Частни училища - информативно-дискусионна тема 34

• 24 938
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • Отвъд алеята зад шкафа
...като рекламите на Венс Телешоп, ...
Кой е този?

Моят план Б длед 4 кл. беше КО, след като Златарски и увекинд отпаднаха след среща без дете Simple Smile

За ваканцията сигурно ли е?

Златарски защо отпадна?

# 106
Лейка, WS Teleshop, предполагам за Хорст Фукс става дума - един енергичен господин с гола глава и обичка на ухото Simple Smile

За Златарски и на мен ми е интересно, нали за Международната гимназия става дума?

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 13:54 от FBID1264533900

# 107
  • София
...като рекламите на Венс Телешоп, ...
Кой е този?

Моят план Б длед 4 кл. беше КО, след като Златарски и увекинд отпаднаха след среща без дете Simple Smile

За ваканцията сигурно ли е?

Златарски защо отпадна?
A Uwekind?

# 108
  • София
Когато моето дете кандидатства за ПУК в СС не бяхме посещавали никое друго училище.
Бяхме решили ако не го приемат да пробваме ВЕДА и ЕСПА /в този ред/, но го приеха и
така и не правихме нищо повече.

# 109
  • София
Скрит текст:
И ние ходихме на 4 места навремето + само аз и ММ ходихме на информационни срещи на още 4 места Simple Smile - което аз отчитам като плюс, защото сега смея да твърдя, че съм усетила кое училище какво е. С малкия - само на едно място, където го приеха, и няма да ходим повече никъде, защото няма смисъл.
Да, ако имахме консенсус относно някое училище и бяхме убедени, че това е нашето, със сигурност щяхме да си спестим останалите - на детето не му пречи, но на нас да Smiley
За СС непременно ще ида да разгледам задачите, нищо че, дори да беше приета, щяхме да имаме разногласия, въпреки че ни хареса и на тримата.  Ако трябва да съм честна, не съм я подготвяла специално - тя си решава подобни задачи и вкъщи. Повечето май са сходни и наистина в един момент се научават, както вече отбеляза някой, може би ти.
Аз го отбелязах и се получава точно така - тренира се и после най-подготвените минават най-лесно. Те затова вече дават и децата да си напишат името, да сравняват числа и т.н. - така де, като ще се губи време в подготовка, да се прави и нещо от материала, който ще се учи по-натам. За НУКК например вече има задачи със събиране и изваждане, четене и писане и т.н., а преди си беше само Азбука на мисленето.
Повечето деца в трета група още си пишат имената печатно. Може още да има огледали букви, но ги пишат. Също за смятането -в Пук е по-скоро изключение при добри учители и в битов контекст да смятат (това и за кюфтетата Wink).

# 110
  • в страната на чудесата
1. Златарски - очакванията ми, че 5-7 клас ще са с утвърдени подход, прием, програма и т.н. предвид историята на Гимназията, не се оправдаха на срещата. Стори ми се, че опипват нещата с прогимназия. Не ме оставиха с убеждението, че детето ми ще е достатъчно подготвено за да продължи извън Златарски ако реши след 7 клас.
За мен беше важно също да имат голям клас или два класа, но те имаха към 14-15 деца. Наблягат на езика, учи се с таблети и пр., което е чудесно, но за мен по никакъв начин не водещо.
Отделно ми се стори на края на света.
Говорих си с една женица, която накрая ми поиска 100 евро за разглеждане на документи (ако решим да кандидатстваме), което ме разби. При положение, че се готвя да им дам 6+ евра, могат просто да ги направят 6.1+ евра. Тези дребнотемия с такса записване или кандидатстване страшно ме дразни при положение, че наплив няма и едва събират клас. Та хич не продължихме.

2. Увекинд. Имах “удоволствието” да разговарям с Емил Джасим и идеята, че той може да преподава история на детето ми ни отказа категорично от увекинд.

Между другото имам силно положителен отзив от Златарски от познати две деца. И отново не мисля, че е ок за моето.

# 111
Фенси, както виждаш, много хора отговориха какъв им е бил план Б и лично и от името четящите - “Благодаря”. Мисля, че е много информативно и полезно.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 15:43 от Notaris

# 112
  • София
Аз забравих да ти отговоря - ние ходихме в Питагор, СС и Дорис Тенеди (и в едно четвърто - държавно с изпит).

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 15:48 от Аш

# 113
Фенси, както виждаш, много хора отговориха какъв им е бил план Б и лично и от името четящите - “Благодаря”. Мисля, че е много информативно и полезно.

За твоя милост, като водещ, наред с Аш, апологет на СС, ми беше просто интересно кое ли пък друго би било приемливо. Извинявай, че попитах.

Апологет не съм. Всъщност ти се струва, а ситуацията е, че просто се налага да опровергаваме някакви лъжи и слухове. Действие, което се преиначава, че е реклама. За справка: поста на Таралежа с проектите. Ако не съм аз и още някой и друг потребител, точно никога няма да разберете нищо от кухнята - и хубавото, и не толкова хубавото. Май ти ме беше питал дали съм от РУА. Ако се беше замислил какво точно ти отговорих, и колко човека ми лайкнаха поста(все стари потребители), изобщо нямаше да ме наричаш сега апологет.  

Всеки сам си преценява какво и доколко да навлиза в тази тема и да разкрива лични подробности. Всеки си преценява дали да отговори на въпроса ти. На мен той не ми харесва, не ми харесва начина на задаване и подтекста му, не ми харесва и отношението ти напоследък не само към мен... и затова не смятам, че бих искала да разкривам повече лични решения и подробности в тази насока. А дали и на кого ще е любопитно..."Curiosity killed the cat."
Вече няколко пъти съм писала кои училища аз харесвам. Който иска може да се повори. Wink

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 15:49 от Fancy

# 114
Благодаря, Аш, Фенси, страхотни сте, наистина. Като стърчиш, те брулят ветровете. Редактирах се, може заслужено да ми се сърдите.

Интересно НУКК защо тук въобще го няма, такси няма, транспорт удобен, до 7 клас май било добре.

# 115
  • София
Било лесно, не добре.

# 116
  • София
Тя е извадка на младите майки. Никоя не очаква, че ДГ трябва да я избереш заради училището. Или че трябва самостоятелно да готвиш детето при положение, че плащаш една торба пари за ДГ.
Значи и аз съм млада майка тогава. Joy
А Пипи я разбирам. Аз съм взимала това решение в едни много по-нормални години. Ако трябваше сега за го правя, знам ли дали нямаше да се лашкам.

Нот, не че нещо, ама са странни изискванията и претенциите за информация за личните избори на другите, от човек, който дори не е споделил къде учат децата му. Wink

# 117
  • Пловдив/София
Благодаря, Аш, Фенси, страхотни сте, наистина. Като стърчиш, те брулят ветровете. Редактирах се, може заслужено да ми се сърдите.

Интересно НУКК защо тук въобще го няма, такси няма, транспорт удобен, до 7 клас май било добре.
Нукк не е ли държавно училище?

Аз съм изпуснала, че пак сте се занимавали с моята особа, а аз пак бях писала като човек и наблюдател, не непременно като родител на ПУК-че. Така че повечето постове не са на място и няма да ги коментирам.
Всеки има право на мнение- моето за ЕСПА и таксите го казах.
А възмущението в по-преден пост беше свързано с терзанията на друга майка на ПУКче, неприето вече на 3 места. Тъй че не обръщайте всичко на личен елемент, ако може Simple Smile

# 118
  • София
Не си прави труда Simple Smile Това няма да ти оправи неприятното усещане от СС. Което нямам идея защо го имаш, но вероятно има причина. Както и да е - свободен си да мразиш Joy Ти поне не пишеш измислени неща за ценностната система и др., а си казваш нещата, които те дразнят, в прав текст, иначе наистина щеше да ни отвориш много работа (и не само на мен и на другата спомената от теб девойка).

Пипи, къде пак се загуби ?

sanaka, помниш ли колко горе-долу бяха кандидатите, когато първото ти дете кандидатства?

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 16:12 от Аш

# 119
Sanaka, и нито едно училище не съм защитавал или обратното. Именно защото не би било честно.

Аз съм също от времената отпреди Игрите на глада, тогава, 2008-9, можеше навсякъде без особени циркове да се запишеш, даже в СС😀 беше приета моята, но не беше това, което е сега и не ни хареса. Миришеше на манджа. Аш, нямам отношение към училището, няма защо, пиша по-горе. Даже си е супер.

Тенденцията е за много нови СС-та, мега академични демек, вижте ЕСПА, Британика, от детската само на английски, четат, пишат, смятат до 20, затова ситуацията ми е много интересна накъде ще се движат нещата. Засега с “академичност” доста харпии привличат и доста увеличават таксите, както виждаме във форума почти няма някой да не се е пробвал в най-предпочитаните от тези, в които много се учи (уж).

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 16:21 от Notaris

Общи условия

Активация на акаунт