Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 150
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Ние cме нa 6 меcецa и половинa, имaм въведени уcпешно тиквa и морков, и не толковa уcпешно пъщaрнaк и кaртоф. Виждaм, че повечето въвеждaте жълтъкa доcтa къcно, cпоред вac могa ли дa го въведa преди дa cтaне нa 7 меcецa детето? Имa ли мaми, които зaхрaнвaт c яйцa купени от мaгaзинa, в чужбинa cъм и нямaм вaриянт зa домaшни яйцa, нaй-доброто което могa дa нaмеря ca био яйцa от някой био мaгaзин
Купувам най-обикновени яйца за детето, не мисля, че е проблем. Лично аз предложих жълтък още в средата на 7-ми  месец(ако не се лъжа), по препоръка на педиатъра, и нямам притеснения.

# 496
Разбира се, че може яйца от магазина. Както кисело мляко, сирене и т.н. Аз също съм давала такива. Както и купени пюрета, ама да не отварям темата. Не само в чужбина, но и тук в България много хора не отглеждаме животни, така че спокойно Simple Smile
А жълтък дадох май и аз в седмия месец, доколкото си спомням.

# 497
Разбира се, че може яйца от магазина. Както кисело мляко, сирене и т.н. Аз също съм давала такива. Както и купени пюрета, ама да не отварям темата. Не само в чужбина, но и тук в България много хора не отглеждаме животни, така че спокойно Simple Smile
На коя марка сирене и кисело мляко е подходяща за бебче?

# 498
То щотж пък като са домашни са супербезвредни.... На свекъра кокошките все си намират дупки в оградата и излизат я до реката,  я по пътя,  я в градината.  Кск да съм сигурна,  че не са се заразили с нещо?  Нали вариш повече от 6-7 минути? Това е достатъчно да ги обеззаразиш.  Ако държиш да са био-мио и от свобони кокошки,  щот са с по-малко стрес хормони или там какви глупости бяха (не искам да обидя никого,  но вече в нищо не вярвам,  взичко е търговски трик според мен), това е друг въпрос.

# 499
  • София
Купувам за децата само яйца от свободно отгледани кокошки и сирене Хармоника. Категорично има разлика във вкуса им, също и в цвета на жълтъка. За мен това е достатъчно. Ако имах достъп до домашни със сигурност щях да се възползвам.

# 500
За цвета на жълтъка съм съгласна,  но за вкуса,  аз лично не намирам разлика.  Сега по Великден се напробвахме на различни... Ами не намерих разлика във вкуса,  освен в цвета на жълтъците -  купешките са по-бледи или леко оранжевеещи.  Може и моите рецептори да не да чувствителни.

# 501
  • Варна
Точно по Великден ММ беше купил яйца с яркооранжеви жълтъци. От магазин за яйца на пазара. Никаква разлика във вкуса не усещам.

# 502
Аз купувам от магазина, минават поне контрол и минават обезаразяване при производителите. На домашните нямам вяра и не давам.

# 503
Здравейте!
При нас се въведе жълтъка малко преди 6 месечна възраст, беше без мое знание понеже свекървата и пра бабата решили, че даже сме закъснели с жълтъка и са дали от домашни кокошки и нямаше проблем. За момента продължаваме с био яйца от Лидл и е Ок, давам по половин жълтък, малката е почти на 9 месеца.
Поздрави

# 504
Аз пак да питам-втора седмица давам жълтък, до момента имам въведено само пуешко, след колко време мога да предложа нов вид месо или сирене?

# 505
  • Пловдив
Аз давах като вас две седмици жълтък през ден и след това въеедох нов вид месо. Месото го давах през ден, но не редувах с жълтък. След въвеждане на новия вид месо една седмица, но през ден, т.е 4 дни, тогава редувах месо и жълтък.

# 506
Това с яйцата малко ми напомня на една женичка, която ми се чудеше и маеше защо и как мога на децата си да давам домашно квасено мляко със закупено от познати прясно такова, а не купешко, което пък трябвало задължително да е 2% масленост Joy Който вярва на контрола и прочие - ок, аз на баба й вярвам доста повече   Joy

# 507
На коя марка сирене и кисело мляко е подходяща за бебче?

Давала съм Верея, Боженци и не знам още честно казано... Говоря за кисело мляко. Сирене Верея. Не мога да кажа обаче коя точно марка е най-добра.

# 508
  • Варна
Честно казано аз също нямам вяра на домашните неща, поне в общия случай. Ако си имаш баба и от първа ръка знаеш, че кравата е ваксинирана и продукцията изследвана и се спазват всякакви изисквания - ок. Но да купя от случаен човек нещо и да го дам на бебето си, щото било домашно - твърдо не. Изобщо не вярвам, че масово си изследват животните. И листерия, и какво ли не може да се завъди от "чист, домашен продукт". Да, промишлено произведените със сигурност минават някакъв контрол. Иначе за двата процента много греши тая жена, но само за това. Лично мнение.

# 509
Домашните неща са или наши, или от познати. 2% не го коментирам изобщо, другата простотия също при все, че сме от един малък град и никой не си е мръднал трибуквието да потърси и съответно намери нещо, успокоявайки се, че купешкото видиш ли е най-сигурното и най - доброто (в случая на въпросната) ... Ами не, позволи ми да не се съглася с това, лично мнение-това, че е домашно не означава, че не се варят млякото или яйцата... Кой с каквото иска да се "успокоява", тоя "някакъв контрол" на мен пък не ми е достатъчен за кисело мляко, което е трайно н-брой дни... То от големите контроли и проверки държавни периодично все в някоя детска градина има натровени деца.. Разбира се, че няма цял живот домашно да се яде, но когато ИМА ВЪЗМОЖНОСТ и се знае от къде е - купешкото ми отпада на 100%.Нямам против готовите пюрета - децата ми са опитвали и тях, просто предпочитаха моите.

Последна редакция: пн, 27 апр 2020, 12:55 от Tolly

Общи условия

Активация на акаунт