Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 852
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Моето мнение е, че колкото и добра и информативна да е обявата, накрая не може да купиш, ако не го усетиш, че това е твоето жилище. А за това си трябва подробен оглед. Пък за да се види за кусури огледът трябва да е баш в най-интимните местенца, а не отгоре отгоре.

# 586
Ха, трети етаж без асансьор, нали? Значи това директно сваля цената. Ти може на петдесет и нещо да се катериш като сърничка по стълбите, ама майка с дете с торбите сигурно няма да иска да го прави всеки ден. Няма да иска да сваля и да качва след това с една ръка колелото на детето, че с другата държи детето и торбата с водата, със солетите и с едно-друго като за градинката.
Обзаведено и нагласено според вкуса на продавача, естествено. За баща ми гардеробът на майка му си е ОК отвсякъде, ама едва ли някой, който не е на неговата възраст, ще го сметне за ОК. Така описано бих казала, че апартаментът е за тотален ремонт.
Явно локацията е добра, след като при малко търсене по принцип е имал толкова огледи все пак, но или цената и/или продавачът не са адекватни.

# 587
Значи просто собственикът е трябвало да изчака три години пазарът да настигне цената му, не да сваля обявата на втория месец.

# 588
Бачкаторе, няма смисъл от сарказъм,не е необходимо да се обиждаме, доста сте  емоционален, не ми се налага да тропам с крака, моето е минало вече , аз лично няма за какво да се боря.Лек ден ви пожелавам.

# 589
Мария, имотът Ви е специфичен. Скоро имаше питане в темата за цена на четиристаен в Люлин, в София. Защото нямало такива обяви. Т.е. - такива имоти има малко на пазара и по принцип е трудно да се ценообразуват като начало. Даже и при правилна цена на квадратен метър не всеки е готова да даде толкова пари на куп, защото многото квадратни метри умножени по адектавтната цена става по-сериозна сума от примерно дву- и тристайните.
Приказките на отказалите се, напричер че имотът е малък не трява да Ви притесняват- Вероятно им е кисело гроздето. Но това не трябва да Ви натоварва с отрицателни емоции. Просто разчитате на късмет. И да, докато чакате не тропате с крачета! Не е етично към хората във форума, които са се занимавали с проблемите Ви. Някои от тях са Ви се вързали на първоначалните приказки и сега се чувстват леко подведени от Вас. Ще трябва да разберете реакцията им.
Успех с продажбата. Ако сте намерили нещо в София, вероятно ще сте готова да свалите цената на продавания в провинцията апартамент. Затова бъдете гъвкави. Например може да казвате на огледите, че мислите да свалите цената, но се колебаете. А не да ги режете с поведение както тук, във форума. Нищо не печелите от това.
Въобще, тази мимикрия с нещо не Ви помогна, само издразнихте желаещите да помогнат.
Между другото, Ловеч ли?

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 15:19 от bachkator

# 590
Мария, нали не вярвате че някой купува имот без оглед, само по подробна обява?
Слезте на земята.
Реалните клиенти, гледат имота, после го гледат и по залез и тогава изсипват чувала с парите.
Интересно, защо "вашият познат" не иска хора с кредит?

# 591
Слезте на земята.
Реалните клиенти, гледат имота, после го гледат и по залез и тогава изсипват чувала с парите.
Предполагам че иска да направи двойна сделка, да купи бързо в София. Може и да е намерила нещо. И затова да е изнервена. Ама вместо да си каже чупи стойки тук като многострадалната Геновева.

# 592
Слезте на земята.
Предполагам че иска да направи двойна сделка, да купи бързо в София. Може и да е намерила нещо. И затова да е изнервена. Ама вместо да си каже чупи стойки тук като многострадалната Геновева.
Ясно. И въпреки това си мисля, че не трябва да се режат клиентите с кредит, може просто да забави покупката в София, докато банката отпусне паричките за златния имот в провинцията.
Между другото, сега забелязах че имота се описва като безценен, а реално е висок етаж без асансьор и с  голяма квадратура...

# 593
  • София, Bulgaria
Една подната ми разказва, как си е купила апартамента. Мъжът и една я закарал на огледа...въобще не искала да види този имот още повече, че бил в Младост 4, което тя въобще не искала. Спряли пред блока, а тя дори не искала от колата да слезе,  но заради другите хора на огледа и станало неедобно и направила "компромис" и се качила....ииии...като влязла в апартамента се влюбила/по нейни думи/, това било нейното жилище. И така и го купили..

Лъки, мисля, че Мария не говори за продажба на нейния имот...жената каза, че съседа и продава.

Какво мислите, за пазарене на цена по телефона? Без да е виждан имота? На мен много рядко ми се случва...И казвам да направят предложение след огледа. А на въпрос: до къде ще свали продавача, кажете цена...Казвам, че продавачът е обявил цена, ако купувачът мисли различно да го сподели.
Но като цяло да мен е много несериозно без да са виждали имота да се сваля цена по телефона.

# 594
128 квадрата с таванска и гараж, обзаведено и нагласено,четириетажна кооперация , трети етаж + 60 квадрата от общо дворно място за колко да продаде ? Ама забравих че в темата пишат само бъдещи  купувачи и то в Иван Вазов и Манастирски ливади , както и някой и друг брокер. А относно времето за продажба - не знам в София колко време е необходимо за да се продаде жилище на  задоволителна за продавача цена, но в провонцията често това време е две три години.Това някой ако продаде за месец означава че е продал нещо качествено на цена под пазарната .Което разбира се не е в полза на продавача.
Май ти ревеше преди време, че всички били спекуланти. Наистина имаш двоен стандарт. Искаш в София цените да са по 500 еверо м2 за да няма спекула, а за твоята провинция не си съгласна да са по 100 евро за м2. Защото разликата между София и твоето градче сигурно е петорна по отношение на цените.

# 595

Но като цяло да мен е много несериозно без да са виждали имота да се сваля цена по телефона.
Защо.Rolling Eyes  Ако купувам и имам таван 120к, обаче съм видала на обява нещо което ми допада но е 135к, директно по телефона питам цената коментира ли се. За какво ми е да ходя на оглед, да главоболя хората, ако няма шанс поне на 125 да свалят. Нищо обидно или несериозно. Това е "мръсен" бизнес,  няма правила и всичко е позволено Wink

# 596
Аз по обява за "цената не се коментира/цената е крайна" не бих звъняла за оглед. Освен ако не е супер подценена оферта, но тогава опашката от купувачи ще е голяма.
Също така е досадно и като се обадят брокери на продавач-частно лице и питат - Цената коментира ли се? До колко можете да свалите? Те купувачите си имат бюджет и не искат да се разкарват.
Ама чакайте сега, нека първо някой да хареса имота, пък тогава ще говорим за цената. А те брокерите просто пробват на колко по-ниско могат да пуснат обява, че да наберат евентуални купувачи.
Та така - без огледи не става.
Ако продаваш апартамент в провинцията, където трудно се продава, по-добре първо да продадеш и след това да търсиш в София. В София предлагането е по-голямо и с известен компромис - дали ще е локацията или примерно за ремонт, все ще можеш да си намериш жилище. Естествено, че тръгвайки на подобна сделка все пак трябва да се има предвид реалността - цените на имотите в София са по-високи и винаги ще бъдат по-високи от тези в малък град. Така че кредит или кеш за доплащане все ще са необходими.

# 597
Аз се учудвам, че на няколко потребители 17 огледа им се виждат много. Ами този брой в Сф ще се случи в рамките на 10-тина дни, ако имотът е хубав. Ако живееш в жилището, могат да се фиксират примерно два дни седмично за огледи в определен часови диапазон и така да се избегне ежедневна върволица и съобразяване.Аз се сещам само за две причини продавач категорично да не иска купувачи с кредит - или да бърза много, или да има някакви проблеми по документите.  Като живее в  жилището се очаква да му трябва време да се изнесе, т.е. не би трябвало да го притесняват 2-3 седмици за отпускането на кредит. А ако проблемът е дали продавачите ще получат достатъчна сума, всички банки дават документ за предварително одобрение.

# 598
  • София
Ако тези купувачи не получат, следващите ще. Това изобщо няма как да ощети продавача щом не се е навървила опашка да му купува имота. Най-много да е едно стоп капаро напред.
Залагам на задължения на продавача, които не иска да плаща или нещо такова.

# 599
Здравейте.  Намерих едни доста интересни апартаменти https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-apartamenti/imot-73800- … jba-v-sofiya.html
Знам че има много минуси локацията но като цена много ме устройва. Но не мога да разбера защо абсолютно ВСИЧКИ са налични? Също не мога да намеря нищо за строителя. Някой с мнение, или да е чувал нещо за въпросния комплекс?

Общи условия

Активация на акаунт