"Богатство" на кредит

• 23 187
  • 665
  •   1
Отговори
# 450
Чудно ми е,ако тези хора се разболеят по-сериозно,като нямат спестявания и живеят от заплата до заплата как ще се лекуват?Защото макар и осигурени и с допълнителна здравна осигуровка пак има сериозно доплащане в болниците.

Ти се моли да не ви застигат заболявания и животозастрашаващи състояния, за които се молят за дарения, защото евентуални да им спасят живота, струва стотици хиляди евро. И добре, че все пак държавата поема някои неща, че и редовият онкоболен не го виждам как ще си плати терапиите и лекарствата на пазарни цени.

# 451
Понякога се събират дарения за съвсем постижими суми.

# 452
Дай пример за такива постижими суми и случаи.
Може да се окаже, че преди да се стигне до събиране на средства от дарения за тези постижими суми, хората са направили големи разходи за предходно лечение и изследвания и вече са занулили всички лични възможности.

# 453
За някои и 2000 са непостижими.
А всъщност е малка сумата.
И не, не че са изхарчили, а просто нямат нищо спестено.

# 454
Останах с впечатлението, че долното не е теоретично казано, а имаш някакви предвид конкретни случаи, примерно от форума. Затова попитах за конкретен пример.

Понякога се събират дарения за съвсем постижими суми.

# 455
Не, не от форума.

# 456
Аз от форума мога да кажа за две деца, за които се събираха пари. И при двете сумата беше около 40000 - 50000 евро. Не са стотици хиляди.

# 457
Е, аз примерно нямам 40-50 хиляди евро. На хора, които вече са взели ипотечен кредит на максимума на възможностите си (много семейства имат такъв, ако нямат предоставено жилище от родата) сигурно не биха им отпуснали подобна сума, нито на хора с нисък доход.

# 458
Ако 100 000 лв.\50 000 евро са постижима сума, значи България е богата страна.
Много семейства и в Западна Европа не могат да извадят при нужда такава сума без кредит.

Нека живеещите извън Бг да кажат колко млади семейства (понеже става въпрос за семейства с деца) в техните страни имат такива спестявания, които могат да извадят при необходимост.

# 459
50 000 евро е много различно от "стотици хиляди". И да, според мен е постижима сума когато се събира чрез кампания. Реално от кампаниите, които съм виждала във форума, такава сума се е събирала за 10-тина дни.

# 460
Демек, непостижима за повечето, ако не просят. Защото кампаниите са точно това  - благородна просия, и хората даряват именно защото са преценили, че просещите не могат да си го позволят.

# 461
50 000 евро е много различно от "стотици хиляди". И да, според мен е постижима сума когато се събира чрез кампания. Реално от кампаниите, които съм виждала във форума, такава сума се е събирала за 10-тина дни.

Това сериозно ли е? Нали не си мислиш, че подобни спестявания са постижими за повечето хора?

# 462
Участвала съм в кампании за 2 деца във форума.
Едната майка се изпари малко след като бяха събрани парите и всичко приключи успешно.
С другата имам контакти все още.
Но вече не се включвам в подобни акции.

# 463
Аз също си подбирам каузите, но това не означава, че няма хора, които наистина се нуждаят, нито, че всички могат да имат огромни спестявания, защото за семейство с 1500 лв доход, спестявания от 50 хиляди ерво са непостижими.

# 464
Участвала съм в кампании за 2 деца във форума.
Едната майка се изпари малко след като бяха събрани парите и всичко приключи успешно.
С другата имам контакти все още.
Но вече не се включвам в подобни акции.

Не разбрах какъв е проблемът. Ако се е регистрирала само, за да потърси помощ, или по принцип влиза и пише рядко във форума, естествено, че може и да не иска да види във форума с дете, имащо нужда от грижи след тежко заболяване. Или пък може да ѝ се иска да забрави неприятните преживявания, а тук да ѝ се напомня постоянно, дори и неумишлено. А и ти представяш ли си, вярно, как поддържат контакт с всеки, дарил 10-100 лева? Не че не е помощ, то именно на такава помощ се разчита - капка по капка - вир, обаче това са доста хора, няма как да има някакви индивидуални контакти с всички.

Общи условия

Активация на акаунт