Частни училища - информативно-дискусионна тема 34

• 25 575
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • София
формално, щом трета група са задължителна предучилищна в градината, в училищата също би трябвало да има възможност за пре-пук (как да го нарека, то вече ще станем като западняците - пре0та колкото щеш), но се съмнявам да го направят, защото по-малките деца не са за училище, ще им бъде некомфортно, някой трябва да им направи стая с места и за спане.

# 571
Е, именно. В крайна сметка децата от ЧУ, след 7 клас отиват масово в ДУ. Където се учи по МОН, без двоен хорариум.
в такъв случай каква е ролята на частното училище? На скъпо платени уроци ли?

# 572
  • Отвъд алеята зад шкафа
Е, именно. В крайна сметка децата от ЧУ, след 7 клас отиват масово в ДУ. Където се учи по МОН, без двоен хорариум.
в такъв случай каква е ролята на частното училище? На скъпо платени уроци ли?

Не знам, разсъждавам си, аз самата нямам категоричен отговор.

# 573
Средата. И чак после ученето, ами не ми признавате това за отговор.

# 574
  • София
По-скоро относително еднородна среда, организация на деня и регулация при потенциални конфликти и проблеми.

# 575
Средата и още хиляда неща. Не може да се отговори с една дума. Ценности, подход, ама ще зазвуча като Ежко, та спирам😄

# 576
  • София
Абе къде изчезна Ежко? Цяла тема, почти, изписахме, а той се покри някъде

# 577
  • София
Моят персонален опит за печатно/ръкописно писане:
Дете 1: учена на печатно писане в ПУК и на ръкописно от първи клас - пишеше грозно и в двата варианта в началното училище /сега пише красиво/;
Дете 2: учена на печатно писане в ПУК и на ръкописно от първи клас - везани букви и в двата варианта, ама красота, братче!
Дете 3: директно на ръкописно писане от ПУК - продължава да пише грозно /3-ти клас/, надяваме се на подобрение като сестра 1.
Та, моят извод за печатно/ръкописно писане е - все тая. Joy

# 578
  • Пловдив/София
То не става въпрос за краснопис, а какви умения са нужни, колко се напряга детето и тн.
Чета ви с интерес, утре може да се включа, както знаете съм по-скоро против ранно академично развиване (не само аз де,цели школи). Има валдорфци с пастели до 7г, има японци ли бяха четат от 2 годишни... не знам къде е истината, според мен- на всяко дете с темпото, ама естественото му, не наложено от амбициозен родител (тук се самосезирам- моето доста дръпна, откакто го занимавам, но казва, че не му е приятно...)

# 579
  • София
Като спомена валдорфците, та се сетих за едно проучване на различните видове училища в САЩ. Според него 93% от възпитаниците на валдорфските училища отиват в колеж, като процента за останалите  училища е средно 65%

# 580
  • София
То не става въпрос за краснопис, а какви умения са нужни, колко се напряга детето и тн.

‘Ми, аз не виждам връзката между печатно/ръкописно писане и което и да е от изброените от теб неща, включително т.н. Smile Отива детето в час, показват му буквата “а”, независимо дали е печатно или ръкописно, и му казват да я напише. И в двата случая не се изискват специални предварителни умения, и в двата случая детето се напряга/не се напряга еднакво. А и за бъдещото му развитие и академични постижения, това няма никакво значение.

# 581
В Св. София от 4 години в пук учат направо ръкописни букви без да минават през печатните и без писане до припадък на ченгелчета, лулички и овали.
В момента , в нашия ПУК  в СС се пишат само печатни букви. Аз си мисля , че  може би за децата  е по- лесно направо  с ръкописните да почнат, а не догодина да превключват...

# 582
  • София
В Св. София от 4 години в пук учат направо ръкописни букви без да минават през печатните и без писане до припадък на ченгелчета, лулички и овали.
В момента , в нашия ПУК  в СС се пишат само печатни букви. Аз си мисля , че  може би за децата  е по- лесно направо  с ръкописните да почнат, а не догодина да превключват...
Наистина ли?! Странно. Последните 4 години пишеха направо с ръкописни, включително и миналата година

# 583
  • София
И мен това ме изненада, но пак да кажа /ако някой случайно не е прочел/, все тая. Joy

# 584
Отива детето в час, показват му буквата “а”, независимо дали е печатно или ръкописно, и му казват да я напише. И в двата случая не се изискват специални предварителни умения, и в двата случая детето се напряга/не се напряга еднакво. А и за бъдещото му развитие и академични постижения, това няма никакво значение.
Не е точно така. Иначе защо ще  пишат ченгелчета сума ти и време?

Общи условия

Активация на акаунт