Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ян. 2020, 22:00 ч.

Връзка с чужденец

 • 13 387
 • 341
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 34

А вие двамата къде живеете? Къде се запознахте? Той в Либия ли е роден, или в тази държава, където сте?
Т.к. ти предлагаш темата, ми се ще да науча твоята история.


Страната е Ливан,а не Либия. Ливанците са доста по-широко скроени от голяма част от останалите арабски държави. Живеем в България,като нито той,нито семейството му имаха някакви предразсъдъци за това решение. Обсъдихме го заедно,като двойка и решихме кое е най-доброто за нас.Премести се заради мен,макар да е много добре устроен животът му в Ливан.

# 16
 • Мнения: 2 228
Doro, в Словакия ги мажели с чесън филиите 😂 на мен ми е странно като идея, защото ги обича със сладко 😀
Друго,което видях от Словаци, е свинско с кисело зеле плюс картофено пюре. Като първо слагат пюрето в купичка и отгоре манджата. За мен си е манджа с грозде, ама знае ли човек,може и да е вкусно 😀

# 17
 • Paris, France
 • Мнения: 5 834
Здравейте, темата е като цяло обобщаваща - споделете вашето лично мнение и опит. Имали ли сте връзка с чужденец? А бихте ли се впуснали в такава? Как се преодоляват културните различия? Какво ви привлича в чужденците и какво ви отблъсква?Как го приеха семействата Ви?Ще се радвам и ако някой конкретно има наблюдения относно мъжете - ливанци. Напоследък забелязвам много такива,особено из столицата. Аз самата съм във връзка  с ливанец (християнин) вече над две години и ми е интересно да чуя и други истории и гледни точки. Поздрави!

Имала съм връзки с чужденци. Мъжете, които произхождат от местата, държавите и районите, където са живели прабабите и прадедите ми не ме привличат. Ако остана сама може би пак бих имала не особено сериозна ръзка с френскоезичен чужденец, макар че вече съм престаряла за връзки.

Културните различия - трудно се преодоляват в по-напреднала възраст.  Според мене човек трябва да поговори с жени от собствената си култура, които са женени за мъже от културата на възлюбения от 20-30 години и имат големи деца и да прецени може ли да пасне в дадената култура. Всички културни обичаи, ценности, церемонии обреди трябва да бъдат искрено приети на 100% ако мислим да създадем семейство и общи деца.

Ливанците - по стечение на обстоятелствата от 40+ години живея сред доста ливанци, родени и израснали в Ливан, но и в чужбина - в Бразилия, Щатите, Англия, Франция, България, в други балкански страни, в арабския свят. Преди 50-60 години имаше доста бракове между ливанци и българки, но след прехода станаха рядкост. Майка ми имаше 3-4 колежки от България с мъже ливанци. Не съм ходила в Ливан. Майка харесва близкия Изток и е посетила Ливан през 1966г. На острова на мъжа ми също има доста ливанци. Много са в Пуерто Рико, в Бразилия, абе навсякъде. Като култура и манталитет са много, много близки до българите и останалите балканци. И те, като нас говорят много езици и лесно се интегрират и асимилират. Кухнята е доста сходна, макар и леко различна, разбира се. Имам много положителни впечатления от ливанци, макар и мъжете им да ми идват леко скучни.

Религията - много са отворени и толерантни и лесно се женят за друговерци и чужденци, и мъжете, но и жените. Ако мъжът е маронит - те са католици и църквата им не дава развод. Единственият начин е да си сменят деноминацията - в халдейска или гръко православна, примерно и тогава могат да се разведат в съответната църква. Маронитите не женят човек, който не ходи редовно на църква и държат децата от сключения там брак да ходят, поне в неделя. Към църквата организират изучаване на арабски, халдейски език понякога (в чужбина). Гражданството доскоро се вземаше само по баща, сега май променят закона. На наш познат сестрата е женена за палестинец и децата, цели 5 на брой, родени в Ливан от майка ливанка нямат никакво гражданство до момента.

Семейството - колкото и да е отворено ще държи на брак в тяхната църква и на кръщене на децата там. Може да минете без такива екстри ако родителите са починали или мъжът не е в контакт с тях, но по принцип държат. Там не може човек да няма религия и детето автоматично взема тази на бащата.  Не държат младите да живеят в Ливан ако мъжът не им трябва в бизнеса.

Училището - децата на ливанските християни по правило ходят във френски училища, това дори 3тото поколение. В София има френско училище и доста ливанци пращат децата там. 6000€ на година за детската градина, над 9000€ в големите класове. Бащата се грижи за образованието, но при развод може да изиска майката да плаща половината. Има и ливанско училище, ама още не съм видяла ливанец да си прати детето там, хаха.

Разводът - не го планираме, но поне половината бракове завършват с такъв, а при смесен брак още повече. Ливанците са склонни да си отвличат децата в Ливан и от там връщане няма. Законът за декларациите при извеждане от един родител го приеха в България точно след отвличане на дете към Ливан. Те имат общности по цял свят и не им е проблем да се покрият в Чили, Боливия, Сингапур или Сенегал. Имаше историята на отвлечено в Чили момиче, което после е заведено в Дубай и едвам избягало при майка си в България. Отвлечено е на 5-6 годинки и даже не е допускано да говори с нея. Ей това мене ме плаши и затова точно за ливанец или притежател на ливанско гражданство не бих се оженила.

Я кажи сега, муфатака научи ли се да правиш?

# 18
 • Мнения: 567
Силно ви препоръчвам връзка с арабин, много ще ви хареса. Ако пък заминете да живеете в неговата страна, ще имате живот като на принцеса и ще сте много щастливи. Освен това ще ви и лесно с облеклото, един чаршаф през глава и хем удобно, хем пази от слънцето. Няма да ви пука и дали сте качили някое друго килце покрай Рамазана, щот под чаршафа няма кой да види. Предимствата са доста, говоря сериозно, опитайте и после пишете как е било !
Успех Flowers Four Leaf Clover

# 19
 • Linz
 • Мнения: 11 319
Имала съм връзки с чужденци - 2. След първия брак /с българин/ Но не с ливанци. Не преодоляхме културните различия. И пак се върнах с българин.
Успех!
Това е и моя отговор, само връзките бяха повече.

# 20
 • Мнения: 15 674
Аз не съм имала, предубедена съм.
Но имам наблюдения над познати двойки-смесени бракове, 4 на брой.3 от тях вече са разведени, четвъртата "ни се кара, ни се води".....или и те ще се разведат, или ще си карат така до края.
Но нямам добри впечатления.

# 21
 • Мнения: 795
Аз ужким не съм с предразсъдъци, но мюсюлмани и черни никога не съм харесвала, камо ли пък за близки отношения. Всъщност, с някой от мюсюлманско семейство не бих се хванала и руси да са. Не че някои християни са по-цвете, но при нас атеизма е доста по-вкоренен в културните традиции и ако някой каже, че не вярва, то той наистина не вярва.
А африканците просто физически ме ме привличат. Дори и "култивираните".

# 22
 • Мнения: 1 034
Аз познавам един иранец, който се ожени за германка, прие гражданството и даже си смени фамилното име, защото имаше усещането, че го гледат накриво разните работодатели. Имат си вече две дечица, но те са 100% германчета при това положение и са под защитата на немските закони.

# 23
 • Мнения: 1 637
Бих стояла далеч от араби

# 24
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 10 872
Добро изпитание за връзката е бракът с чужденец. Ако наистина има любов, ще оцелее и премине през всичките трудности, различия и изпитания.

# 25
 • Paris, France
 • Мнения: 5 834
Аз познавам един иранец, който се ожени за германка, прие гражданството и даже си смени фамилното име, защото имаше усещането, че го гледат накриво разните работодатели. Имат си вече две дечица, но те са 100% германчета при това положение и са под защитата на немските закони.

И като се закучат нещата няма проблем да си върне иранското гражданство и да отлети към Техеран с двете дечица. В Иран, като техен баща им урежда иранско гражданство и майката повече може и да не ги види ако той не пожелае, защото в Иран родителските права се дават на бащата ако майката е чужденка и не живее там.

Има много отворени иранци, особено избягалите с шаха. Едната ми хазяйка беше иранка и ми казваше, че за иранец или друг мъж с произход извън запада не би се оженила и посмъртно. Братята и се ожениха за иранки, а тя и сестра и излизаха само с англичани и само на англичани гледаха като на подходящи за брак.

Добро изпитание за връзката е бракът с чужденец. Ако наистина има любов, ще оцелее и премине през всичките трудности, различия и изпитания.

Това, за съжаление, не е вярно. Повечето бракове и връзки в Европа започват по любов, но се разпадат и без да има намесен чужденец.

# 26
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 10 872

Това, за съжаление, не е вярно. Повечето бракове и връзки в Европа започват по любов, но се разпадат и без да има намесен чужденец.
Аз говоря за истински ценности, не за влюбване, омръзване и капризи. Все още има и истински връзки и любов, макар и много рядко.

# 27
 • Мнения: 567
Най-ми е смешно като прочета мнение в подобни теми, за примери на щастливо обвързаната българка с някой арабин, мюсюлманин (особено израснали в държави с дълбок ислям) и тоя пример се дава едва ли не да покаже, че всичко е цветя и рози в подобни връзки с огромни културни различия и ценности.

Аз да ви кажа съм живял в две арабски държави и съм добре запознат с техните ценности и религия, това са просто различни светове. Дори и мъжа от такъв произход да е роден в Европа, важно е неговите родители с какви ценности са го възпитали. Много жени си мислят, че щом със такъв мъж няма нужда да носят бурка или забрадка и ей го на той е с модерно европейско мислене и ценности Rolling Eyes

Това е много далеч от истината повярвайте. Няма нужда да се дават единични примери, то е ясно, че винаги ще има такива и добри. Важно е общата картина.

Само ще ви дам един пример и всеки сам да си прави изводите. Случая на Джанет Джексън със арабина милиардер. Как ви звучи милиардер, ще си кажете това трябва да е много образован, възпитан мъж, да се държи подобаващо с една жена, не като другите араби.

Джанет и със сигурност под негово силно настоятелство, тя дори си смени религията, почна да носи бурка, но не е това проблема. Какво се случи с тази връзка ? Ами жената взе, че се събуди, розовите очила паднаха и тя разбра, че е живяла в един измислен свят и заблуда. Човека си се е държал като типичният арабски тиранин, който е пълен господар над жената и със всичките му тертипи присъщи за ислямските ценности.

Тя просто си е била жертва на домашен тормоз и живееща във клетка, въпреки, че е можела да пътува. По късно се оказало, че той малтретирал и неговата бременна сестра. Разбира се същите ги има от всякакви религии и държави, просто при арабите това е част от културата им и дори властите там си затварят очите. Все пак не е нужно да казвам, че жените в ислямските държави са третирани като кучета, че и по-зле, без никакви права.

Аз това съм го видял и лично, какъв живот имат жените в тези държави.

Иначе всяка жена е свободна да си избира който си иска, било иранец, палестинец от Занзибар или където и да е.
То и без това исляма, ще завладее света, така, че трябва да свикваме с подобни случаи. Pensive

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 16:05 от Stallion001

# 28
 • Мнения: 15 614
Изобщо не е смешно, всеки случай е ивдивидуален, връзките не се развиват по калъп. На мен пък ми е смешно обобщаването!

# 29
 • Мнения: 567
Изобщо не е смешно, всеки случай е ивдивидуален, връзките не се развиват по калъп. На мен пък ми е смешно обобщаването!
Напълно съм съгласен за обобщаването, особено за такива неща:

Цитат
Ливанците са доста по-широко скроени от голяма част от останалите арабски държави

Но явно момичето е имало връзка с доста ливанци, живяла е там и е добре запозната. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт