Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ян. 2020, 22:00 ч.

Връзка с чужденец

 • 13 387
 • 341
 •   2
Отговори
# 30
 • Мнения: 1 637
Въобще пък не са ме третирали като куче в ислямската държава близо до Ливан, в която живях над 6г. Даже жените бяха на почит и не се позволяваше мъж да се държи пренебрежително към жена, да я обижда и навиква, да и прави разни подмятания или забележки за облекло или пр. Вероятността жена да бъде изнасилена докато броди навън сама нощем в арабските държави от близкия изток е 0%, което не може да се каже за НЕарабско обетованата  Европа. Даже на работното ми място се отнасяха с мен доста примерено спрямо отношенията мъж към мъж. Аз бях чужденка там и може би гледам от другата страна на нещата, но светът, дори и арабските страни доста се промениха в положителна посока през последните години. Мисля, че вече жените са свободни да живеят както сметнат за добре и да се разведат когато си искат. Бурката едва ли си я слагат по принуда. Ако някой е обект на домашно насилие то е защото той самия иска да търпи. Не знам как стои въпроса с децата, но пък дори в България не можеш да изведеш детето си извън граница без съгласието на бащата. Въпреки всичко опознавайки наистина много араби през годините мога да кажа, че имат доста различен мероглед, и аз лично не бих се привързала с арабин колкото и широко скроена да съм.

# 31
 • Paris, France
 • Мнения: 5 833
Stallion001, не оспорвам това, което пишеш, а разказвам собствените ми наблюдения. Християнин и посмъртно няма да допусне жена му да сложи бурка. Мъжът е християнин, не мюсюлманин и това е написано в първия пост. В България работех при палестинец християнин, католик, чиято съпруга беше ливанка мюсюлманка. Брат и също имаше бизнес в България и двамата са се запознали в София през 70те. Тук много ливанци се влюбват в мюсюлманки от Северна Африка и даже проформа приемат исляма за да се оженят за тях. Това други християни извън развития свят и посмъртно няма да го направят.

Имам приятелки с баща или майка ливанец, на моя възраст са, родени навън и дори когато ливанският родител е мюсюлманин, ако бракът е смесен, жените са си свободни. Ливанските майки са малко като българските, в смисъл че натискат дъщерите си да се женят, да имат деца, да избират осигурен партньор с професия, но децата им са доста по-свободни от тези на други хора в близкия изток.

Мъжът на Дженет Джексън, който е катарец, доскоро дедите му са живели в палатки, бабите му не са си подавали носа от чаршафа и по закон не може да се ожени за чужденка и друговерка в Катар ако не е отхвърлен от поне 2 местни жени не може да бъде сравняван с ливански християнин. Ливанецът от конкретния случай не е мюсюлманин. Ако беше щях да пиша леко по-различни неща.

Съгласна съм с Алмира. Много е различен мирогледа.

# 32
 • София
 • Мнения: 1 189
Общувала съм с няколко ливанци - християни, бяха ми клиенти, докато работех в една фирма и се сприятелих с някои от тях. Много приятни са за компания, но мисля, че гледат на европейките като на еманципирани жени, с които могат да прекарат приятно време, докато не са женени или докато жените им ги чакат вкъщи. Ок, живееш с него и семейството няма нищо против, но предлагал ли ти е брак?

# 33
 • Мнения: 795
Ливанците май се смятат за близки до арменците, но в никакъв случай с другите близкоизточни народи.

# 34
 • Мнения: 567
Леле пак четете през редовете, ама от това колко по-ясно да го напиша, все пак в мнението ми изрично съм посочил, че говоря за араби и конкретно мюсюлмани и то дори съм подчертал особено за тези жевеещи/произлезли от държави с дълбок ислям. Щото то и в България има мюсюлмани, но които не са стъпвали в джамия.

Ама разбира се, че ако е християнин това е съвсем друго нещо. За това и споменах, че исляма и християнството са два различни свята. Мен друго ми е интересно, ясно е, че при някои жени ще е просто случайно да се влюбят в такъв чужденец и особено с друга вяра и култура. Обаче всякаш има и не малко жени, които целенасочено търсят точно връзка с чужденец и дори било от арабски или друг произход. Което точно ги мотивира да иска това нещо, кое ги привлича, дали екзотичното, непознатото, тръпката от "забраненият плод", понякога съм си мислил за това. Rolling Eyes

Има и доста българки в България, които ги влече да опитат със някои от българските турци. Ние мъжете понякога се бъзикаме на тая тема и фактора с обрязването, но чак пък това да е причина. Наистина обаче има такива българки, които ги влечение към българските мюсюлмани. Аз дори знам и обратен случай на туркиня омъжена за българин и даже майка и бяха дълбоко разочарование, защото те държаха и двете им дъщери да се омъжат за турци, те много държат на тези неща по-принцип. Но тя си беше влюбена и нямаше как да я спрат, след това тя дори тя прие и християнството и си празнуват само христиняснките празници.

При обратният вариант е по различно с жена българка и турчин, даже освен обрязването ако имат момче и почти винаги и имената ще държат да са турски, често правят и междини компромиси със имена като Илиян, Алина и подобни.

# 35
 • София
 • Мнения: 1 189
Според уикипедия 95% от населението на Ливан са араби. Като около 40% от тях са християни.

Stallion001, манталитетът на човек не се формира само от религията. Като цяло има общества, които са по-консервативни - близкоизточните със сигурност са такива и това се отнася и до християнските общности в тях.

# 36
 • Мнения: 795
Българските мъже са ужасно консервативни и закостенели и те понякога, нищо че са ужким европейци. Няма какво да се лъжем.

# 37
 • София - Рим и обратно
 • Мнения: 10 872
Най-големият страх на българския мъж е да не го помислят за чехльо или задръстен. Предпочитат прът в г..за, пред тая вероятност.

# 38
 • Мнения: 795
Най-големият страх на българския мъж е да не го помислят за чехльо или задръстен. Предпочитат прът в г..за, пред тая вероятност.
По-скоро ги е страх да признаят, че има и друга важна жена освен "мама". И е важното "мама" да те одобри. При патриархални общества, дори и в харемите го има това господство на по-възрастните жени. Нямам нищо против, но ако са дами, не бабички.

# 39
 • София
 • Мнения: 1 189
Изобщо не споделям мнението ви за  българските мъже.

# 40
 • Мнения: 1 637
И аз мисля, че няма особено голяма разлика в порядките и мирогледа на ливанските мюсюлмани и християни, но определено второто е по-добрия вариянт за авторката.
Предимство на ливанците пред другите араби: бели са и са привидно по модерни Simple Smile а кухнята им е повече от превъзходна. Умирам за мезетата им.

# 41
 • Paris, France
 • Мнения: 5 833
Stallion, всяка жена има някаква предпочитана външност и физически черти, тембър на гласа, ръст, телосложение и не винаги се срещат сред мъжете от нейния етнос. Нямам нищо против турци, най-добрата ми приятелка е туркиня, обаче не ги намирам за достатъчно атлетични и мъжествени и в такъв не мога да се влюбя. Виж, гърци от типа на Сакис Рувас обожавам, но са ми скучни. Не се виждам с балканец и толкоз. Не харесвам и италианци, освен като външност понякога. Разбирам се с мъже от латинска Америка, но само ако са бели, черни или нещо между тези две раси. Индианци, индийци, китайци не ме привличат никак. Всеки си има стил и желания и вие мъжете също.

Пишеш за мюсюлмани, но темата е за християнин. Аз също мога да разкажа ужасии с мюсюлмани от Алжир, но думата е за християнин от Ливан и трябва да се придържаме към темата

Доста арменци има в Ливан. Ливан е държава и нация. Имат хора от турски, египетски, кавказки, ирански, гръцки, френски произход. Имат и много смесени от бракове със всякакви жени.

Алмира, има и доста тъмни хора в Ливан, не само бели. Имат и мулати и черни, азиатци. А руси има и в Сирия, даже повече отколкото в Ливан, в Алжир - цели области, в северно Мароко, в Тунис, в Египет.

# 42
 • Мнения: 174
Предубедена съм и ме е гнус физически от мюсюлмани и черни, най-вече от араби. Миришат гадно и различно от белите. Имала съм връзка с англичанин, французин, белгиец и бразилец. Страхотно забавно и готино ми беше с всички, връзките не просъществуваха поради съвсем различни причини, не сме имали проблеми с културни различия, аз не харесвам българската култура и не би ми липсвало нищо от тук. Малко съм предубедена към англичаните също, доста агресивни мъже ми се струват, изключвам момчето, с което аз бях. Немците също са ми съмнителни, а от руснаци направо си е ме е страх, като знам колко съм устата. Като цяло мъжете от тези държави са с доста сериозно самочувствие и добър стандарт и стил, за разлика от българските мъже. Не бих се омъжила за българин никога, просто не виждам какво би могъл да ми предложи. Италинаците са ми противни и мазни също, обожавам азиатци обаче. Бих искала да пробвам връзка с мъж от скандинавските държави и без това са ми идеал като външен вид, но съм чувала, че са студени и неемоцонални хора. Моя роднина е омъжена и има дете от арабин, живеят в Катар, тя e много надменна и затворена като човек, преди години замина да живее в Англия и там са се запознали. Но никога не се е забулвала, напротив даже, много секси си се облича, работи като гримьор и е страшна мацка, постоянно пътува по седмици на модата, идва и тук постоянно, не е спирала да си работи, не мисля, че съпугът й я ограничава. Има и завиден стандарт на живот, който не идва от нейния доход.

# 43
 • Мнения: 2 228
Ами то и аз преди години казвах,че никога няма да заживея в чужбина,а пък да имам връзка с чужденец абсурд.. ама ето какво стана,точно обратното.
Не смея повече да бъда категорична в изказванията си,защото съдбата си знае работата.

Мой бивш колега черен ми е казваш,че иска бяла приятелка,не харесвал черни жени. Смята, че белите били по-разкрепостени 😂

Моят приятел ми казва пък,че не е искал връзка с жена от неговата държава или близките такива (Словакия,Полша и т.н.), защото са много бели и руси. И действително ако сравнявам по себе си са такива. Аз съм с тъмни очи,вежди,коса и в техните очи изглеждам различно 😂

Аз пък например не харесвам руси мъже и не бих се загледала и по скандинавци. Черни,индийци,пакистанци пък абсурд... живяла съм в споделена къща с такива и в действителност миришат,а и хигиената им клони  към нула.

# 44
 • Мнения: 2 387
Аз харесвам руси и със сини очи, точно тип викинги. Бих се загледала Grinning
Моето въпросно гадже- турчин, пък винаги е казвал, че не харесва туркините. Много са му скучни и задръстени. Трябва все да ги ухажва, да прави чупки и стойки, на втория ден да предложи брак... Пък българките са "пей сърце"... То да се смееш ли, да плачеш ли..

Общи условия

Активация на акаунт