Обсъждане на имотни обяви-14

• 24 840
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
Лъки, заради типа тухли си продадохме апартамента, ако искаш вярвай.Абсолютно некачествени, в съседната стая се чуваше  комшийката с кого говори по телефона, чупливи, не можеш шкафче в кухнята да закрепиш, налагаше се да дълбаем дупки които пълнехме предния ден с гипс, абсорбиращи страшно много влага, от към страната на асансьорната шахта дори падна мазилка и тухлите почнаха да се ронят и да не изброявам.Относно терасите - в момента имаме 3 тераси.Само едната ползвам когато простирам прането, другите само ги помитам веднаж месечно.Това се казва - нерационална жилищна площ.Ако намеря едно клипче в тубата ще ти го пратя, в което обосновано се отрича нуждата от открита тераса или лоджия, и правилното решение е ако позволява плана  да се остъкли/усвои с цел оптимизиране на жил. пространство

# 331
Мария, много хора в големия град искат да си пият сутрин и вечер напитката на балкона, да си сложат саксии с цветя, шезлонг, да почетат книжка, и т.н.
Ако имат необходимото им жилищно пространство, няма как да ги убедиш, че е по-добре да си оптимизират пространството като остъклят балкона или го приобщят към апартамента.

# 332
Нека си я пият, но ако вземем за пример апартамента породил толкова много дискусии, се оказва че де факто има  и ефективно целогодишно могат да се ползват само две стаи от 130 квадрата обща площ, то тогава не съм съгласна.Оказва се че ти продават тераси вместо стаи.

# 333
Абе голямата тераса иска много чистене Grinning

За тухлите преди 2 години много пишехме, ама се е забравило. Я да ви припомня как стоят нещата Grinning

Първо, тухлите се различават по вид, но и по качество. Т.е. може качеството да е добро, но типът тухла да е кофти. И обратно. Та затова какъвто и тип да са, поне да са от реномиран производител.

Тухлите, които се използват най-много в момента, са 3 типа - ще илюстрирам с тези на Винербергер.

- Форати, най-скапаните. Нито термо и звуко изолация, нито здравина, нито можеш дюбел да сложиш. Ако се наложи все пак има специални химически дюбели.

- Поротерм, най-доброто. И изолират, и носят, и дюбел държат.

Относително масово в добрите сгради се ползва Porotherm 25N+F

Има и едни по-нови, Porotherm 38N+F. При тях няма нужда от външна изолация, което е супер. Но не съм виждала по строежите да ги ползват.

- Porotherm N+F light. Тези са кръстоска между Форати и истинския Поротерм. Наскоро ги пуснаха и май се ползват най-много. Като качество са по средата, но цената е по-тънка от истинския Поротерм.

Иначе има тухли четворки, ама май само който сам си строи ползва. Има и едни с минерална вата в дупките, пак на Винербергер, ама не знам къде ги слагат.

# 334
  • София, Bulgaria
Ако намеря едно клипче в тубата ще ти го пратя, в което обосновано се отрича нуждата от открита тераса или лоджия, и правилното решение е ако позволява плана  да се остъкли/усвои с цел оптимизиране на жил. пространство
Вие сериозно ли..
Ако да, приемете, че някои обича необосновани тераси ...

То и наличието на 2 бани е необосновано, все едно всички едновременно ще се къпят..

# 335
  • София
И за мен откритото пространство е задължително, но не всеки иска, да. Мете се често, да, иска поддръжка, озеленяване, иска мебели и навес/тента, абе скъпа работа,
Инак стандарта е една дограма и се разтваря простора с гащи и чорапи и до там, проблеми нямаш.
То зависи много на къде гледа тази тераса, балкон. Ако си на шумен булевард или прашен, или мръсно място. Или в друг прозорец, на съседите, или кой знае.. Затова последен етаж е добре, но там има други рискове....

# 336
Аз също съм "за" хубав голям балкон, но за мен покривна тераса 30 кв от типа "торта" при НС (т.е. открита тераса) не е приемливо най-вече заради хидроизолацията и риска да тече на комшиите отдолу, и те да ме тормозят за това. Отделно че иска чистене, както и ЧС е написала. Но пък всеки си има предпочитания и си ги следва.
Томева - това е някаква идилична тераса Simple Smile Редовно минавам покрай сгради НС, където се виждат петна и налющена мазилка на тавана на долната тераса, която е под открита такава на горния етаж. Сгради на по 4-5 години.

За тухлите хубаво, ама как човек като купува на зелено да знае дали наистина ще сложат тези, които са казали в рекламата на обекта. И ако види, че не слагат такива, примерно, какво - ще развали сделката ли? То затова мине не мине и някой пита за конкретен инвеститор, за отзиви, ама може ли всички инвеститори да са известни и да има за тях отзиви, и колко пък от тях ще пишат тук...
И за мен откритото пространство е задължително, но не всеки иска, да. Мете се често, да, иска поддръжка, озеленяване, иска мебели и навес/тента, абе скъпа работа,
Инак стандарта е една дограма и се разтваря простора с гащи и чорапи и до там, проблеми нямаш.
То зависи много на къде гледа тази тераса, балкон. Ако си на шумен булевард или прашен, или мръсно място. Или в друг прозорец, на съседите, или кой знае.. Затова последен етаж е добре, но там има други рискове....
За мен това е най-важното за балкона - накъде гледа. Е, може и да е последен етаж и пак да гледа шумен и мръсен булевард - тази сграда Симона ли беше, сграда на годината, ами тя цялата е ориентирана към Драган Цанков, отвратителен булевард, нон-стоп фучат и карат като бесни там. Има горе открити тераси, ама каква шумотевица е, няма да изляза да си пия кафето на терасата, ще ми гръмне главата.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 16:05 от Анонимен

# 337
  • София, Bulgaria
Попея, уж взехме мерки, още по време на строежа и над нас и под нас заедно със съседите, тенти ..менти..ще има, ама знам ли.  Случва се, проблеми могат да излязат от където най неочакваш.

# 338
Наистина е ирационално - бял под и бели мебели в голям град, ама на - хубаво е да си отвориш френските прозорци и да излезеш на терасата.

https://datafile7.arkadia.com/pictures/properties/fullsize/15-24 … 9040511765114.jpg

https://datafile7.arkadia.com/pictures/properties/fullsize/2-289 … 0204124876905.jpg

Моят балкон е далеч по-малък и е напълно закрит. Трябва да му сложа някакво перденце/завеска да не ме пече слънцето, но щом се затопли - там най ми е кеф. Вчера постоях половин час, пих кафе, огледах сандъчетата с вече изсъхналите растения и осъзнах, че още е рано да ходя да купувам нови. Ами кеф си е и това е!

Естествено, ако трябва да отделя детето в отделна стая в малък апартамент - ще остъкля балкона и ще си изнеса моето легло там. Но това само ако се налага и няма друг вариант.

# 339
Томева, така е, със здраве да си го ползвате!

# 340
  • София, Bulgaria
Наистина е ирационално - бял под и бели мебели в голям град, ама на - хубаво е да си отвориш френските прозорци и да излезеш на терасата.

https://datafile7.arkadia.com/pictures/properties/fullsize/15-24 … 9040511765114.jpg

https://datafile7.arkadia.com/pictures/properties/fullsize/2-289 … 0204124876905.jpg

Моят балкон е далеч по-малък и е напълно закрит. Трябва да му сложа някакво перденце/завеска да не ме пече слънцето, но щом се затопли - там най ми е кеф. Вчера постоях половин час, пих кафе, огледах сандъчетата с вече изсъхналите растения и осъзнах, че още е рано да ходя да купувам нови. Ами кеф си е и това е!

Естествено, ако трябва да отделя детето в отделна стая в малък апартамент - ще остъкля балкона и ще си изнеса моето легло там. Но това само ако се налага и няма друг вариант.
Аз понякога цял ден си работя от тераса, макар сегашната да ми е супер малка..

Попея, блягодаря ти!

# 341
Имам 2 тераси, едната не ползвам защото е малка, а другата не заменям за нищо на света. (е, ще я заменя като стане новото жилище, но много ще ми липсва)
Аз пък не харесвам жилища без тераси.  Един пушач да ти дойде на гости и се чувстваш тъпо.

# 342
И аз не харесвам жилища без тераси, но не харесвам пък прекалено голяма тераса. Или може да има такава, но отгоре да е покрита с друга тераса или тента, ама стабилна. Не да е открито, защото така трябва да дежуриш зимата и да изгребваш сняг до отмала

# 343
Томева, красива тераса Hands Thumbsup
Лъки, последна грижа са ми пушачите, сега тях ли ще ги мисля. Ще пушат Айкос Simple Smile Терасата или балконът са за цветя и масичка за кафето, или за лека вечеря там.

# 344
  • София
Като купувахме терасата натежа много на избора ни. Едно жилище беше с тясна тераса с изглед към съседния блок и междублоковото пространство, другото жилище с по-малка кухня, ама тераса 12 квадрата (лоджия) с изглед към Витоша (и без шансове да закрият изгледа). Е решихме, че терасата тежи повече от площта на кухнята и не съжаляваме. Вярно е- иска чистене, ама е лесно- жената казва "айде да изметеш и измиеш терасата" и аз го правя ... Laughing  да не говорим колко е удобно прозорците да са към нея и да се мият лесно и има и климатиците къде да им се монтират външните тела без усложнения по монтажа.

Общи условия

Активация на акаунт