Витамин В12 - тема 6

• 39 786
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
А защо си бихте инжекциите, бяхте с дефицит ли?

# 556
Да. Консултирах се с имунулог и си сложих 5 бр. през 5 дни, но отново стойностите бяха ниски. След това на своя глава сложих още 4, но хидрокскобаламин. Не изследвах Б12 тогава, което е моя грешка и сега го пуснах, като не очаквах тази стойност.

# 557
Да. Консултирах се с имунулог и си сложих 5 бр. през 5 дни, но отново стойностите бяха ниски. След това на своя глава сложих още 4, но хидрокскобаламин. Не изследвах Б12 тогава, което е моя грешка и сега го пуснах, като не очаквах тази стойност.
Мисля,че няма място за паника.Аз имам курс от 17  инжекции почивах 1м и 10дни и нивото на б12 е също много високо, след още 1мес ще пусна отново и мисля,че ще е спаднало.

# 558
Дано да сте права. Благодаря! Много се тревожа. Ужасно много 😔

# 559
Преди 1 седмица бях споделила ,че Витамин В12 ми е висок 700pmol.Направих изследване на литий и се оказа 0.04/като от лабораторията ми казаха ,че  правят изследването за тези които се лекуват със съдържащи литий лекарства и нормата за тях е 0.6-1,2/Така си мисля ,че моят резултат е доста нисък и може би затова ми е толкова висок В12.Вашето мнение какво е момичета?

Последна редакция: чт, 03 сеп 2020, 13:50 от dimi_61

# 560
Преди 1 седмица бях споделила ,че Витамин В12 ми е висок 700pmol.Направих изследване на литий и се оказа 0.04/като от лабораторията ми казаха ,че  правят изследването за тези които се лекуват със съдържащи литий лекарства и нормата за тях е 1.6-2.5/Така си мисля ,че моят резултат е доста нисък и може би затова ми е толкова висок В12.Вашето мнение какво е момичета?

И аз смятам, че е това причината. Както казах, при нисък литий В12 не се усвоява от организма. Сега обаче с прием на литий не мога да помогна, пие се литиев оротат, но нямам представа от дозировка.
Свържете се най-добре за една консултация с д-р Кадъм

# 561
Благодаря ,ще се опитам да се свържа с д-р Кадъм!

# 562
О, да, аз се ѝ писах.
Проблем е, че направих изследване и по препоръка на ЛЛ бих 1 инжекция. После Вие ме насочите към лекарката и аз видях, че иска още изследвания, които обаче биха се повлияли от приетия вече веднъж В 12.
Затива ѝ писах какво да правя. Да чакам ли, да правя ли изследвания....
Та така. Очаквам отговор от нея.

Благодаря за мненията и съветите. 🌺
Може ли да ми кажете ,как се записахте за преглед при доктор Кадъм?Бих искала да отида в София ,как става записването?Благодаря!

# 563
О, да, аз се ѝ писах.
Проблем е, че направих изследване и по препоръка на ЛЛ бих 1 инжекция. После Вие ме насочите към лекарката и аз видях, че иска още изследвания, които обаче биха се повлияли от приетия вече веднъж В 12.
Затива ѝ писах какво да правя. Да чакам ли, да правя ли изследвания....
Та така. Очаквам отговор от нея.

Благодаря за мненията и съветите. 🌺
Може ли да ми кажете ,как се записахте за преглед при доктор Кадъм?Бих искала да отида в София ,как става записването?Благодаря!
Може да и пишете онлайн за консултация, ако мн искате да се срещнете с нея, мед център Малчовците звъните и записвате час,по принцип се чака 1или 2мес.

# 564
През Супер док се записах. Имаше час за след 20 дни.

# 565
Ако следите по-по-често профила в супердок могат да се запазят и по-ранни часове(освобождават се).Другото е да се гледа в края на даден месец и в началото на следващия,тогава си пуска графика и има по-голям избор на часове

# 566
Благодаря ви момичета!Безценни сте!

# 567
  • Пловдив
Здравейте!
Понеже имах някои оплаквания,като постоянно умора,спи ми се но немога да заспя и т.н, а съм само на 24 години де обърнах към ЛЛ и пуснах ПКК и Витамин Б12.
ПКК всичко в норма,но Витамин Б12 е 213 pg/ml.
Разбира се в петък имам записан час при ЛЛ да погледне резултатите,но ще бъда благодарна ако някои ми каже това на долната граница ли е и ще се наложи ли прием на витамини или нещо друго?

# 568
На първата страница има написани стойностите за дефицити.
Това е дефицит да, трябва допълнителен прием. ЛЛ най-вероятно ще каже, че всичко е наред

# 569
Наистина така казват. Невроложка от Александровска, ме смъмри защо съм карала ММ да пие В12? Обясних ѝ, че при допустими стойности от 200 до 1500, не считам, че 300 е добре. Няма как този с 200 и този с 1500 да се чувстват еднакво. Каза ми, че имало опасност от интоксикация и те изписвали прием на В12 при стойност... 90. Сега как да убедя ММ, че е нужно да го пие?

Общи условия

Активация на акаунт