"Богатство" на кредит

• 23 287
  • 665
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Имам си определени причина да не харесвам марката, но това не е тема за телефони.

Всичко е в отношението и в мярката. Просто има някои хора, с които може да си се хвалите и да ви е приятно и забавно, има и други, които просто ви натоварват.

# 196
Мен би ме подразнило, когато такива личности изгубят всичко и започват да ходят по предавания (или да пускат постове във фейсбук и статии в разни сайтове) с цел помощ от народа, защото изгубили дома си, понеже не са си изплатили кредитите, пък имали 3 деца и не можело да живеят на улицата... И тези банки, проклетите, им взимат жилищата... БЕЗСРАМНИЦИ! А и тъпата държава не помага на ХОРА В НУЖДА, като тях...
А, да, това също не го разбирам. Имал си жилище, теглил си кредити, сега ни жилище имаш, ни кредитите си изплатил, обаче другите са длъжни и виновни. Я у кофите, бе!
Или като почнат пък някакви да се възмущават на лотариите-грабители... Ама чакай, никой не е виновен, че стотици хиляди са идиоти. Тези дни разни коментиращи под статии се спукаха да злорадстват, че Валери Симеонов сложил лотариите на мястото им. И въобще не им минава през плиткия мозък, че това слагане на място никак не се вписва в 2020та година в демократична република, член на ЕС.

# 197
  • София
Когато му я дадоха на Черепа, всички си мълчаха. Само тук го обсъдихме и то покрай една тема с рекламата, защото преди това хазарт не се рекламираше.
Сега са се сетили да му я вземат! Той си направи милиардите вече.

# 198
Излиза, че правилното поведение е "аз мога да си купя всичко, което поискам, но не искам, а тези, които си купуват, каквото искат, са мизерници, защото са си го купили на кредит".
А откъде изобщо знаете, че нещо е на кредит? Може да има заплата 500 лв официално, пък останалото в плик  newsm12

# 199
Излиза, че правилното поведение е "аз мога да си купя всичко, което поискам, но не искам, а тези, които си купуват, каквото искат, са мизерници, защото са си го купили на кредит".
А откъде изобщо знаете, че нещо е на кредит? Може да има заплата 500 лв официално, пък останалото в плик  newsm12

Заглавието на темата ни подсказва, че става въпрос за всички хора, които не получават хилядарки в плик и пазаруват '' на кредит''

# 200
Това дали някой после ще пищи и иска помощ, както и дали може, или не да си обслужва кредитите, е обект на друга тема, която ако вълнува някого може да я обсъдим. Но авторката поне десет пъти обясни какъв е обектът на нейната тема и въобще не е ставало дума някой да и иска пари или да го гони съдия изпълнител.

# 201

Заглавието на темата ни подсказва, че става въпрос за всички хора, които не получават хилядарки в плик и пазаруват '' на кредит''
Добре, по друг начин да питам - откъде авторката и съгласните с нея, които споделят истории за кредити, знаят че е на кредит? Някой мърляв си купил нещо скъпо, ами може просто да са му паднали пари от небето и да си е купил нещо. Аз например на три пъти печеля по 100 лв от лотарията, една позната се похвали, че и тя няколко пъти така. Ако си купя маркови кецове, каквито по принцип не купувам, явно всички ще решат, че съм теглила кредит.
Много е тъпо да не можеш да се похвалиш с нещо, на което се радваш, само защото отсрещният може да си позволи всичко и си му мизерник в очите, че изведнъж и ти си си позволил нещичко.

# 202
Голямата част от хората всъщност имат финансовата култура и дисциплина, необходими за обслужването на кредит.
Ако някой се бие в гърдите, че не е теглил през живота си кредит, понеже живее при майка си, а видите ли, другите били толкова прости да се заробят с 30 годишни вноски... ами не говори добре за този първия.

# 203
Не е задължително да живееш при майка си,за да си купиш жилище без кредит.Както и че ядящите лютеница имат кредити.

# 204
Да, и моето жилище не е с кредит. Но това не ме кара да се присмивам на хората с кредити.
Както казах - голямата част от хората имат необходимата финансова грамотност да си пресметнат силите и тежестта, и си обслужват кретитите.

# 205
Flushed Какво лошо има да ядеш лютеница:laughing:

# 206
  • София
Значиии, някакви тъпи айфони изобщо да не ми се показват. Истината е тук:
https://www.viewsofia.com/article/46963/A-ti%2C-kupi-lisi-

# 207
Авторката пристига с малко закъснение Simple Smile За кредитите знам, защото едни са се изфукали какви са тарикати да си дръпнат кредит за глезотийка, други са се изпускали неволно. Има един особен тип хора, дето освен, че се хвалят постоянно, също така и не спират да мрънкат колко им е тежък живота по други направления.

За лютеницата - нищо лошо няма, обичам я от все сърце. Но съм забелязала, че доста хора от "голямото добруто" не консумират такива просташки храни. Чия, авокадо и бейби спанак (които също харесвам) са къде, къде по-изтънчени от селската лютеница на баба.
П.С. моля сега не ми обяснявайте, че ме е яд, че някои ядат чия и авокадo Grinning Wink

# 208
  • Варна
Винаги ще предпочета лютеницата пред чия и авокадо 😋😋😋

# 209
И аз така.

Общи условия

Активация на акаунт