Витамин В12 - тема 6

• 39 770
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, след едно внезапно сърцебиене и последващо ходене по доктори, кардиолог, гениколог, и куп изследвания, излезе че имам дефицит на витамин Б12, стойност 60 при долна граница 151. Други симптоми - тревожност, изстръпвания, слабост в краката, замаяност, депресия. Два месеца пих капки Амброзия Б12,. Вчера изследвах витамина, след 10 дни почивка, и нищо, същото 62.Витамин Д също ниско, фолиева също ниска. Сега съм на инжекции, дано те помогнат и ако тези оплаквания са реално от дефицита, да отшумят. Интересното е че при такива ниски стойности на витамина, желязото и хемоглобина са ми ОК.
Изписаха ми 6 инжекции в шест поредни дни, и после подезични таблетки +б6 +фолиева+витамин Д.
Кога трябва да се натрупа и да усетя подобрение?

# 586
Здравейте, след едно внезапно сърцебиене и последващо ходене по доктори, кардиолог, гениколог, и куп изследвания, излезе че имам дефицит на витамин Б12, стойност 60 при долна граница 151. Други симптоми - тревожност, изстръпвания, слабост в краката, замаяност, депресия. Два месеца пих капки Амброзия Б12,. Вчера изследвах витамина, след 10 дни почивка, и нищо, същото 62.Витамин Д също ниско, фолиева също ниска. Сега съм на инжекции, дано те помогнат и ако тези оплаквания са реално от дефицита, да отшумят. Интересното е че при такива ниски стойности на витамина, желязото и хемоглобина са ми ОК.
Изписаха ми 6 инжекции в шест поредни дни, и после подезични таблетки +б6 +фолиева+витамин Д.
Кога трябва да се натрупа и да усетя подобрение?
Много зависи какви са инжекциите мн е нисък б12 ,консултирате се доктор Кадъм,явно не усвоявате добре б12 трябва да откриете проблема.С инжекции ще е хубаво да приемате и  желязо защото вероятно то ще падне при тази ударна доза,купете си Фолат на Солгар и вит Д и тях приемайте щом са ниски.Предполагам слагате 1000гами б12.
Vici75  консултирайте се с лекар зная,че при такъв тип заболяване не е препоръчително да се приема б12.Ако вече е здрав човека е съвсем друго но пак е нужна консултация, пишете и вие на  споменатия от мен доктор.

# 587
cia_maritima, да ѝ пиша на докторката, но живея в чужбина и не знам дали ще иска да поеме отговорност. Не знам и как ще ѝ платя, на място няма как да отида. Иначе сме излекувани от 5-6 години вече. Не се приемат никакви лекарства. Ходим на проверка веднъж годишно.
Благодаря ти.

# 588
Да инжекциите са 1000гами

# 589
cia_maritima, да ѝ пиша на докторката, но живея в чужбина и не знам дали ще иска да поеме отговорност. Не знам и как ще ѝ платя, на място няма как да отида. Иначе сме излекувани от 5-6 години вече. Не се приемат никакви лекарства. Ходим на проверка веднъж годишно.
Благодаря ти.
Тя прави онлайн консултации страхотен човек ,ще ви отговори или поне насочи.100неща да я питате на всичките ще отговори, така че го направете, пари не взема мисля за онлайн консултация.

# 590
  • София
Има ли някъде статия или информация за хора прекарали онкологично заболяване, редно ли е да суплементират с Б12? Знам че трябва най-добре с доктор, но доктора нищо не казва. ЧУдя се какво да правим. Вит. Б12 е на долни граници, дали да се суплементира или не?

Не е редно да се приемат витамини от групата B, защото туморните клетки се хранят с тях и им подпомагат метаболизма.

# 591
Здравейте, много информация сте дали, четох, но искам да попитам конкретно. След много ходене по лекари и всякакви тестове реших да си направя тест за б12 и фолиева киселина. Резултатите са ми б12 399 (реф стойности 145-569) и фолиева киселина 12,2 при реф. 10,4-42,4. Виждам че фолиевата е близо до долната граница, достатъчно ниско ли е за да ми създава проблеми?

# 592
  • София
Не мисля, но все пак трябва да си ги изследвате на половин година, за да се види как върват, и дали има нуждаот лечение.

# 593
Благодаря за бързия отговор.

# 594
Трябва да се вдигне фолиевата определено. Вземете обаче фолат, не фолиева киселина.

# 595
Колко време трябва да я пия, за да има ефект? От две години приблизително съм все уморена, отслабнах, имах болка в мускулите, сърцебиене. След много изследвания и предположения че е на нервна почва ми откриха  кандида във фецес. Предположих че от нея се чувствам така. Лекувах я, правих и диети за кандида, но продължавам да не се чувствам добре (е по-добре съм от преди) и реших да търся на др място. След като б12 ми е добре, ще пия само фолат, но възможно ли е от това да съм така или да продължавам с търсенето?

# 596
Желязото как е? Щитовидната?
Иначе трябва прием поне 2 месеца, то зависи и каква доза ще пиеш. Ако е профилактичната от 400mcg поне 2-3м.

# 597
Желязо, пкк, глюкоза всичко в норми. Тсх в норма, дори ехография на щитовидна жлеза всичко ок. Екг няколко пъти и то е ок. Имах стомашни и кожни проблеми вследствие на което ми откриха кандидата. Гинекологичните хормони са ок освен лсх малко над нормата но лекаря като видя вс др изследвания каза нищо ти няма.

# 598
Освен всичко това правих скенер на глава, защото ми се виеше свят, причерняваше ми и ми се повръщаше и там е ок

# 599
Посетете отоневролог. Може проблем да има във вестибуларния апарат.

Общи условия

Активация на акаунт