СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 9

• 24 538
  • 773
  •   1
Отговори
# 675
Има отговори, да.
Моят прави по един тест на ден по двата предмета през тази ваканция.

# 676
И аз съм напълнила къщата със сборници...Confused
От всички най-много ми допада този, на Булвест, мисля, че учителката по математика ни беше казала него да купим, не помня вече, то един два ли са...
Има си и отговори и на двата модула.

# 677
  • София
Защо е тази тенденция за увеличаване на паралелките в професионални гимназии за сметка на профилираните езикови гимназии?

# 678
  • Някъде в Европа...
Защо е тази тенденция за увеличаване на паралелките в професионални гимназии за сметка на профилираните езикови гимназии?
За ВТ също чувам такива намерения - да се вземат паралелки от други училища, за да се възражда бившия Радиотехникум (който е училище за най-слабите ученици в общината)

За лекарствата - от няколко години ползвам само турски такива. Много по-силни и ефикасни са от нашите. Синият и червеният им А-ферин са незаменими за предгипни състояния и синуси...

# 679
  • София
При мен само едната близначка се беше разсополивила още миналата седмица преди грипната ваканция.
Мислех, че така ще си мине, но тази сряда вечерта вдигна и Т. Не много висока 38,5 само. Свали си я сама, вчера си остана вкъщи да си почива, но днес  е  вече на Витоша да кара ски. Бях я записала за три дни, единият посредата го пропусна. Не съм и давала нищо, но принципно аз лекарства не им давам, евентуално при наистина висока температура или ако много ги боли главата нещо еднократно. Обикновено не е нужно повече. Засега сестра и не се е разболяла, малката също е добре, тя е на ски лагер като днес се прибира.

Един съвет, прегледайте ги за въшки. Оказа се, че моите за пръв път тази година са хванали. Подозирам, че е покрай малката им, тъй като в нейното училище колега спомена, че и дъщеря му има, затова проверих и големите. Дружно се намазахме всички. В началото сме ги хванали Simple Smile Може да е и покрай приятелчета с които се виждат сега покрай почивните дни Simple Smile

Благодаря за съвета за сборниците. Най-накрая и аз купих два по мат и един по бел. Връчила съм ги на Ваня, тази която има трудности с паметта. Почна отначалото този за текуща подготовка и засега съм доволна. Наистина по този начин ще си преговори всичко и ще видим къде са пропуските. По съвет от групата и казах и да почне да преговаря последното стихотворение, което учи лятото и още не са минали за да си помогне за втори срок.

# 680
  • у дома
И аз съм напълнила къщата със сборници...Confused
От всички най-много ми допада този, на Булвест, мисля, че учителката по математика ни беше казала него да купим, не помня вече, то един два ли са...
Има си и отговори и на двата модула.
Хубав е-харесва ми,но съм откривала грешки в условията на задачите.

Иначе и аз си донесох от Турция А-ферин и двете разновидности и съм доволна.

# 681
Купих и новите тестове на Просвета, препоръчани от ston:grinning:
Мисля, че вече официално приключвам с купуването на помагала, защото реално има материали денонощно да решава, а той с триста зора отделя по час-два на ден.

# 682
Здравейте,
как по два теста от предмет на ден - ще ме изхвърлят казвам ви..
Срокът приключи предсрочно и по-зле от очакваното. В учебния понеделник успя да катастрофира към 5цата по два предмета - талант неземен! За първи път успехът му по БЕЛ е по-висок от този по математика Simple Smile Надявам се, че ще се стресне и най-накрая ще започне да чете задачите преди да ги решава
Сега ваканцува, само да е здрав. Допълнително нито купувам, нито давам - достатъчно задачи получава от уроците и по двата предмета.
За АЕ не ходи от 3 клас, справя се отлично в училище без да сяда дори да учи. Пише за 10мин домашното и е готов... Отказах се да дудна за тетрадка речник. Само таблица с неправилните глаголи си разпечата тази година

# 683
Amanda, ако моят започне да отделя по един час на ден за задачите, ще съм повече от доволна. За един час концентрирана работа свършва цял тест реално. Това е хубавото. Лошото е, че това с концентрацията му се случва веднъж в месеца. Реалното е един час мрънкане, един час прозяване и избиране на песни. Ей затова се ядосвам. Доказавал е, че може да отметне много работа бързо, защо, защо трябва да се мотае и да не свършва нищо. Ей това не мога да го проумея. Като се прибера, ще видя какво е свършил днес. Досега информацията ми е, че е направил баклава, за задачи нищо не се споменава.
За помагалата, които купувам не ме е яд. Не струват кой знае какво, а и след две години ще ги ползвам и с дребния. Все си мисля, че с него ще ми е по-лесно.

# 684
Ти да не мислиш, че той решава концентрирано през това време... Вчера обаче забелязах, че като му позволих да излезе с приятели и се мота близо три часа, после решава съвестно и бързо. Без да върши хиляди други неща . .

# 685
Момичета, не видях да са изнесени дати за класиранията и се чудя как да планирам лятната си почивка като не знам кога ще трябва да сме в София, за да подаваме документи.
Знам, че това е бял кахър, но за мен е антистрес терапия да планирам почивка, докато се готвим за матури. 
Винаги съм била против ученето с големи деца, но ето, че сега ми се налага аз да уча със синковеца всеки ден по БЕЛ... Та затова мисля за почивка Grinning

# 686
  • у дома
Има си ги датите,обаче си признавам,че ме мързи да ги търся-първата дупка е от 3ти до 13ти юли -др не съм ги гледала,защото не сме в голям град и си мисля да не стигаме до др класирания...
Моето сигурно за цяла седмица решава максимум час два- и то ако му вися на главата иначе според него си може и без това натоварване -това на ден по толкова при нас е мисия невъзможна...
Иначе се прибра от училище и е успял по невъзможната биология да се пребори за 6-така че остава за срока с 5ци по история и химия,др са 6ци. До сега винаги е завършвал с пълно 6.ама тази година учи в пъти по-малко от предишните-да рече човек,че не му остава време от мат и бел,а то не е така.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 18:53 от svetlaem

# 687
  • София
ТОчно така - от 3 до 13.07 е първата дупка.МЕжду другите класирания интервалът е   с по-малко дни.Аз се чудя за майските почивни дни дали да организирам нещичко...

# 688
  • Отвъд алеята зад шкафа
След 23 юли също може да се планира. От 24 юли започва 3 класиране, но аз не мисля да чакаме дотогава. Даже записах Ема на лагер от 24 юли.

# 689
Момичета, детето решава по час -два  в дните на грипната ваканция. В учебно време решава в петък- преди курса, и в неделя сутринта - преди частните му уроци. Домашното си го пише в училище.
svetlaem, несъпоставими са нещата. Сигурна съм, че твоето дете няма нужда от допълнително решаване на задачи.
Аз  едва в седми клас се сетих да натискам да обръща повече внимание на математиката, защото си дадох сметка, че си трябват упражнения за прилично представяне на НВО.
Най-много се ядосвам на петицата по БЕЛ. Още не е нанесена официално в дневника, но сякаш натам отиват нещата - повече петици има.
Ще има и петица по рисуване, даже може и четворка....За забравени и неописани рисунки.  Баща му така е подпалил за оценката по рисуване, че се е заканил в случай че и през втория срок му остави толкова,  да викне комисия и да помоли оценителите да дадат еднаква задача за детето и за учителката. И после да ги оценят без да знаят на кого е рисунката Smile  Съпругът ми никога не се е ядосвал за оценки, но към тази има специално отношение, защото е убеден, че е абсолютно несправедлива.
По биология също се очаква петица.

Последна редакция: пт, 31 яну 2020, 16:11 от Amanda.D

Общи условия

Активация на акаунт