ВИЕНА тема 12

• 54 860
  • 827
  •   1
Отговори
# 705
  • На морето!
Ние пътувахме с влак. От летището до гарата има автобус, гарата не е много голяма, но районът около нея е доста неприятно място.

# 706
  • София
Здравейте, търся информация къде пристигат автобусите от София. Синът ми заминава през м. август и трябва да бъде на един адрес Am Houptbahnhof 2 - не мога да се ориентирам това гарата ли е или автогарата, или може би са на едно място... Питах в автобусните фирми - казват, че пристигат на автогара Ердберг. Моля, ако някой може да ми помогне, благодаря предварително!

# 707
Здравейте, има ли пътували скоро с Австрийските авиолинии? Куфарът ми е с около 2 см по-голям на дълбочина, в частта с колелцата, другите размери са по-малки. Дали ще имам проблем, много стриктно ли ги мерят? Благодаря на отзовалите се.

# 708
  • София
Здравейте, има ли пътували скоро с Австрийските авиолинии? Куфарът ми е с около 2 см по-голям на дълбочина, в частта с колелцата, другите размери са по-малки. Дали ще имам проблем, много стриктно ли ги мерят? Благодаря на отзовалите се.

Сравнително скоро пътувахме. Върнахме се на 28.06.22. Никой не е мерил багажа в нито една от посоките.  Нормално е размерите да не включват колелцата.
Не се притеснявайте. Всичко ще бъде наред. Вземете си , обаче, маски тип FFP2, че във Виена ще ви трябват за градския транспорт.

# 709
Много благодаря!

# 710
  • София
...Нормално е размерите да не включват колелцата....
Не е нормално - точно обратното е!
Има стойки, в които трябва куфара да влезе и да не стърчи.

# 711
  • столицата
Поне за нискобюджетните, колелата се включват в размерите.

# 712
  • София
Възможно е да сте прави.
Когато купувах куфара (55/43/20), на него пишеше Cabin luggage.
При полетите с австрийските авиолинии не мериха багажа на никого.
Другия месец ще видя с Ryanair как ще е.
П.П. Австрийските авиолинии не са точно ниско бюджетни.

# 713
jabanka, две различни гари са това, съответно от София може да се пристига и на двете.

Едната в десети район, а другата в трети. Бившата Südbahnhof сега е Hauptbahnhof - "Аm Hauptbahnhof 2" е точно там (U1 Südtirolerplatz - Hbf.). Пристигат и влакове, и автобуси, метро, трамвай.. Всичко.

А в район Erdberg е Vienna International Busterminal (VIB), това е само автобусна гара. Метрото е U3, спирка Erdberg.

Интересува те как да стигне от Ердберг до Hauptbahnhof, ли?

# 714
sisill, вижте добре спирките на flixbus. Преди 3г. и ние така пътувахме до Братислава с Wizz, после с flixbus. От летището в Братислава хванахме такси и стигнахме до спирка под един мост, беше нещо като автогара. Оказа се, че flixbus минава и спира 1-во на летището, защото имаше българи, които са били в нашия самолет. 

# 715
  • София
jabanka, две различни гари са това, съответно от София може да се пристига и на двете.

Едната в десети район, а другата в трети. Бившата Südbahnhof сега е Hauptbahnhof - "Аm Hauptbahnhof 2" е точно там (U1 Südtirolerplatz - Hbf.). Пристигат и влакове, и автобуси, метро, трамвай.. Всичко.

А в район Erdberg е Vienna International Busterminal (VIB), това е само автобусна гара. Метрото е U3, спирка Erdberg.

Интересува те как да стигне от Ердберг до Hauptbahnhof, ли?

Да, това ме интересува, макар че аз гледах в Гугъл мапс и мисля, че добих представа. Мислех, че има автобуси от България, които спират на Централна гара, но явно няма...

# 716
Мислех, че има автобуси от България, които спират на Централна гара, но явно няма...
Явно зависи от самия час на пътуване. Примерно днес е имало автобус, който е пристигнал в 04:55 на Виена Централна Гара. Унион Ивкон иима  някакъв курс, който пристига в полунощ. Арда Тур - в седем сутринта. На Каратс 05:30 пише Wien - Busbahnhof Südtiroler Platz, но това е точно в района на централна гара, просто отсреща.

Ако все пак вземете билети за Ердберг, ще ти напиша подробно как може да пътува до Централна гара. Не е трудно, около половин час ще му отнеме, но с багаж и изморен от път наистина по-добре да е вариант Б.

ПП Линкът май не показва резултатите. Сложила съм в търсачката тези параметри от първата снимка в скрития текст и така намерих списък. Горе вдясно може да се промерни езикът, но няма български.

Скрит текст:

sisill, с Братислава за съжаление въобще не съм запозната. В Гугъл не намерих автобуси директно от летището до Виена.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 09:18 от Анонимен

# 717
За 6-7 години( откак австрийците започнаха да разделят билетите на базов без чекиран багаж и по- скъп- с чекиран) само един- два пъти са ми мерили ръчния и то на килограми( 8 разрещават). Пътувам около 6-7 пъти годишно. Няма такава формичка " мерилка" като на нискотарифните. Австрийците мерят само да е около 8 кг в ляво да автоматите за бордни карти, преди влизане в отделението за проверка на ръчен. И то последно преди около 3 години видях да мерят. То и  с този селф- чек и редуциране на служители, все по- малко проверяват такива глупости.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 15:40 от apfelstrudel

# 718
Днес пътувахме, никой не е мерил и теглил багаж. Благодаря.

# 719
Здравейте. Извинявайте за нахлуването но е спешно. Някой да има контакти на платформа? Може ли някой да помогне 2 деца и баща им са аварирали на 60 км от Виена?

Общи условия

Активация на акаунт