Първокласници. Тема 3.

• 21 908
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Много Joy Моят като цяло много пази, макар че има издънки. Но колкото и да пази тоя учебник няма да има перфектна визия след една година ползване... Да видим какви баници ще ни дадат, може и аз да реша да купувам. До там да я добутаме.

# 646
Ние ще имаме късмет следващата година се сменят учебниците за втори клас, така че тръгваме с нови. Но, трябва да си убедим децата да ги пазят, защото след тях в тези учебници ще учат още два випуска.

# 647
  • Където морето целува небето...
Реално учебниците, които се използват ежедневно и се предполага, че може да са захабени са тези по Български и Математика във втори клас. Ако е за два учебника може да се купят и нови. Разните там Музика, Изобразително, Час на класа и подобни няма какво толкова да им има.
Виждам обаче, че пак има по три-четири учебни тетрадки по предмет, та във втори клас ние ли си ги купуваме?

# 648
Да, тези поне би трябвало да оцелеят. Ама ако учебниците за втори клас, са от същата хартия като за първи, при редовно отваряне и разлистване, колкото и да се пазят, си се намачкват най-малкото. Едно време имам спомен, че бяха от по-дебела хартия така да се каже. Пък цените бяха по-поносими.

# 649
А някои учебни тетрадки са толкова зле... на хвърчащи листи.

# 650
  • shumen
Връщат се във втори клас.Моя не пази и сигурно ще купувам втори комплект.

# 651
  • София
Забравила съм как беше с баткото, но като че ли учебните тетрадки до края на 4 клас се дават от училището. Не гарантирам обаче.

# 652
  • Варна
По-добре е да не са от дебела хартия, и без това чантите са безумно тежки. Колкото по-леки учебници, толкова по-добре. Предпочитам да ги купувам, отколкото детето  всеки ден да влачи тухли

# 653
И това го има🤔 Идеята ми беше, че е трудно да се опазят учебниците за 3 випуска(както е споменал някой по-назад) при това им качество.
Иначе и моят хич не пази. И с вода е заливал учебник, и в буквара беше рисувал. А и като им даде домашно госпожата, гледам си огражда в кръгче номера на страницата или задачата(предполагам тя им е казала).

# 654
  • shumen
Палитре,на нашите госпожата им казала да си отбелязват така кое им е за домашно.

# 655
  • На морето!
Учебните тетрадки и сборниците не са задължителни и ние ще си ги купуваме.
С баткото всяка година събираме едни 50лв за това. Учебниците се връщат и е трудно за децата, докато свикнат да не пишат вътре. Често се е случвало да имаме учебнк с решени задачи и никак не е приятно.

# 656
  • София
Ще имате ли завършване под някаква форма?
Според детето, госпожата им казала, че на 29-ти ще се срещнат на двора на училището с маски, ще им даде свидетелствата за завършване и един по един ще влизаме в стаята, за да си вземем всичко от шкафчетата. На нас все още не ни е писала нищо.

# 657
  • Варна
Все още нищо не се чува при нас относно свидетелствата за първи клас. Днес ще ходим да подаваме декларации за ФУЧ, ИУЧ и спорт за втори клас. КАкви декларации като нямаме право на избор не знам, бумаги да се пишат... Освен това за първа година всички втори класове ще имат занималня. Това дали означава, че пак ще бъдем само първа смяна, а следобед занималня не знам. Също дали няма да се смилят и да направят програмата така, че пак да почват от втория час, а не от 7:30.. Ще видим на есен.

# 658
Декларациите са много смешни да, защото нищо не се избира поне по ФУЧ. Език избираме. Попълнихме ги и ги изпращаме на мейл. Нищо не са казали за завършването. Аз и не държа.

# 659
  • Варна
За език нищо не казаха при нас. Аз предполагам, че целият клас учи един език или бъркам? Ще делят ли децата при вас? При нас сигурно ще се учи английски, друг вариант не допускам.

Общи условия

Активация на акаунт