ВИЕНА тема 12

• 55 086
  • 827
  •   1
Отговори
# 165
Ние резервирахме Lauder motion, но през сайта на Ryan. Там като търсихме полет до Виена ни даде такъв, който се оперира от Лауда.

# 166
  • СОФИЯ
В БГ има, очаквано не ги оповестяват по медии.

Остана ли нещо от намаленията във Виена. Следя само някои сайтове, но на място съм сигурна че ще намеря повече от търсеното.

# 167
  • Пловдив
Ами аз живея до търговската улица (Mariahilfer) , изкарват нови неща за лятото вече...в зара, h&m, peak and cloppenburg има там някакъв sale. Не е както беше януари с разлепени витрини за sale , но си има ъгълчета с намалена стока като се мушнеш в магазина и поровиш Simple Smile)
Но в TKmax винаги има находки Simple Smile)

# 168
  • СОФИЯ
Идвам да се изкашлям Mask От години знам че края на февруари му е времето!

# 169
  • Вестерос
Вярно е за короната. Има 3 случая. Всичко е наред. Дано в Бг да няма, ама просто според мен не са ги открили...няма как да има навсякъде и само в Бг не.
Lauda motion виж, Мама Сання
Засега не виждам паника, няма отменени резервации и по апартаментчето, за което се грижим. Идват си туристите..италианци нямаме , ха ха.
Може ли повече инфо за този апартамент, от любопитство, пък знае ли човек може и да го наема някога Simple Smile

# 170
  • Варна
И аз съм давала на една бг. фирма координатите, сложете ги направо на първа страница.
Искам и аз да помоля за координатите на този BG фирма , не ги открих във темата, нито на първа страница.

# 171
  • Пловдив
http://www.vietransfers.at/index.php/bg/transfer/airport
Ние ползвахме тях, българи са

# 172
Здравейте отново!Екскурзията ни наближава и започнах да правя планове...
Апартаменра ни е няколко пресечки зад Белведере,та се чудя в оставащо време в деня на пристигане какво да посетим /кацаме около 14ч и докато се настаним още2-3ч/.
Мислех си на Домът на Худертвасер,влиза ли се там ?
Също и домът на музиката,предвид по късния час на затваряне.Някой беше писал за намалени билето след 20ч,но в сайта не видях/.
И до операта имам идея да отидем, но  не намирам инфо на влизането по дати и часове!
А този тараф да споделите заведение за хранене с австрийски вкусотии?
Благодаря!

# 173
  • столицата
А как е ситуацията с коронавируса във Виена и в Австрия? Има ли затворени музеи или отменени събития?

# 174
  • София
И до операта имам идея да отидем, но  не намирам инфо на влизането по дати и часове!
Ето информация за дните и часовете на посещение на операта - https://www.wiener-staatsoper.at/en/your-visit/guided-tours/.

# 175
А как е ситуацията с коронавируса във Виена и в Австрия? Има ли затворени музеи или отменени събития?
55 случая, но не изследват с някакво високо темпо. Реално би трябвало да има доста повече случаи.
Засега няма затворени музеи или отменени събития. И аз треперя за едно оперно представление...

Малко черен хумор :

Имаме си вече организиран изолатор за туристи:ill:

# 176
  • Пловдив
Напротив, има отменени събития с цел превенция. ECR , конгреса на майка ми и на туристи, които идваха при нас следващата седмица. Посещава се от мнг нации и най-вече китайци и корейци.
Излишна паника няма около нас. Няма празни магазини, празни рафтове в супермаркети или затворени места. Живея в 6ти квартал. В другите не вярвам също да има нещо особено. То всеки си приема нещата по негов начин. Аз в затворени пространства зимата , пълни с хора, открай време избягвам да се завирам. Т.е откакто имам деца и боледуват.
Зоопарк, разходки, снимки пред красиви сгради, хапване на вкусни неща в някой парк, алея по дунава, каране на велосипед...има какво да се прави и без да се влезе в музей вътре.

# 177
  • София
Мислех си на Домът на Худертвасер,влиза ли се там ?
Също и домът на музиката,предвид по късния час на затваряне.Някой беше писал за намалени билето след 20ч,но в сайта не видях/.

Къщата на Хундертвасер може да се види само отвън, срещу нея е Hundertwasser Village - пространство за посетители, проектирано от художника. Има магазинчета вътре, красиво е. На 5 мин. е музеят на Хундертвасер с най-богатата колекция от негови картини и проекти. За мен лично си струва да се види, но всичко затваря в 18:00 часа, не знам дали ще имате време да разгледате.

Намалените билети в Дома на музиката се водят Night Ticket на сайта и са на половин цена от редовната - по 7 евро.

# 178
Има време до нашето пътуване, на 5 май, но все повече се опасявам, че ще се наложи да го канселирам😔

# 179
  • на Мелмак
Аз бях резервирала за април, план имаше, но отказах вече. Здраве да е!

Общи условия

Активация на акаунт