Гримиране - идеи и техники. Тема №76

• 46 541
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
На мен минималистичният грим ми е тониран крем, пудра, малко бронзант, гел за вежди, балсам за устни. С този грим изглеждам като без грим. Най-редовно ходя на работа така, защото отнема само 5-6 минути. Но не излизам без него, за да не плаша хората.

Иначе и на мен са ми казвали, че много се моцотя. Обикновено тези индивиди ги пращам да пасат. Обичам да се гримирам за свой личен кеф, не за мнението на околните.

# 151
Естествено, че човек се гримира за собствен кеф. Grinning
Не мисля, че плаша хората когато съм без грим, но определено със съвсем мъничко изглеждам (и се чувствам) по-свежа. Има разлика между "мацотене" с големи количества грим и гримиране с адекватно количество от продуктите. Друг е въпросът, че познавам хора за които фдт не е ежедневен грим- слагал се само по поводи, вечер.... Grinning

# 152
  • Варна
Не сме инвестирали толкова средства в грим, за да стои в чекмеджетата ни.
Чудеса стават с жени сложили малко коректор на правилните места, туширали излишното омазняване, нежно подчертали веждите и хидратирани устни. Изглеждат в пъти по-свежи.
Аз изхвърлих всички ярки червила и скоро ще зарежа и нестандартните цветове. Минавам само на телесни и маув за вечерите, даже искам да си намеря хубава кафява очна и силно бленднати сенки.
За зимата ми харесва харесват семпли очи и много руж.

# 153
Всички, които видях сте много, много красиви!
Аз с възрастта мислех, че ще намаля количеството, което шпакловам върху себе си ежедневно, но нейсе. Имам нужда от грим повече от всякога, най-вече защото е моето време и нещо сутрин.

# 154
  • някъде под слънцето...
Видях снимки  прекрасни феи...

Все пак, не сме само носове, очи, вежди, устни

Точно.Ние сме  уникална комбинация от различни черти(компoненти).

Тайната на правулния грим за мен е да акцентирам на на по доброто и да неглижирам  не толкова доброто.
Не искам оптически  корекции, които да ме доближават до нечии представи за красота.
.Държа да бъда себе си, точно този уникален пъзел(характерен за     всяка една от нас) , който генетиката ми е сглобила.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 10:19 от sl

# 155
Аз пък се гримирам, предимно, когато не съм в настроение и не ми харесва как изглеждам. Някак си за отдушник го ползвам. Много често не слагам нищо и нямам никакъв проблем да излизам така, въпреки че имам белези по лицето.
Например, за фитнес да ме убиеш няма да се гримирам, нито да отида на пазар. За работа пак често не слагам, защото излизам много рано за дневни смени, а за нощни не ми харесва как бих изглеждала в 07 сутринта след работа - по-добре бледа и уморена, отколкото омазана. Отделно трябва да изкарам и 14 часа + с тоя грим. Пък и работа предимно с мъже и няма кой да ми обръща внимание с какъв цвят сенки съм.

# 156
За жените над 40 определено важи правилото "less is more". Един тежък фдт или доста пудра могат да подчертаят бръчки, които без грим дори не си личат.
Същото важи и за много блестящите сенки, подчертават бръчки на очите.

Но все пак аз съм на мнение, че всеки трябва да се гримира, както душа му иска, без да се съобразява прекалено много. Тежкият опушен грим за мен не е мацотене. Мацотене е лошото и неумело нанасяне на грим, без значение колко е лек или тежък.

# 157
Аз без грим не мога. За мен той е едно от малките удоволствия на живота. В ежедневието си слагам бб крем, спирала и червило. Дори понякога съм без спирала, защото миглите ми са черни и гъсти. Ако ходя на работа или на срещи по-плътен фдт, малко руж, сенки, спирала и червило.

# 158
  • В полите на Пирин планина
Аз се гримирам почти всеки ден. За работа винаги. Ето ме днес:

Скрит текст:

# 159
  • Dope Reach
Лейди, ако оправиш веждите, ще придадеш много хубава форма на лицето. Имам предвид да ги попълниш със сенки или молив, както ти е удобно. Simple Smile

# 160
  • В полите на Пирин планина
Слагам молив, но явно трябва повече. Ще пробвам. Много са ми светли и доста косъмчета не си личат. И миглите ми са такива. Все ме е страх да не прекаля с молитва за вежди.

# 161
Аз до преди 4-5 години не можех да се гримирам хубаво и излизах само със спирала и гланц... Дори червило не смеех да си сложа, нямах и самочувствие за него, от части защото около мен бушуваха мнения, че “само по-глупавите момичета” носели много грим 😤 Сега изобщо не ми пука кой какво си мисли и си се гримирам когато и както искам. Не ми е неудобно да изляза без грим, даже често ми се налага защото нямам време... имам бебе 😃 Но Нося даже глитър и без да съм на парти ако ми е кеф! И лилаво червило И Ярки сенки си слагам, ако така искам. Гримът за мен е и изкуство, и “медитация” ако щеш (както беше казала Шарлот Тилбъри в едно видео наскоро).

# 162
  • някъде под слънцето...
За жените над 40 определено важи правилото "less is more". Един тежък фдт или доста пудра могат да подчертаят бръчки, които без грим дори не си личат.
Същото важи и за много блестящите сенки, подчертават бръчки на очите.

Но все пак аз съм на мнение, че всеки трябва да се гримира, както душа му иска, без да се съобразява прекалено много. Тежкият опушен грим за мен не е мацотене. Мацотене е лошото и неумело нанасяне на грим, без значение колко е лек или тежък.
Съгласна съм, че неумелото нанасяне на грим  не е в полза на коиото и да било.
Но и тежкия опушен хрим над 45 добавя  години към общото излъчване .
Същото е и с черния молив(грим), особено под очите, , спирала на долния клвпач...Тъмни матови червила....
Прекалено озаряване и т н т..
По въпраса  дали интелектуалното ниво е свързано с количеството и интензивността на грима, мисля, че няма пряка връзка.
Там влияят други фактори.
Един от тях е национален манталитет
Източноевропейките примерно сме  склонни да разхождаме тежък опушен грим през деня, докато примерно за други нации той е запазена марка само за  специални излизания.
Винаги ми е харесвало да се гримирам.Минала съм през всякакви периоди от буквално плескане  в младежките ми години до дискретен грим.
За мен голямата промяна в отношението ми към грима настъпи, когато преди 15 години случайно попаднах в полезрението на професионален гримьор.
Скрит текст:
Официален гримьор на  Tиеру Моглер бюти .
И преди това са ме гримиеали,  официални  гримьори на селективни брандове ,  но  на национално испанско  ниво
Той реши , че вампирските ми очи са предизвикатвлство и  държеше те да присъстват  в реклами  за лансиране на новите им  колекции в Испания.И винаги когато идваше в Мадрид , държеше да  ме гримира.Секретарката му поддържаше контакт с мен
От него и екипа му научих доста неща .Вярно, че само от гледане не става, но все нещо се научава.
В резултат  на моя скромен опит бих  си позволила да дам съвет.
Оставете се поне няколко пъти в ръцете на добри професионалисти(изключвам консултантите  в магазините, защото разликата в нивото е огромна(личен опит)).
После нещата сами си идват на местата.
[\spoiler]

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 12:45 от sl

# 163
Аз съм на правилото - или нищо, или бая и екстравагантно. Но на тази възраст все още мога да си го позволя.

# 164
Ето нещо доста ярко съботно от мен.
Познайте коя е палитрата!

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 22:25 от esmeralda23

Общи условия

Активация на акаунт