Частни училища - информативно-дискусионна тема 34

• 24 865
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Пипи, сега ще вляза в непривична роля да защитавам БШ. Боже опази! Simple Smile Ама за толкоз години във форума точно за БШ не съм чела такива неща. Щеше да ми направи впечатление. И да ти го напиша за стотен път - кой колко пари има не е показателно за възпитанието, възгледите за живота и изобщо за лайфстайла.

А за цитата, само мога да направя аналогия с въпросника, който получихме от психоложката на Питагор преди няколко години. Трябваше да го попълним двамата родители поотделно. Не знам дали още го раздават. Госпожата много сериозно ни предупреди да не преписваме един от друг, защото щяла да ни хване. И после много сериозно и се поприсмяхме, защото аналогични тестове попълваме периодично и вече от диагонален прочит можем да хванем контролните им въпросчета.
Та интересно ми е какви ще са тези философия и принципи на работа на БШ, които следва да целите за да се влезе там? Обясниха ли ви? Поне да знаете какви са, а не да гадаете защо не сте одобрени.

Ако минете подбора на родители, на втората дата какво ще правите?
Вариант уклон към прогресивно не е ок за мен. Напротив. А и тази директорка, която е ръководила Артис, а ние знаем какви са "успехите" на Артис, хич не показва някакви забележителни неща след поемане на ръководството на едно училище от класически тип. Доста лутане има. Джъмп мат, коопериране с Джонев и Прогресивното, цели класове от Артис.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 14:55 от Fancy

# 466
... мога да направя аналогия с въпросника, който получихме от психоложката на Питагор преди няколко години. Трябваше да го попълни двамата родители поотделно. Не знам дали още го раздават...

Не сме получавали подобни въпросници в Питагор тази година, а и предходната. Въпросните 'въпросници' за отсяване на родители ли са? Simple Smile

# 467
... мога да направя аналогия с въпросника, който получихме от психоложката на Питагор преди няколко години. Трябваше да го попълни двамата родители поотделно. Не знам дали още го раздават...

Не сме получавали подобни въпросници в Питагор тази година, а и предходната. Въпросните 'въпросници' за отсяване на родители ли са? Simple Smile

Дано да са отпаднали, че беше голям смях. Ама наистина голям. Не им знам целта, но беше жалък опит за психопрофил на семейството.

# 468
  • София
По фейса яко ме спамват с пловдивското прогресивно и още едно, което не запомних.

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 16:07 от Andariel

# 469
Нямаше въпросници в Питагор.
Вие се смеете, но една позната, кандидатствайки за 1 клас в ДУ, трябваше да пише есе на определена тема.

# 470
  • Пловдив/София
Пипи, сега ще вляза в непривична роля да защитавам БШ. Боже опази! Simple Smile Ама за толкоз години във форума точно за БШ не съм чела такива неща. Щеше да ми направи впечатление. И да ти го напиша за стотен път - кой колко пари има не е показателно за възпитанието, възгледите за живота и изобщо за лайфстайла.

И аз за стотен път ще напиша, че не визирам парите, а начина на мислене. Най-богатите хора рядко са с джуки и силикони, напротив, по нищо не им личи  даже. Трудно ми е да се пречупя да харесвам кифленския тип, чиито пък мъже не могат две правилни изречения да вържат (пример от ДГ). Но, дано да не е вярно в случая- макар че последният подобен отзив беше преди няма и месец в тази или предната тема.

За новите методи и разчупеното в БШ всеки си решава дали му е ок, или не, аз както знаете първоначално точно това търсех- училища с вплетени излизания, изкуства, не пасене по чиновете и преписване от дъската 90% от времето.

Нямам никаква друга инфо иначе, направо на отворени врати др седмица- ще пиша, ако ви е интересно.

# 471
  • София
Нямаше въпросници в Питагор.
Вие се смеете, но една позната, кандидатствайки за 1 клас в ДУ, трябваше да пише есе на определена тема.

ЕСЕ Joy

Сега може и да няма, но преди време имаше и въпросници, и среща с родителите Simple Smile Изобщо, индивидуален подход:)  Явно като са вече твърде много кандидати не им остава време.

Пипи, отидете на място в БШ и ще си покаже. Сега и да предполагаме и да не предполагаме какво ще е...полза няма.

# 472
В рамките на шегата - спираш да готвиш детето, зарязваш крокотаци, азбуки и пр. и почваш ти да се подготвяш Relieved
Къде шега, къде истина. Знам за училища в САЩ, където има и препитване на родителите. Всъщност за гифтед и талантед ( с една дума деца над средното ниво), пак кандидатстването става с попълнени въпросници от родителите. Като казвам въпросници, имаше към 50-тина въпроса, като повечето изискваха писане на есе ( това от родителите). Става дума за ДУ в САЩ.Иначе за Харвард знам, че родителите пишат есета. Като оценката не е само академична. За това в САЩ родителите започват писането от първи клас на детето ( къде, какво, що е участвало, спеелило)

# 473
  • София
О, моля ви се - в Питагор имаше въпроси от рода на: "С малки деца ли обичате да се занимавате или с големи" Thinking

По-скоро ми се струва смислено да опиша в няколко реда защо сме решили да кандидатстваме, какво очакваме от училището и пр., но отговарянето на низ от въпроси от горния тип е голяма загуба на време, а после хич не ми е ясно как ме профилират с тази информация.

# 474
.
Но само гадая- може и да е точно обратното- да търсят по-богати родители и да отпаднем например.

Ми не знам Пипи, защо е нужно да повтаряш. Аз просто съдя от лично написаното от теб. И определено смятам, че не те разбирам грешно, за да ти отговоря това:

И да ти го напиша за стотен път - кой колко пари има не е показателно за възпитанието, възгледите за живота и изобщо за лайфстайла.

# 475
В САЩ може всичко. Може и да си наемеш 5 човека цял ден есета да пишат и документи да попълват. Както и е на практика, предполагам.

Тук не си струва труда и е смешно.

# 476
  • София
БШ явно си вървят по пътя на Прогресивните и от едно академично училище ще се превърнат в по-прогресивно.

Фенси, то от няколко години е двуразов изпита в БШ.

Пипи, кой ти наби тия неща за контингента на БШ в главата? Имам доста познати с деца там и категорично не са се оплаквали от подобно нещо.

# 477
  • София
Пипи, според мен както описваш средата, в която желаеш да попаднеш, имам подозрения, че КО ще ти допадне повече. Пиши си пак с цвети и с йоана - може да се окаже, че не е точно 90% препис от дъската Simple Smile

# 478
Ох, ще ме простите. От написаното от Съмъра съм останала с впечатление, че там входа е силно противоположен на всички останали анатема училища. Simple Smile

# 479
  • София
В САЩ може всичко. Може и да си наемеш 5 човека цял ден есета да пишат и документи да попълват. Както и е на практика, предполагам.

Тук не си струва труда и е смешно.
Е сега остава да кажеш защо мислиш така Blush

Общи условия

Активация на акаунт