Идва зима мразовита, всяка плетките заплита! - тема 98

• 50 239
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile Simple Smile Simple Smile сигурна бях, че има и врачанки тук.
Simple Smile много приятна жена, нали?
при такъв човек да ти е кеф да си дадеш парите. Simple Smile
взех ѝ телефона и ако не ми стигне преждата ще я помола да ми прати. Simple Smile
малко ме е яд на себе си - взех бялата пухкава прежда, защото я харесах за одеалце, но сега се замислям, че ако бях взела и от сивата и черната можех да направя нещо меланжиранко...

# 631
  • Балчик
Simple Smile Simple Smile Simple Smile сигурна бях, че има и врачанки тук.
Simple Smile много приятна жена, нали?
при такъв човек да ти е кеф да си дадеш парите. Simple Smile
взех ѝ телефона и ако не ми стигне преждата ще я помола да ми прати. Simple Smile
малко ме е яд на себе си - взех бялата пухкава прежда, защото я харесах за одеалце, но сега се замислям, че ако бях взела и от сивата и черната можех да направя нещо меланжиранко...
А онлайн дали може да поръчам прежди, вече съм решила така да пазарувам прежди, а и не само - отношение и внимание, не защото аз съм специална, а защото когато плета особено за друг човек гледам да не съм ядосана, да носи плетивото хубав заряд, за мен това са много, много важни неща.

# 632
каза, че няма сайт. най-вероятно няма как да покаже всичките прежди. Sad
дала ми е личен телефон, не съм сигурна, че мога да го давам на други. Sad
от плета.бг съм доволна. когато реших да направя подаръци за 8 март за всички колежки поръчах, обадиха ми се, че една от преждите няма толкова бройки, колкото съм заявила.
момичето беше много любезно, отиде в склада, обади ми се оттам и така, на линия казваше какво предлага и уточнявахме поръчки и количества.
преди две-три години в Бургас бях попаднала на много хубаво магазинче, с много любезни две дами. Simple Smile те работеха и онлайн, имах им визитката, но сега няма да мога да я намеря.

хаххаа, намерих магазина Simple Smile

ако някой не е пробвал - от тази прежда стават страхотни, ефектни шалове. аз съм я купувала от плета.бг, но тук сега е на промоция.
и наистина стават за някоко часа и само от една гранка. Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 14:53 от st. Dobri

# 633
За одеалце подходяща ли е тази прежда . Аз пак зяпам одеалца и искам да си изплета - ама някаква проста плетка - на две куки и с такава пъстра прежда

# 634
За магазинчета във Враца мога да ви кажа,  че според мен зареждат от Стенли/плета. Бг с прилична надценка, и от тяхното производство. Вчера минах от там, не ранотеше. Намира се в търговска сграда тип мол. И да, жената е много отзивчива.

# 635
За одеалце подходяща ли е тази прежда . Аз пак зяпам одеалца и искам да си изплета - ама някаква проста плетка - на две куки и с такава пъстра прежда

за одеялце не става. тя е декоративна прежда - има една ивица от нея като мрежа и в края на мрежата много дебел, пухкав ред.  плете се лесно и стои ефектно на шал, но на одеалце не си го представям.

за одеалце, пухкаво и меко се заглеждах в това
https://www.pleta.bg/bg/kadife-bebe-blanket/
усъмних се в това, което пише, (че една гранка стига за едно одеяло), питах ги по телефона, момичето беше много любезно, почуди се защо са писали така, но се съгласи с мен, че една ще е малко.
то и на снимката се вижда, че са две. Simple Smile

еленче, тези, които си купих ги няма на плета.бг, а и 100 грама на 1 лев май никъде не съм виждала.

# 636
Вие за един и същ магазин във Враца ли говорите? Единият е на Александър ( от линка на Добри), би трябвало във всичките им магазини да има такава прежда.
А другият бил в МОЛ.

Добри, моля те, снимай я тази прежда да видим.

# 637
СЯ, да поясня. Магазинчето във Враца се намира в т.нар. мол и не работи. Няма нищо общо с Александър. Преждите, на по-ниска цена са производство на фирмата, чийто е магазина. Фирмата е монтанска и подозирам, че става въпрос за бившия завод за прежди,  на входа на града в дясно.
Говорих по тел. с жената която продава там и се разбрахме, когато има възможност да отвори магазина да снима техните прежди и да ми прати снимките. Ще ги кача тук.

# 638
диорелке, не си си турнала очилИте. Simple Smile
с еленчето говорим за един и същи магазин във Враца в "Суми".
а другия линк е към друга пещера на Али Баба, но в Бургас.
в Бургас и на плета.бг, може да се поръчва он-лайн, във врачанския - не.

Simple Smile сложно ми е снимането точно сега, но на едната прежда пише woolmax, скарлет 100г = 200м 80па/20памук
два различни ката са, едното предполагам е па - прилича на шнурче, а другото е меко и мъхнато, повече прилича на мохер.
само тук намерих да се споменава прежда "скарлет" https://handmadebase.com/bg/pullover-of-silver-and-white-yarn/
тъничка е и смятах да я почна в два ката. но като се прибрахме се замислих, че щеше да е по-ефектно ако започна с два ката черно, след това мина на 1 черен+един сив, после два сиви, после 1 сив+един бял, , след това 2 ката само бяло и след това да "върна" комбинацията обратно.
Simple Smile имам време, ще го мисля.

на другата прежда няма етикети, прилича на пренавито от голям конус. тънко е и много меко. Simple Smile

# 639
Скрит текст:

Такъв тип шапки съм наплела на цялото домочадие в различни цветови варианти, носим си ги ако и да сме вече на 40+.
Как ли се плете последната шапка?

Последна редакция: пт, 04 дек 2020, 08:54 от AnMary

# 640
Boshi Hekinan потърсете в гугъл, има безплатни описания в пинтерест.

# 641
  • Балчик
Скрит текст:

Такъв тип шапки съм наплела на цялото домочадие в различни цветови варианти, носим си ги ако и да сме вече на 40+.

Как ли се плете последната шапка?
https://www.youtube.com/watch?v=w8m1AXZe51E&feature=emb_title - мисля , че това клипче ще ти помогне.

# 642
Здраейте !
Как мога да постигна тази форма на шал-полумесец на 2 куки .
Благодаря Simple Smile
Скрит текст:

# 643
Потърси по изображение.
Безплатен Innocent модел в Равелри. Patricia's Purls.
В общи линии - наддават се по 6 бримки в два реда (х2 в началото и края на лицевия ред, х1 в началото и края на опаковия).

# 644
Много полезни мнения и линкове намерих на последните страници! 🌹
Браво на всички, които са показали плетивата си! Чудесни са! 🌹

Аз се причислявам към начинаещите, нищо че съм се научила да плета много отдавна, но не съм опитна.
Сега въпрос към st. Dobri, а и към всички, които са плели шал от преждата, която тя показа . Каква плетка се плете с тази прежда и с какви куки? Благодаря предварително! 🌹

Общи условия

Активация на акаунт