"Богатство" на кредит

• 23 134
  • 665
  •   1
Отговори
# 540
  • here and now
Никакво мизерстване не виждам в 3к СЛЕД вноските по кредити и ипотека. А и те няма да са вечни, колата не се изплаща 20 години все пак.
Надскочили са се хората да изплащат 2 коли и къща, но така се учат уроците в крайна сметка. Все някога ще ги изплатят и може и да изплуват.
Да, но на 5-тата година сменяш. Като се завъртиш в този кръг няма излизане.

# 541
Никакво мизерстване не виждам в 3к СЛЕД вноските по кредити и ипотека. А и те няма да са вечни, колата не се изплаща 20 години все пак.
Надскочили са се хората да изплащат 2 коли и къща, но така се учат уроците в крайна сметка. Все някога ще ги изплатят и може и да изплуват.
След петата година жената може да покара още 2-3 години сегашната си кола и поне едната вноска може да отпадне. И без това нов модел излиза средно на 7 години. Отделно и застраховките ще са много по-малки отколкото в началото.

# 542
Обаче трябва да плати остатъчната стойност, а тя може да стигне 30% от първоначалната стойност на автомобила. И ако  нямаш тези пари или взимаш следващата и продължаваш лизинга за още 5 години, или оставаш без кола.

# 543
колата не се изплаща 20 години все пак.
След петата година жената може
Не може. Това се опитва да каже Алис. При този тип хора на теория може, но на практика влизат в кръга тъкмо да изплатят нещо, и то излезе ново и как да не го вземат, за какво работят и живеят тоя живот, само да се стискат и да им се стяга душицата като гледат другите ли?

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 23:01 от Анонимен

# 544
  • here and now
NikoT, казваш, че за 2 години ще спестят?
Е те реално могат да си вземат и по-нисък клас автомобили, но не го правят нали?

Доколкото разбрах, къщата не е готова за живеене. Преполагам си запознат колко струва да се завърши и обзаведе. Също знаеш и какви са месечните разходи за една къща, в сравнение с тези за един двустаен апартамент. Знаеш, че и децата растат и разходите по тях не намаляват.

Щом суетата и хорското мнение са им по-важни, проблема си е техен.

Аз лично при тези доходи, не бих си "причинила" точно тези разходи.

# 545
Екстремен случай - имах познат, който беше взел няколко коли но лизинг, предимно Мерцедеси, объркаха му се плановете и му ги прибраха всичките, до една, и то в момента, когато почти ги беше изплатил.
Изобщо не е вярно, че застраховката намалява с годините. Мисля, че е точно обратното.

# 546
  • here and now
Каското намалява с годините, защото оценката на колата също намлаява. ГО е "нищожна сума" на фона на другата, та нея аз лично изобщо не я броя в случая.

# 547
Каското намалява с годините, защото оценката на колата също намлаява. ГО е "нищожна сума" на фона на другата, та нея аз лично изобщо не я броя в случая.

Не е така. Не си спомням точно защо. Може би, понеже моята кола стана на 10 години (купена е нова) и започнаха да ми искат по-големи вноски. Аз също мислех, че намаляват и се радвах, но е обратното.

# 548
  • here and now
Почти 10 годишна е, купувана е нова. Първите няколко години си пада доста осезаемо. Моята последните мисля 2 години е малко по-висока, но имах щети а и след не знам си коя година я смятат по друга тарифа май (нямам нерви да следя - ако ми е ок сумата-застраховам, ако не "на късмет")
 Но в конкретния случай не става въпрос за теб и за мен а за "гъзари". Те няма да карат 10 години една кола.

# 549
Да, и на мен не ми се рови из полиците.
Е, тия дето карат все последни модели си плащат. Май темата започна точно за тези случаи, но мина през много кръговрати.

# 550
Аз силно се съмнявам, че тези хора правят такава разбивка на доходите на YouDontOwnMe, но на нея очевидно и е важно, че те "мизерстват". Мен лично, подобно навиране ми се струва изключително нетактично.

Дали са преценили или не си е тяхна работа, а и факта, че искат къща, също. Ме виждам и да мизерстват с останалите им пари. За качеството на частното образование пък изобщо не ми се говори.

Изобщо, концепцията, че хората правят нещо, за да се покажат е не винаги вярна. Някои хора го правят за себе си. В България го има това мислене, защото и в темата се вижда как се оглежда и най-малкия детайл. Аз нямам и най-малка представа какви телефони имат приятелите ми и колко им струват колите и дрехите.

Много по-спокойно се живее, ако си гледаме само в нашата купичка, особено, когато не ни искат нищо, за да си поддържат стандарта.

# 551
Ние нашата купичка си я гледаме, просто за един организиран човек се набива на очи как друг изобщо не може да сметне 2+2.
А темите са за коментари.
Едва ли тя е отишла да им иска отчет.

# 552
Ние нашата купичка си я гледаме, просто за един организиран човек се набива на очи как друг изобщо не може да сметне 2+2.
А темите са за коментари.
Едва ли тя е отишла да им иска отчет.

Е явно им е искала за да знае в подробности за вноските им. Грозно е подобно обсъждане.

# 553
Има хора, които се чувстват длъжни да те информират. Без въобще да те интересува.

# 554
Има хора, които се чувстват длъжни да те информират. Без въобще да те интересува.

Как? На мен не ми се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт