ВИЕНА тема 12

• 54 868
  • 827
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, гледам билети за пътуване в средата на ноември до Виена и се опитвам да намеря кога започват коледните базари. Изилизат ми, обаче, различни резултати. Единият базар почва на 16.11, друг на 19.11.
Някой може ли да ми подскаже кой базар е по-хубав, кога палят елхата, за да можа да съобразя билетите?
Аз най- много харесвам базара на Ратхауса. На Шьонбрун също не е лош. На Щефандом са с по- ограничен избор на хапка/ пийка, по- скъп и малко място. На музеите също беше ограничен избор и организацията на хапката/ пийка не особено ок. 2021 беше забранено консумиране на място, защото отвориха на фона на локдаун и с 2G, в тая ситуация- Ратхауса пак е 100 пъти по- добре, защото е пълно с пейки в парка. Но дори и без пандемични правила, там винаги е най- удобно, защото има място за сядане в парка, а не 5 щъркела като на другите,а качеството, богатството и цените на супи, лангоси, пуфери, глювайн, шоколадови плодове, бретцели и прочие коледни вкусотии са най.

# 691
Здравейте, бих искала да попитам как се стига от Виена до фабрика Zotter ? Четох, че може с влак и после с автобус. Колко време е пътя и каква е цената на билетите ?

# 692
Моля за помощ с инфо относно купуването на билетите!
Дали е проблем, ако в едната посока се лети с Wizzair, а наобратно с Ryanair?
Билетите директно от wizz и rayan ли да купя или е ок през посредник като trip или kiwi?

# 693
Моля за помощ с инфо относно купуването на билетите!
Дали е проблем, ако в едната посока се лети с Wizzair, а наобратно с Ryanair?
Билетите директно от wizz и rayan ли да купя или е ок през посредник като trip или kiwi?
не е проблем да си пътувате с която авиокомпания си искате...
най-изгодно ще ви излезе да си купите билетите директно от Уиз и Раян, но ще ви трябват отделни регистрации

с посредник се предполага да излезе по-скъпо, но вероятно може да си купите заедно билетите.., от вас е избора

аз бих си купила билетите директно

***и аз имам питане...
има ли изискване за влизане в Австрия да се попълва формуляр за влизане в страната или от Уиз по дефолт изпращат такива стряскащи писма... ?

# 694
  • София
***и аз имам питане...
има ли изискване за влизане в Австрия да се попълва формуляр за влизане в страната или от Уиз по дефолт изпращат такива стряскащи писма... ?
От 1.06 не се изисква никакви документи, свързани с пребиваването, нито с К19. Ограничения за маски в градския транспорт и аптеки има само за Виена и е определен вида на маската FFP2.
Чета,че в Австрия, както навсякъде се вдигат бройките на заболелите, но засега не са предвидени ограничения.

# 695
  • столицата
Как следва да се разбира това указание за билет за градски транспорт от 2.4 евро:
"This ticket is valid from the date of validation for a journey in one direction of travel. You can change trains as often as you like, but you must not interrupt the journey." Те разбирам частта със смяната ??

# 696
В една посока с линиите, които са връзки за прекачване. Пътуваш от точка А до точка Б и имаш дректно прехвърляне от метро на трмвай/ автобус. Тези 2,40 важат за начална до крайна точка заедно с прекачването, ако е директно.

Примерно пътуваш от катедралата до Schönbrunn: метро U3 и автобус 10A ще са с един билет. Или двете метра: U1 и прехвърляне на U4 са с един билет.

Тук може да се показват начална, крайна точка и линните и времето за прехвърляне.

Скрит текст:

# 697
Здравейте,
Ще пътувам с детето до Виена и имам нотариално заверена декларация съгласие от другия родител. Трябва ли да я дам за превод и легализация също?

# 698
  • София
Здравейте,
Ще пътувам с детето до Виена и имам нотариално заверена декларация съгласие от другия родител. Трябва ли да я дам за превод и легализация също?

Не. Нея я проверяват (евентуално) само на наша граница.

# 699
  • столицата
В една посока с линиите, които са връзки за прекачване. Пътуваш от точка А до точка Б и имаш дректно прехвърляне от метро на трмвай/ автобус. Тези 2,40 важат за начална до крайна точка заедно с прекачването, ако е директно.

Примерно пътуваш от катедралата до Schönbrunn: метро U3 и автобус 10A ще са с един билет. Или двете метра: U1 и прехвърляне на U4 са с един билет.

Тук може да се показват начална, крайна точка и линните и времето за прехвърляне.

Скрит текст:

А какво значи директно прехвърляне? Аз така мога да пресека целия град с няколко прехвърляния и един билет, стига да не се връщам като посока. Няма и ограничение за времето на пътуване.

# 700
Здравейте,
Няма нужда. Но си носете копие, което прибират.

# 701
Здравейте, ще пътуваме до Виена за концерт /3 нощувки/ и мисля да си купим карти за транспорт, тъй като ще се налага смяна на линии от летище до хотел и до центъра евентуално. Според вас добре ли е да се купят 72 часови карти "72 hours Vienna ticket", като включим и трансфер от летището? Има ли някакви забранени линии, на които не трябва да се качваме, въобще нещо, за което да се внимава.
Маршрута е Летище - Wiener Stadthalle, Roland-Rainer-Platz, Vienna, хотелчето е близо до залата. Цената на картата е 32 евро на човек за 72 часа.

# 702
А какво значи директно прехвърляне? Аз така мога да пресека целия град с няколко прехвърляния и един билет,
Транспортът, който предлага сайтът горе. Това е официална страница на транспорта във Виена. Там са написани кои линии важат за конкретната посока заради въпросното прехвърляне. Повече не съм информирана за съжаление, но това за мен е добър ориентир.

Аз бих си взела карта за целия ден, ако ще пътувам много на конкретна дата, 8,- е. Ние не пътуваме често, само сега покрай лагера на децата и взимаме месечна за 51,- евро.

# 703
Здравейте,
Няма нужда. Но си носете копие, което прибират.
И оригинала да покажете.

# 704
Здравейте,
Четох, но не можах да се ориентирам добре за транспорт от Летището на Братислава до Виена.
Пристигаме по график в 21:40 предполагам, че ще закъснеем.
Намерих FlixBus в 22:35 и 23:55 но не тръгват от летището.
Моля, ако някой е запознат да каже най лесния начин за пътуване от Летището на Братислава до Виена.

Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт