Витамин В12 - тема 6

• 39 775
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Наистина така казват. Невроложка от Александровска, ме смъмри защо съм карала ММ да пие В12? Обясних ѝ, че при допустими стойности от 200 до 1500, не считам, че 300 е добре. Няма как този с 200 и този с 1500 да се чувстват еднакво. Каза ми, че имало опасност от интоксикация и те изписвали прием на В12 при стойност... 90. Сега как да убедя ММ, че е нужно да го пие?
Аз с 90 б12 и нисък хемоглобин бях жив труп.Може да пие профилактично ако няма някакъв здравословен проблем или симптоми от нисък витамин.

# 571
Извинявам се за двойният пост, но наистина ми трябва съвет.
Реших да поръчам спрей на better you за сина ми, но от 2 аптеки вече ми се обаждат,  че няма наличен. Да ми препоръчате нещо подобно- спрей, капки за нос?
Детето е на 3, за сега ще давам само б12, защото открихме други неща и не съм много сигурна на какво се дължат тези изменения в пкк /обсъдено с педиатър/.

# 572
На мен ми изписаха на капки Амброзия, около 18 лв. май беше, със сигурност ще стане за 3 г. дете. В смисъл лесно ще може да ги приема. Simple Smile

# 573
Реших да поръчам спрей на better you за сина ми, но от 2 аптеки вече ми се обаждат,  че няма наличен. Да ми препоръчате нещо подобно- спрей, капки за нос?
Детето е на 3, за сега ще давам само б12, защото открихме други неща и не съм много сигурна на какво се дължат тези изменения в пкк /обсъдено с педиатър/.
Пишете На доктор Кадъм.

# 574
Можеш да го закупиш онлайн от Ремедиум,Зоя бг,ФлораВит.Аз първоначално го купувах от ФлораВит
В аптека Прополис 5 на ул.Тинтява 15-17 има налично всичко на Better you.(верига са можеш да провериш за удобна такава)

# 575
Благодаря,
Спреят ми го отказаха от Римедиум и Зоя, дори от едните ми обясниха, че доставчик не им дава срок за доставка.
Ние сме в дълбоката провинция и в аптеките също няма избор.
Май реших да поръчам ето тези капки, така или не след 3 м. ще пускам пак изследвания и ако е нямало резултат, ще предприема нещо сериозно.
ПП сега изчиства паразити и мисля, че заради тях му е такава пкк.

# 576
Онлайн има всичко, важното е да намерите това,което да действа.

# 577
Благодаря,
Спреят ми го отказаха от Римедиум и Зоя, дори от едните ми обясниха, че доставчик не им дава срок за доставка.
Ние сме в дълбоката провинция и в аптеките също няма избор.
Май реших да поръчам ето тези капки, така или не след 3 м. ще пускам пак изследвания и ако е нямало резултат, ще предприема нещо сериозно.
ПП сега изчиства паразити и мисля, че заради тях му е такава пкк.
Въпросния Б 12 е цианколбамин и няма да върши работа.Поръчайте от ФлораВит на Better you

# 578
Да, затова вземете Амброзията, тя е метилкобаламин и точно доктор Кадъм го беше изписвала на едно детенце и една жена от темата. Hands Plus1

# 579
Не мислете, че отричам дадено лекарство, но винаги гледам внимателно какво е, в какви форми е и дозите, кой е производителя. На пазара се пръкнаха какви ли не фирми и лекарства, а и лекарите изписват каквото им предложат търговците, които обикалят кабинетите. Затова внимавам и се интересувам.

Някой може ли да се ориентира в листовката на тази Амброзия?
https://apteka.framar.bg/30070773/%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D1%80%D0%BE … D1%80%D0%BC%D0%B0
Цитат
Препоръчителната дневена доза: 10 капки за възрастни над 12 години.

Съставки в препоръчителна дневна доза:

Mетилкобаламин - 1% (витамин B12) – 1000 мкг – еквивалент на метилкобаламин - 99% (витамин В12) - 10 мкг;
Фолиева киселина (витамин B9) - 400 мкг.

Разбирам я така - в 10 капки има 400 мкг Б9, но не ми е ясно В12 -  1% - 1000 или 99% -10 мкг има?
И колко е дозата за деца?
В каква форма е В9? Пак ли е метилирана? Нищо не пише.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2020, 13:08 от Diorela

# 580
Дъщеря ми е пила Амброзия,преписана от д-р Кадъм,пи го близо 6м.Дозата и беше 10 капки,което е 400мкг Б9 и 1000мкг Б12.Нямаше 2 годинки ,когато и беше изписано.

# 581
Диорела, много си права. На мен, когато ми го изписаха никъде не можех да го намеря и се чудех какво е това потайно лекарство. Grinning успокоих се, като видях, че точно Кадъм го изписва и други добри ендокринолози също. Иначе и аз съм много недоверчива. Аз го пиех по 10 капки. Свърши ми, но май пак ще го взимам, че съм качила едва 60 единици В12. От 239 сега съм на 299, пак е нещо Simple Smile

# 582
Благодаря на дамата,  която спомена сайта на Флора вит, от там поръчах спрей на Better you.
Амброзия не исках като вариант, тъй като има и ФК, а неговата ми се вижда в горна граница и да не прекаля.
В общи линии последната 1 год много се старая детето да консумира само полезна и разнообразна храна, тъй като преди това беше на диета, заради непоносимост към храни.
На контролни за ДГ излязоха кръвни показатели извън норма.
Веднага пуснах витамини и IgE total с венозна, изследванията за паразити са му отрицателни, но аз открих един в изпражненията.
Сега ще мине курс с Лапарацид, ще давам само б12 и след 3 месеца ще ги пусна пак. И аз и педиатърката се съмняваме, че заради паразитите са тези тези показатели извън референтни.

Публикацията  ми е изтрита, но това са изследванията, 2 дни преди да намеря острица.
На предходните беше с левкоцити, лимфоцити и обем тромбоцити мн под долна граница.

# 583
  • София
Чувала съм че при хора, които не ядат месо, млечни продукти и т.н, (вегани) трябва да се суплементират с витамин В12, за да не развият анемия.

# 584
Има ли някъде статия или информация за хора прекарали онкологично заболяване, редно ли е да суплементират с Б12? Знам че трябва най-добре с доктор, но доктора нищо не казва. ЧУдя се какво да правим. Вит. Б12 е на долни граници, дали да се суплементира или не?

Общи условия

Активация на акаунт