"Богатство" на кредит

• 23 129
  • 665
  •   1
Отговори
# 555
Така.
Както от мен няма да чуеш колко пари имам и колко харча, така на тях не можеш да им затвориш устите.

# 556
  • Варна
И това значи, че няма такива ли? Напротив има. На много от нас се е случвало, някои споделиха назад в темата. Включително и семейството, което визирах аз, е така. Мрат си от кеф ей така помежду другото да вметнат в разговора колко пари са дали за това и онова, в същото време те гледат преценяващо дали ще реагираш и как. Аз лично много се кефя на такива да им отговарям с тъп, незаинтересован поглед и веднага да сменям темата, все едно не съм ги чула. Да видиш как въртят, сучат и повтарят едно и също, само и само да се впечатлиш. Това са точно екземпляри, които са способни да ядат сандвичи вкъщи, но навън трябва да се праскат на големите паралии по всички възможни начини, които хората могат да забележат - с коли, дрехи, телефони и т.н.

# 557

Щом суетата и хорското мнение са им по-важни, проблема си е техен.

Това не е сигурно. Всичко тук е преразказано и винаги "другите" са глупави, харчещи над възможностите си, затънали във финансовото блато. И винаги "ние" сме в бяло.

Но както е известно "това, което Х казва за У, говори повече за Х, отколкото за У."

# 558
Да, Емма, а и "гроздето е кисело" прозира, ама...

# 559
Да, права си.
И аз в техните очи сигурно изглеждам мизерно, не се хваля, нямам скъп телефон, не обикалям заведенията. Simple Smile
Само, че въобще не ми е важно да демонстрирам псевдо стандарт.
Имам си това, което е важно за мен.

# 560
Явно и те имат това, което е важно за тях, без да изпитват огромно напрежение, че тяхното важно не е като твоето важно Simple Smile

Някъде напред писах - жената, която си е купила знаменитата пума Simple Smile, е изпитала някакво удовлетворение, някаква положителна емоция, докато за обсъждащата "приятелка" емоцията и преживяването са изцяло негативни. Ясно кой е на минус.

# 561
Ама как тези хора го показват? Аз само обсъждащи виждам. Тези с телефоните и колите явно не пишат тук.

# 562
Да, права си.
И аз в техните очи сигурно изглеждам мизерно, не се хваля, нямам скъп телефон, не обикалям заведенията. Simple Smile
Само, че въобще не ми е важно да демонстрирам псевдо стандарт.
Имам си това, което е важно за мен.

Твоето също си е хвалба. Виж си постовете непредубедено колко пъти се похвали само в тази тема как имаш пари и пр.. Нещо те яде, за да ти мине мисълта как ли изглеждаш в техните очи.

Както и да е, за мен подобни прояви и сравнявания, както от твоя, така и от страна на хората, за които се чудиш как ли им изглеждаш, са си човещинка. Повечето хора сме малко или много подвластни на такива мисли и в известен смисъл те могат да карат човек да върви напред, ако си ги впрегне тези емоции в нещо градивно.

# 563
Виж какъв телефон си взех, много е як, последен модел, флагман, супер скъп е, обаче го взех на кредит, вноската ми е височка, но нали е на части... И подписах нов план за 40 лв, някакъв промоционален, иначе редовна такса е към 70-80, 50гб интернет и безплатни разговори към всички.
Нещо такова.
След месец, като дойде време за таксата - ох, нямам пари, имаш ли да ми дадеш, на заплата ти ги връщам?
Ама чакай, заплатата ти и преди месец, и сега е една и съща, за какво взе на лизинг флагман и скъп план?

# 564
Казваш "не давам пари" и готово. Негова си работа защо е взел този телефон.

Последна редакция: нд, 09 фев 2020, 09:28 от EmmaT

# 565
Тц. Казваш "Пари на заем само вземам"

# 566
Много обичам да ме смятат за бедна.
По-безопасно е Simple Smile
Куку, аз съм интроверт и нищо не споделям, камо ли за пари.

# 567
  • Варна
Има много забавни начини да се гъбарка човек с такива сноби ама няма да ги споделям, че много кисело ще стане гроздето 🤭

# 568
# 569
  • Буркина Фасо
Така.
Както от мен няма да чуеш колко пари имам и колко харча, така на тях не можеш да им затвориш устите.
пиши ме в завещанието ти. и аз ще пазя тайната  rotfImbo

аз съм на принципа не ми ли стигат парите - няма да си го купя сега. справям се  Smiley

Общи условия

Активация на акаунт