината на малкото пращат видео уроци. Като е на кеф ги пускам и работим, като не е пропускам. Стрес нулев.

# 626
Аз моята първокласничка изобщо не я тормозя. Оставила съм я да учи каквото и колкото иска. Направо ми се вижда безумно безсмислено да решава по 3 страници едни и същи задачи всеки ден (засега го прави), че и да преписва някои от тях. По БЕЛ не прави преписи и диктовки, и не предаваме всички домашни. По други предмети почти нищо не поглежда.

# 627
  • Варна
Не мога да го оставя аз да прави каквото си иска, няма да бутне нищо... Правописът му е кошмарен, а това без четене и писане няма да се коригира от само себе си. Бърка елементарни думи. Колкото до еднотипните задачи мисля, че идеята е посредством непрекъснато повторение просто да запомнят основните сборове и разлики, а не всеки път, когато трябва да сметне 8+7 да смята на пръсти. В един момент просто трябва това нещо да му изплува в главата моменталически, а това ще стане с много повторения.

# 628
Не знам. Аз не мисля, че в добра идея наизустявснето на задачи. Според мен, трябва са умеят да мислят и да решават бързо наум, а не да ги знаят наизуст.

# 629
  • Варна
Ами то е въпрос на интерпретация, но личното ми мнение е, че се учи точно наизуст. Как смяташ 8+7 за половин секунда? Не го смяташ, знаеш го. Точно както знаеш, че 5х5=25. Аз не смятам всеки път подобни елементарни неща, просто ги знам. Смятането наум е съвсем друго нещо и касае по-големите числа. А се смята бързо точно защото основните сборове на едноцифрени числа ги знаеш. Наизуст. Бързото смятане също се постига посредством практика, как ще се случи, ако не се упражняваш да смяташ?

Общи условия

Активация на акаунт