Окръжна болница Варна - тема 9

• 37 802
  • 482
  •   1
Отговори
# 150
Много съжалявам, че е занемарено отделението. Когато аз раждах, миеха всяка сутрин, като миеха и под леглата. Банята я почистваха веднъж седмично. Бебетата ги къпеха всяка сутрин, но след това си беше грижа на майките да им сменят памперса и да ги почистват. Никой не обяснява за кърменето, да. На мен обаче много ми помогна консултантката, която идва в болницата. Благодарение на нея се цедих до четвъртия месец, тя ми показа как и давах от шише, а после малкият все пак си просука и беше запалено кърмаче до 2 годинки, така че ако искате детето да е на кърма, не е безнадеждно това, че не е засукало още в болницата. Позите си ги сменяхме вкъщи, докато намерим най-подходящата и за двама ни.
Успех с кърменето!

# 151
  • Варна
Все едно не слушам за Окръжна. Аз там не срещнах някой, който да не насърчава кърменето, а бебетата се къпят и сменят всяка сутрин от тях...

# 152
Преди почти 5 месеца раждах в Окръжна всяка сутрин миеха със стирка,а банята на 3,4 дни.За родилното нямам никакви забележки вс бяха страхотни,но за Неонатологията...Ужасни "жени" детето ми беше там в кувиоз 3 дни и се налагаше постоянно да им вися на главите за да я погледне някой тя се къда да плаче от глад те правят Визитация по час и половина получи и пъпна хермия от напъните да плаче..даваха и залъгалка която като изплюе и падаше на маркучето което и подаваше кислород под маската в кувиоза и пак бягане да търся някой да и отвори кувиоза да я премести после 3 дена като я изкараха от ковиоз я държахаа увита само в пелени без да я облекат нито веднъж само за изписването,и понеже постояхме повече дни пожелах" ВИП"стая и там беше доста мръсно,а одиалата които са в стаите да толкова прашливи сиг не са изтупвани от 20 години и миришат на лошо та, като казаха че ще ни изписват бях най щастливия човек че ще се махнем от тези ужасни жени...подготвям бахаж дрехи вс и викам ще вляза да се изкъпя и ще чакам да ме извикат,но в момента в който бях в банята се чука и влиза и аз открехнах вратата да погледна кой влиза и насреща ми една от гадните жени бута количка с детето ми и ми вика оставям ти я тука....и си замина.! И аз в този момент за секунди се изплакнах и изтрелях навън как ще остави бебето само в стаята можеше да изчака 2 мин и след като излязох детето ми повърна на фонтан вс стана ужас баш за изписването почнах да викам в коридора някой да дойде и да ни помогне вземаха я и и направиха промивки защото се душеше и давеше оффф беше отвратително...

# 153
Направо се чудя за една и съща Окръжна ли говорим? Преди година и 2 месеца родих там. Постоянно насърчаваха кърменето, постоянно се чистеше от санитарките, обръщаше се страхотно внимание на родилките. Неонатологията не ми допадна, но сина ни никога не е бил мръсен, неизмит или с несменен памперс, а напротив - винаги беше чистичък, сменен с дрешките, които съм оставила, ухаеше добре. Добавки, ако откажеш, не дават. През деня грижите за бебето си ги поема майката - да го  изчисти, смени, нахрани.
За кърменето поне 3 пъти дойде консултант за 6 дни, проверяваше обстойно как се случва кърменето, даваше съвети, но и от неонатология много помагаха в това отношение.
Имам оплаквания, но не са толкова големи, а за дребни неща.

# 154
  • Варна
Не искам да влизам в конфликти, но моето заключение е "винаги ще има недоволни". Ако ще и Майчин дом да е, ако ще и Токуда да е, няма значение. Няма място, от което да са доволни всички 100 %, няма такова. А в случая говорим за Държавна болница с изключително добри специалисти, независимо от странностите си понякога и за абсолютно безплатно раждане по закон. Позовавайки се на тези фактори, за мен Окръжна е най - доброто място за раждане във Варна. И няма някой, който да каже за това заведение, че някога е имало разлика в отношението към плащащи и неплащащи.

# 155
С уговорката, че не желая да влизам в конфликти и също така се абстрахирам от начина, по който са написани мненията. Съгласявам се и с това, че винаги ще има недоволни. Пиша това, което съм видяла лично. В общите стаи се чисти веднъж дневно и набързо, докато има родилки, но хлебарки и прах аз не съм видяла. В самостоятелните стаи се чисти всеки ден изключително старателно, включително и банята. Отношението на служителите в Неонатология е отвратително към майките, но бебетата се къпят всеки ден и съм го виждала лично с очите си, след това ги мажат с олио и ги преобличат с чисти дрехи. Обаче, ако някой очаква да му гледат бебето персонално, да стоят нон стоп на главата му и да му показват как да смени памперс, как да го оригне, как да го държи - това не е болницата за вас, да. Моето бебе също ми беше оставено в стаята, докато се къпя, но аз и не смятам, че акушерката е трябвало да стои и да я пази, докато изляза. По отношение на кърменето - минимум 3 пъти минаваха различни акушерки и консултант по кърмене да разговарят с мен за кърменето без да съм изявявала такова желание. По отношение на адаптираното мляко - почти всеки ден минаваше акушерка, която да ме попита дали желая да бъде давано на бебето ми или не.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 21:45 от Applegarden

# 156
Ами радвам се, че при някои от вас всичко се е развило добре с неонатологията. Явно аз не съм уцелила добър период, защото ходих три пъти да ги моля да дойде консултант за кърмене, който мина за 2 минути и каза, че ще се върне, а не се върна.  А и неадекватните съвети при изписване бяха просто потресаващи, отдолу да изчиствам дъщеря си с олио. Все едно аз се мия отдолу с олио, а не с вода. Както и да е. Просто исках да си споделя прясното мнение от преди 20 дена. Вече всеки сам за себе си избира Simple Smile

# 157
Аз родих в окръжна болница началото на юли. Много съм доволна от отношението на сестри,доктора който бях избрала, акушерки и особено от неонатологията-бяха много  мили и отговаряха на всички мои въпроси. Одеялото и чаршафите наистина бяха под всякаква критика ,б,анята беше мръсна и вмирисана.Единствено съжалявам, че не взех самостоятелна стая.

# 158
Момичета, може ли информация кога се заплаща избора на екип за раждане? При приемането или след това?

# 159
  • Варна
След това.

# 160
# 161
Може ли мнение за раждали в окръжна с епидурална упойка, нормално раждане, ако има такива ?

# 162
Аз родих преди месец при д-р Папазов,не мога да повярвам, че негативните коментари се отнасят за едно и също място. Първо за родилното, ако кажа, че съм доволна от това как протече раждането ще бъде малко, раждах нормално без упойка, постоянно някой идваше да следи как съм, доктор Папазов е страхотен човек, както и акушерките, на които попаднах, наложи се епизиотомия, тъй като бебето беше доста голямо, вече месец след това нямам никакви оплаквания от шева, всъщност и преди това не съм имала дискомфорт (чела съм, че някои момичета не могат да сядат) освен първите дни, когато беше пресен и ме наболяваше, когато си вземах душ. След като ме преместиха в стаята бях притеснена какво отношение ще получа от персонала там и по-конкретно от неонатологията като най-коментирана, за мое щастие страховете ми не се оправдаха, всички бяха любезни и усмихнати, отговаряха на всяко мое питане без да ме карат да се почувствам неудобно по никакъв начин, дойде момиче, което само ме попита дали желая да ми помогнат с кърменето, относно къпането, тъй като се оставя чифт дрехи преди да се остави бебето в неонатологията нима мислите, че просто си играят да ги пробличат и ви ги връщат с новите дрехи.... Моето мнение е, че каквото почукало, такова се обадило, когато се държи човек с уважение, благодарност, вежливо и с усмивка, това получава и насреща, бъдете позитивни, за да ви отвръщат със същото,никой не ви е длъжен!

# 163
А някой знае ли актуална ли е информацията от сайта на Окръжна болница-дали всички гинеколози, които са опоменати, работят още там.

Д-р Елена Димитрова вече не работи там.

Сигурно ли е, че не работи там? Наистина не я виждам в списъка на лекарите, публикуван на сайта. Раждах при нея първия път и имах доверие, а сега не знам към кой да се насоча.

# 164
Абсолютно сигурно е, защото и аз  исках при нея, но  се оказа, че е в Майчин дом вече. По  препоръка на моя позната, избрах да родя при Нешев. И тук във форума много доволни имаше  от него.Не сгреших, оказа се страхотен доктор и човек-позитивен и усмихнат, на фона на много от докторите в окръжна.

Общи условия

Активация на акаунт