Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 934
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Че това е идеална тайна квартира за водене на гаджета. Ако се кооперират 4-5 човека и ще се редуват в ползването.

# 481
Ха-ха, да! Има всичко необходимо - спалня, място за дрехи и къде да се измиеш.

# 482
Вярно, че за всеки влак си има пътници, намерихте приложение и на тази оферта....

# 483
Маломерните жилища се търсят, защото може да съчетаеш брой помещения, лакация и цена. Хем имаш 2 спални/ малки, ама са 2/, хем си в предпочитана локация, хем ти влиза в бюджета. Алтернативата: сменяш квартала или сменяш типа строителство с панел. НС да смениш със стара тухла не е вариант в една и съща локация,  защото пак няма да си бюджета, с ремонта ще надхвърли парите за маломерното НС.
Честно казано, не мисля, че е точно така. Например, в Оборище СС за ремонт двустаен с ЧЖП 65-70 кв.м. без балконите и общите части, може да се намери за около 120 000- 140 000 евро. Към това обикновено имаш и мазе, и таван, т.е. складови помещения за обемисти и неползващи се често неща. Например, аз съм къмпингар и някъде трябва да си държа нещата. НС със същата квадратура ще е тристаен и ще е със сигурност над 200 К евро. Поне за мен стандартните разпределения СС могат по-добре да се оползотворят от кутийките НС. В холокухня 25 кв.м. едва се събират най-необходимите уреди, един диван, маса за 4-ма и малка холна секция. В две спални по 10 кв.м. има място за легла и по един не много голям гардероб. Идея нямам къде хората държат книги, колела, зимни/летни дрехи, играчки на децата си, учебници, ролери, тротинетки, резервна посуда и т.н. Ремонтната част в повече при СС дори да е около 20 000 евро, общата цена ще стигне 160 000 макс. преди настилки и мебели. А и НС ще трябва да го купя на тъмнозелено, което е допълнителен риск.

# 484
Томева, и аз мисля като Таф. Напоследък маломерността при НС и липсата на сервизни помещения е сериозен недостатък. А като си спомня се учудвах на мазетата от 4 квадрата или пък сервизно помещение в самия апартамент при някои НС преди две години. Е, сега те просто липсват. И става дума за масово предлаганите, не тези за свои хора, разпродадени още на чертеж, не съм Цв Цв все пак.....До там съм стигнала, че видя ли оферта за НС в имот бг, направо подминавам.

# 485
Е, нали има и мазе, където да се държат такъв тип неща. Другият плюс на НС е , че си взех гараж точно под терасата ми. ( Не буквално, не е първи етаж, но в същия вход).

# 486
Точно за това говоря, че в много от офертите вече няма и мазе. Не знам как го уреждат нормативно, но не се предлага такова помещение. Или има, но е два квадрата, то гардеробът ми е по-широк от това.

# 487
На няколко обяви за НС видях мазета по 2-3кв. Това е крайно недостатъчно.

# 488
Томева, и аз мисля като Таф. Напоследък маломерността при НС и липсата на сервизни помещения е сериозен недостатък. А като си спомня се учудвах на мазетата от 4 квадрата или пък сервизно помещение в самия апартамент при някои НС преди две години. Е, сега те просто липсват. И става дума за масово предлаганите, не тези за свои хора, разпродадени още на чертеж, не съм Цв Цв все пак.....До там съм стигнала, че видя ли оферта за НС в имот бг, направо подминавам.
В съседната тема се иска съвет за разпределението на апартамент ново строителство. Изглежда много ок. Въпреки, че на пазара се търси основно маломерно не липсват и хубави предложения. .

# 489
А сигурни ли сме че тази обява е реална? Твърде зле е написана, не ми се вярва че човек претендиращ за близо 6к евро комисионна би се изложил така. Поне плановете да снима, ако не с размери минимум разположението на стаите, нещо все да има там. Абсурдно ми е, никога не бих се обадила.
Мястото е хубаво, като изключим, че Крум Попов е доста натоварена (сградата е на мястото на малка къща съвсем близо до ъгъла с Крум Попов), с останалото съм напълно съгласна.
Телефон за продажби не мисля, че съм виждала на тази сграда. И ми се струва, че агенцията няма достъп до чертежите, и не знам дали изобщо може да го предлага. Само са минали покрай сградата и са я снимали, нещо, което всеки може да направи.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 14:47 от Анонимен

# 490
  • София, Bulgaria
Таф, малко не разбрах сметките и примера ти...
Имаш предвид 2 ст СС да стане 3-ст. ли..
Аз правя следния аналог: да приемем,  че един маломерен 3ст НС и стандартен 3ст СС са на близки цени. За СС ще са ти необходими двойно повече пари, за да влезеш да живееш т.е едни 20 000 евро повече.  Така, че мломерният е вариант да останеш в локацията, с две спални и да си в бюджета. С ремонт на СС надхвърляш бюджета. А от 2ст да правиш 3ст...не знам кухнята не винаги е ок за спалня, а мръсния канал да минава през коридори,  за мен това ся проблеми.

# 491
Таф, малко не разбрах сметките и примера ти...
Имаш предвид 2 ст СС да стане 3-ст. ли..
Аз правя следния аналог: да приемем,  че един маломерен 3ст НС и стандартен 3ст СС са на близки цени. За СС ще са ти необходими двойно повече пари, за да влезеш да живееш т.е едни 20 000 евро повече.  Така, че мломерният е вариант да останеш в локацията, с две спални и да си в бюджета. С ремонт на СС надхвърляш бюджета. А от 2ст да правиш 3ст...не знам кухнята не винаги е ок за спалня, а мръсния канал да минава през коридори,  за мен това ся проблеми.
Споделям мнението на ТафТаф. Двустаен СС тухла е най-често еквивалентен по квадратура на тристаен НС маломерка, тристаен СС тухла е еквивалентен на четиристаен НС маломерка.

# 492
Да ,обаче каква полза от квадратурата, ако е с една стая по-малко?

# 493
Е, има и обратната логика - Каква ми е ползвата от повечето стаи, в които нищо не мога да си побера?

# 494
Да ,обаче каква полза от квадратурата, ако е с една стая по-малко?
Ако имаш квадратурата и най-вече прозорците, можеш от тристаен СС спокойно да направиш четиристаен (тоест, три спални и холокухня), особено след като така или иначе най-често го купуваш за тотален ремонт и Томева вкара в сметката и парите за ремонта. Което е еквивалентно на четиристаен НС (пак три спални и холокухня). На определени локации да вземеш четиристаен/триспален НС е въпрос на бюджет около и над 350 К., затова е вариант да купиш хубав тристаен СС и да го префасонираш. Ако изобщо някой ти продаде такъв, де, ама от време на време излизат.
Е, има и обратната логика - Каква ми е ползвата от повечето стаи, в които нищо не мога да си побера?
Ако имаш две разнополови деца, например.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 15:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт