Частни училища - информативно-дискусионна тема 34

• 24 871
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • София
В ААУ за стипендианската програма родителите също пишат есе

# 481
Ох, ще ме простите. От написаното от Съмъра съм останала с впечатление, че там входа е силно противоположен на всички останали анатема училища. Simple Smile

Това не го разбрах, би ли пояснила?

Пипи, ще пиша малко по-късно, но не споделям впечатленията, с които си останала за контингента.(По-скоро цитираните от теб мнения...)

Във въпросника на “Питагор” имаше въпроси от сорта дали одобряваме физическото насилие 🙄😂, по спомен. И също ни предупредиха “ да не преписваме”. Дотам бяхме Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 18:56 от summmertime

# 482
Защо в България би било смешно родителите да пишат есе!? Да обяснявам ли?  Че те половината не могат да си напишат името, а, ако говорим сериозно, е напълно излишно. Нито конкуренция имаме чак такава, нито традиции, нито среда. Нито пък ще имаме. С връзки може да си запишеш детето навсякъде.

Аш, бих приел мотивационно писмо или нещо като статистически лист - години, месторабота, местожителство и толкова.

ПП Не одобрявам физическото насилие, сакън. Само не знам какво би отворило детето в съседната стая на въпроса: “Мама или тати удряли ли са ти шамарче понякога?”😀

# 483
Добре де! Родителите след като бъдат одобрени, какво се прави във втория ден на изпитната процедура? Някой ще каже ли? Много е забавно това с "философия и принципи на работа на БШ". Може ли някой да каже, че от училището ясно са му ги разяснили като критерии за подбор? Или това е от сорта: ти си ми симпатичен, а ти не?

# 484
  • София
Защо в България би било смешно родителите да пишат есе!? Да обяснявам ли?  Че те половината не могат да си напишат името, а, ако говорим сериозно, е напълно излишно. Нито конкуренция имаме чак такава, нито традиции, нито среда. Нито пък ще имаме. С връзки може да си запишеш детето навсякъде.

Аш, бих приел мотивационно писмо или нещо като статистически лист - години, месторабота, местожителство и толкова.
Eee, стига де - не са чак толкова неграмотни хората, макар че си мислех, че точно това имаш предвид под смешно Joy

години, месторабота, местожителство - хич не ти трябват такива работи, освен ако не избираш родителите. Бе по-добре си е с изпит за децата Joy
Във въпросника на “Питагор” имаше въпроси от сорта дали одобряваме физическото насилие 🙄😂, по спомен. И също ни предупредиха “ да не преписваме”. Дотам бяхме Simple Smile
Този го помня и аз. Нямаше ли също "Случвало ли се е да упражните физическо насилие?" - то все едно някой ще си признае Relieved

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 17:47 от Аш

# 485
За целта на теста всички бяхме неудрящишамари. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 486
В ААУ за стипендианската програма родителите също пишат есе
Тази програма е само за българчета... ние ще прескочим писането на есе ( за което много се радвам)

Зa ААУ (моето дете започва там от следващата учебна година), изпращаме рипорт от текущото му училище на всеки 3 месеца. Вкл и нещо, което аз определям, като мотивационно писмо, написано от детето.

# 487
  • София
Titina, в България ли се връщате?

# 488
  • София
Тя така или иначе е за гимназиален етап, след 7 и 8 клас, а ако не съм с грешно впечатление, детето ти е на 8-10 години.

# 489
Аш, да прибираме се в България. Аз за това и пиша в тази тема.

# 490
  • София
Миналата година в БШ имаше ден на отворените врати с родителите където ни презентираха училището, насоките и т.н. След това имаше първи кръг с децата. Одобрените на  първи кръг се явяваха на втори кръг.

# 491
Аз бих си потърсил връзки за внуците, всичките тия циркове, първи кръг, втори кръг, пета дупка, въпреки че няма лично да участвам, ми идват малко в повече. За който ретрограден начин на мислене моля присъстващите за извинение.

# 492
Хората от тук бягат в Щатите, а Титина тръгнала да прави обратното😄
Фенси, какво мислиш за предложената поправка в Закона за БНБ, защото от така обтекаемата формулировка на предложението не е ясно може ли всъщност да се промени курса. Което има връзка с темата, щото ако стане примерно 3 лв. за евро, повечето ще видят вече ЧУ през крив макарон.

# 493
Главата ми не може да побере това, че приемната процедура на детето включва именно подбор и на родители...

Някой, минал “голямата цедка” в БШ предишни години, може ли да сподели подробно как е протекъл самия първи етап, какви въпроси са били задавани на родителите и т.н. Всякаква информация би била от полза.
Да си напишем и ние домашното, не за друго... ха Simple Smile

# 494
  • София
На пръв поглед е гадно, защото качевата на детето са на второ място, но така се избягват някакви потенциални проблеми за средата. Нали това беше единот търсените ефекти за родителите, стабилна среда, а тя става чрез някакъв подбор. В държавните това е един от проблемите - родителите да с от тотално различна среда, което е рецепта за конфликт.

Общи условия

Активация на акаунт