Първокласници. Тема 3.

• 21 911
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Ами то е въпрос на интерпретация, но личното ми мнение е, че се учи точно наизуст. Как смяташ 8+7 за половин секунда? Не го смяташ, знаеш го. Точно както знаеш, че 5х5=25. Аз не смятам всеки път подобни елементарни неща, просто ги знам.
Абе то си е до работа на ума. На всеки му работи различно. Аз по-скоро смятам всичко. И детето ми така. Представям си ги нещата някак

# 631
Не виждам никаква драма. Ние сме с видео уроци. В тях госпожата обяснява урока и после всяка задача поотделно. Нито ги гледам, нито уча заедно с детето. То само си ги отваря в школо, гледа, пише и това е. Аз само проверявам (ако има грешки, поправяме), снимам и изпращам. Не смятам, че на мой гръб някой взима заплата.

# 632
Пък аз искам домашното обучение да е по желание. За момента няма нужда да се мъчим, отдавна можеха да кажат - край, който иска да си реши и прочете уроците. А не да се правим, че учим и само да си хабим нервите.

Моят син пет пари не дава, че не е на училище, специално го разпитвах онзи ден. Доволен и щастлив е от престоя вкъщи и нищо не му липсва от училище. И аз съм щастлива, щом той е щастлив, само ученето да ми се махне го главата.

Това все едно аз дъм го писала за моето дете.

# 633
И моят първолак е доволен, че е вкъщи. Чак се притеснявам, че не му липсва контакта с други деца на негова възраст. От грипната ваканция насам единственото дете, с което се вижда, е малката му сестра.
Иначе като цяло, от както госпожата предава в реална връзка, малко ни по намаля занимавката на родителите. Половината неща си ги пишат в "часовете", препитава си ги онлайн до колкото е възможно.
Иначе и при моето дете го няма желанието за четене засега. Обича приказки и романи, ама друг да му ги чете 🙂 И краснописът иска подобрение, правописът също - то "козонак", "въздох", "корабия"... Ама айде, второто за момента май е нормално да куца.
Много се, надявам наесен да се завърнат в класните стаи без много драма. И за градината също с малката, че там май ще има рев след такова прекъсване😳

# 634
  • shumen
Нашите са с видео уроци и през деня учат а госпожата. След обяд пишем домашни и пращам.

# 635
  • София
Свидетелствата при нас ще се дават през септември, току-що бяхме уведомени.

# 636
Някой знае ли учебниците ще връщаме ли?

# 637
  • Варна
Не, разбира се. Винаги учебниците за първокласници са нови и са си за тях, още когато аз бях първокласничка. Най-малкото какво ще връщаш като във всички учебници се пише.

# 638
Не се връщат учебниците. То за какво може да са им?

# 639
Да, пишат в учебниците и не се връщат. Но от догодина се връщат и с големия купувам по няколко и като гледам и с малкия ще е така Sad. Ще почна да им удържам от джобните още от есента, така мисля.

# 640
А в тези за втори клас не се ли пише вече?

# 641
  • Варна
Явно не, щом се връщат. Сега хвърлих око на Просвета - не се пише, има задачи, които явно се решават в тетрадките.

# 642
Явно не, щом се връщат. Сега хвърлих око на Просвета - не се пише, има задачи, които явно се решават в тетрадките.

Ако има възможност да се пише, бих и купила други учебници, в които да може да си пише.

# 643
То и аз, колко му е да купя един комплект учебници. По добре да си имам в началото на годината, че да си спестя нервите, ако ми потрябват случайно.

# 644
И аз сега от любопитство хръвлих едно око на учебниците на Просвета. Те хич не били евтини тея учебници за 2клас(или поне на мен 17-18лв за учебник ми се видя висока цена). Понеже моят хубостник от сега е почнал да си рисува из учебници и учебни тетрадки, макар да повтарям, че трябва да ги пази... Викам я да видя колко ще излезе един комплект евентуално🤔

Общи условия

Активация на акаунт