"Богатство" на кредит

• 23 204
  • 665
  •   1
Отговори
# 390
Аз лично, ако си купя нова пералня/хладилник/климатик от заплатата, ще ми наруши сериозно месеца. Не, че няма да мога, но ще ми е кофти да се лиша от други неща за този месец.  Едни 100-200 лв. може да не ги усетя, но 800-1000 определено да.

# 391
  • Другата България
Абе, Емма, спри с това одобрение.
Като ми се повреди уред, отивам и си купувам нов. Нито кредити ми трябват, нито ме интересува кой купува с кредит.
Не е толкова баснословна сума една пералня, че да не можеш и без кредит.
Все едно апартамент ще купуваш.
Това ме учуди.
Нали знаеш колко те харесвам?Heart
Но в случая съм 100% съгласна с Емма. В момента нямам никакви спестявания. И ако се повреди уред, дори и 300 лева да са, трябва или да търся заем от приятел, или да действам с КК. Наистина има хора, и то доста, които точно така си подменят уредите когато се случи непредвидено. Говорили сме го, в доста теми. Не всеки е добре обезпечен финансово, за да може когато му се наложи, да действа с дебитна, вместо с кредитна карта. За съжаление.
Сравнението с апартамент е абсурдно в случая.
Имам КК, да. Именно за такива, непредвидени ситуации. Имам я от доста време, досега не съм я ползвала, но ако се наложи, ще го направя. Смятам, че имам добра финансова дисциплина, за да знам как да боравя с нея без да съм на загуба, а само да ми е в полза. Всъщност точно така разбирам предназначението на КК-за извънредни ситуации, за да не се налага да обикаляш по познати и роднини. А не за прищевки.

# 392
Като ми се повреди уред, отивам и си купувам нов. Нито кредити ми трябват, нито ме интересува кой купува с кредит.
Това ме учуди.

Точно ти да кажеш, че не се интересуваш кой купува с кредит е вица на темата. Твоите бисери за въшкари, безмозъчни малоумници и пр. са на всяка страница.
Ако мислиш, че ме засягаш мен... много си далече, в ниското така да се каже. Нямам за цел да те обиждам, но както за теб те са въшкари, така и твоите велики схеми и най-вече резултатите от тях са... незначителни, да се изразя меко, но цената си я платила висока.

# 393
  • Ямбол
Ако съм в безизходно положение и ми се развали уред, нямам нищо против да си взема много евтин такъв или дори втора употреба на1/3 от цената. Така направих с първата ми сушилня, която още работи, но замина за друго жилище и си взехме нова. Просто в онзи момент се нанасяхме и бяхме на етапи на купуване на доста неща, но сушилня се оказа, че не мога да отлагам, та си взех една доста добра за смешни пари. Можех да си взема и нова на 5-6 вноски, но само при мислълта, че всеки месец аз ще трябва да мисля за едни пари и се отказах.

# 394
Мери, в по-преден пост казах, че за уреди е оправдан кредита.
Ама тя не спира да пише глупости.
Ето и сега.
Тези епитети са за хора, които го правят с цел парадиране, не такива в нужда.

# 395
Мери, в по-преден пост казах, че за уреди е оправдан кредита.
Ама тя не спира да пише глупости.
Ето и сега.
Тези епитети са за хора, които го правят с цел парадиране, не такива в нужда.

Както се разбра напред в темата, нечия позната си купила скъпа пералня, а не евтина. Реши ли дребнавата комшийка да се оплаква от парадиране в темата, и за пералнята ще намери да се хване, и за хладилник. Как може така... Ами може. Всеки си гледа своя живот - е, не всеки както се вижда, но така би трябвало да бъде.

# 396
Нямам кредитна карта, защото реално само ще трябва да ѝ плащам таксите, дори и да не я ползвам. Дебитна ползвам много, то няма как, при положение, че парите си ги получавам по банков път. Гледам да плащам с нея навсякъде, включително и за онлайн-покупки, а купувам и храна онлайн, т.е. често поръчват, но за сметка на това рядко тегля от банкомат, че после да плащам в брой. Нямам в близост банкомат, на чужди банки за всяко теглене ми взима от лев нагоре, та наистина избягвам, доколкото е възможно. Казаха ми, че можело да се пусне кредит овърдрафт към картата, не съм разучавала точно как става, но ако се наложи, напълно замества като сума този овърдрафт нуждата от кредитна карта или бърз кредит.

# 397
  • Другата България
Нямам кредитна карта, защото реално само ще трябва да ѝ плащам таксите, дори и да не я ползвам.
Скрит текст:
Дебитна ползвам много, то няма как, при положение, че парите си ги получавам по банков път. Гледам да плащам с нея навсякъде, включително и за онлайн-покупки, а купувам и храна онлайн, т.е. често поръчват, но за сметка на това рядко тегля от банкомат, че после да плащам в брой. Нямам в близост банкомат, на чужди банки за всяко теглене ми взима от лев нагоре, та наистина избягвам, доколкото е възможно. Казаха ми, че можело да се пусне кредит овърдрафт към картата, не съм разучавала точно как става, но ако се наложи, напълно замества като сума този овърдрафт нуждата от кредитна карта или бърз кредит.
Моята кредитна карта е без такса издаване, без такса обслужване, без никакви такси всъщност ако не теглиш суми от нея. При теглене лихва също няма ако си върнеш вноската /изтеглената/ в срока, който ти е залегнал в договора. Тоест, ако съм точна, не губя нищо, просто си помагам ако ми се наложи.

# 398
Аз пък бях в ситуация да се чудя какъв климатик да избера - доста по-скромен модел с готови пари или по-хубав модел на изплащане. Имах няколко неща на изплащане и не ми се искаше  да добавям още към списъка. И сега две години по-късно още съжалявам. Някой неща си струват по-високата цена, ако ще и да е на изплащане. А в случая с климатика - купих го от Емаг с включен монтаж в цената. Доставка до десет дни. Наложи се да избирам - или да си платя сама монтажа или да чакам почти два месеца и половина. Действието се развива края на юли. Естествено си платих  Sad Ill И естествено накрая  се оказа, че безмислено са ми се досвидяли парите на изплащане.

# 399
  • София
Миналия януари климатика ни почна да трака вече ужасно. Взехме най-добрия. Декември даже платихме последните вноски накуп. Ей сега пак го погледнах дали работи - въобще не го усещам, а е зад врата ми.

# 400
Нямам кредитна карта, защото реално само ще трябва да ѝ плащам таксите, дори и да не я ползвам.
Скрит текст:
Дебитна ползвам много, то няма как, при положение, че парите си ги получавам по банков път. Гледам да плащам с нея навсякъде, включително и за онлайн-покупки, а купувам и храна онлайн, т.е. често поръчват, но за сметка на това рядко тегля от банкомат, че после да плащам в брой. Нямам в близост банкомат, на чужди банки за всяко теглене ми взима от лев нагоре, та наистина избягвам, доколкото е възможно. Казаха ми, че можело да се пусне кредит овърдрафт към картата, не съм разучавала точно как става, но ако се наложи, напълно замества като сума този овърдрафт нуждата от кредитна карта или бърз кредит.
Моята кредитна карта е без такса издаване, без такса обслужване, без никакви такси всъщност ако не теглиш суми от нея. При теглене лихва също няма ако си върнеш вноската /изтеглената/ в срока, който ти е залегнал в договора. Тоест, ако съм точна, не губя нищо, просто си помагам ако ми се наложи.
На коя банка е?
Аз съм работила в няколко банки и  по тарифа имат такси, обслужване, теглене от АТМ, пос и т.н

# 401
  • Другата България
Скрит текст:
Скрит текст:
На коя банка е?
Аз съм работила в няколко банки и  по тарифа имат такси, обслужване, теглене от АТМ, пос и т.н
Maxi Go. ДСК. Без такса теглене на техни банкомати.

# 402
Емма, нямам нито едно лично обръщение към теб с някаква квалификация.
Ако ти се припознаваш в коментираните типажи, проблемът не е мой.

# 403
Емма, нямам нито едно лично обръщение към теб с някаква квалификация.
Ако ти се припознаваш в коментираните типажи, проблемът не е мой.

Това не го прави по-малко неадекватно и грозно. Агресираш от нищото, понеже някой си живее по друг начин.
Виждаш, че съвсем нормални хора в темата са избрали кредит и представи си - обслужват го.

Това ме учуди.

# 404
  • Най-красивата страна
Аз ,ако нямам отделени пари ,няма да мога да спя спокойно.
Свикнали сме да отделяме една не много голяма сума за спешни случаи.
Ако пералнята се развали ,да можем да купим друга например.

Общи условия

Активация на акаунт