СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 9

• 24 546
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нямам отношение към хомеопатията, но наскоро коментираха по ТВ, че Осцилококцинум съдържа общо взето едно нищо - някаква съставка в толкова разреден вид, че едва ли не пиеш чисто плацебо.

# 646
Повечето неща, които се пият при вирусни заболявания, са си точно това - едно плацебо.
За жалост доста от тях обаче причиняват съвсем реални вреди.

# 647
  • софия
Плацебо или не, знам, че Тонзилотрен ми помага много, Осцилококцинум даден в правилния момент също, а за Коризалия, Вомитусхил не отварям дума. Не съм стриктен привърженик на хомеопатията, знам, че има състояния, които трябва да бъдат лекувана с конвенционални лекарства, но на собствен гръб съм видяла резултат от хомеопатични и алтернативни продукти и те са първото, към което поглеждам.

# 648
На големият от отбора му препоръчаха да пие Алое и витамини на LR. Има и едни прахчета Mind master при стрес, аз мислех от тях да давам преди изпита.
Личната напоследък много изписва Авирон при вируси, доволни много имало. Моите са пили по веднъж, за 5-6 дни макс са се оправили.

# 649
"Само две лекарства действат на грипа, останалото е психотерапия"

https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/samo-dve-lekar … apiya-382858.html

Същото е и в официалния сайт на МЗ:
http://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/zdravosl … dpazvane-ot-grip/
Само че тук си служат с търговско наименование на препарати, но отново са споменати генеричните им имена.

Психотерапевтичният ефект е, разбира се, също полезен, стига да не бъде съпътстван от вреди.
Лекарства за дадено заболяване, са тези, които лекуват заболяването, а не неговите симптоми - гърлобол, понижаване на температурата, главоболие, запушен нос и т.н.

# 650
  • софия
Авирон е много добро, но има ефект ако се започне да се пие в правилното време - възможно най-скоро след първите признаци. Майка е с множество сериозни болести, пие ежедневно шепа лекарства и Авирон е първото, което й предписа ЛЛ при първи признаци на вирус.

# 651
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, за Авирон и аз получавам добри отзиви.

# 652
  • София
Авирон не ми е познат, но поне не е хидролизиран гъши дроб и звучи като лекарство.
В Австралия напълно отрекоха хомеопатията като ненаучна.
Както и да, то си е личен избор.
В класа на дъщеря ми вече са около 16 или 17 болните. Rolling Eyes
А тя е с 39 пак. Утре сме на лекар, че е петък, а няма по-лошо нещо от това да се чудиш къде да идеш в събота и неделя.

# 653
  • Отвъд алеята зад шкафа
Точно се чудех каква беше съставката в Осцилококцинум - гъши дроб. Няма лошо, обаче съставката е толкова разредена, че все едно я няма. Остават помощните вещества - лактоза и захароза.

# 654
И двата реални противовирусни препарата, за да имат ефект, се започват от началото на установяване на симптомите до - пише в статиите до кога има смисъл да се започнат. След това няма смисъл. Това ми го потвърди и моята лекарка, при която се прегледах.
Психотерапията не я обсъждам - там всеки си решава дали и каква ще прилага - таблеткова, почивкова, отоплителна, телевизионна и т.н. - разнообразие има голямо.
Скрит текст:
Аз и синът изкарахме тази седмица за по 2-3 дни таз-годишното нещо. Нямахме време за лекарства. Докато се усетим се  разповръщахме, което направи невъзможно орален прием на каквото и да било, като приключихме с повръщанията и температурите се успокоиха, се наспахме 1-2 дни и това беше.

# 655
  • София, център
Бързо да се оправят болните! Мен се опита да ме тръшне оня ден, но с Изопринозин пресякох май нещата...сега само корем се опитва да ме наболява и газообразна е работата привечер... но с чай от мента ще го боря!

Момичета, кои бяха стихотворенията които трябва да се знаят наизуст Thinking... че се опитвам да уплътня ваканцията с учене, но срещам тинейджърски отбой... и до сега крещях, не виждам резултат...Овнешкия инат ме изкарва извън пантофите...Triumph

# 656
  • София
Judy, аз съм пила Тамифлу, демек оселтамивир.
Е щях да умра, честно. Толкова отвратително ми подейства.
Та може би тези препарати следва да се пият от хора с хронични и други заболявания по принцип.
Между другото тези два препарата не действат на коронавируса, или?
Иначе тържествено ви се извинявам за огромния си принос да превърнем темата в нещо като лазарет. Grinning

# 657
  • София
Ремантадин - подобен на Тамифлуто, също действа на грипа, пие се по схема (всъщност има две схеми в зависимост от това за какво се пие) ... Преди няколко години, когато бяха изкупили Тамифлуто по аптеките, ми го дадоха като аналог, цената е значително по-ниска.
https://apteka.framar.bg/17001219/%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D0%BD … 0-%D0%BC%D0%B3-20

И за да ви върна на училищна тематика:
Една книга не те ли разплаче - не става!
Аз още плача на сборника по математика за 7-ми клас...
Joy

# 658
Аз подкарвам с Изопринозин, когато някой вкъщи започне да вдига висока температура.
А какви са симптомите на тазгодишния грип? Дребният се оплаква два дни, че му се гади, но само като прави въртежи на висилката. Иначе нищо друго му няма.

# 659
За понижаването на температурата , освен медикаментите, на мен много добре ми действат малините( пресни, компот или чай от листата).

Ston, вестибуларният апарат се шашка вероятно при въртжите на висилка.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 20:53 от Biserka_a

Общи условия

Активация на акаунт