"Богатство" на кредит

• 23 270
  • 665
  •   1
Отговори
# 225
Търсих из нета, че ми стана любопитно какъв ли ще да е този пусти анцуг за 400 лв. Явно не знам къде да търся, че намерих само за 197 лв. Човек си мени приоритетите. Такива изцепки се правят предимно на млада възраст, когато дрехите са ти изключително важни. Идва един период, в който като че ли си се наносил вече, не че не те интересуват, но не са най-важното нещо в живота. Засипват те купища проблеми. В този смисъл, разбирам млад човек, който е изтеглил кредит за дрехи. Парадирането с това е тъпо. Мисля, че в крайна сметка животът налива акъл в главите на повечето такива.

# 226
  • София
Няма да казвам марки, но примерно известна спортна марка в колаборация с известна ар енд би певица. Целият анцунг достига 300-400.

# 227
Няма да казвам марки, но примерно известна спортна марка в колаборация с известна ар енд би певица. Целият анцунг достига 300-400.

И дрехи извън колаборацията имат... За над 400 лв. Имам бански на тази марка за около 580лв (тоест мъжко долнище). Имат якета и анцузи за по 400-600лв бройката...

# 228
ЕА7 са 800 общо горна и долна част.
Колкото до 'според тях', има си съвсем обективни критерии някой може ли, не може ли да върши нещо. Ама те никога не важат за, хм, амбициозните, ами само за, хм, неразбиращите.

Последна редакция: нд, 26 яну 2020, 20:16 от Анонимен

# 229
Сега темата ще се напълни с хора, които с лекота мятат по пет стотака за маркови чорапи, но иначе много мразят някой бедняк да им парадира Simple Smile

# 230
  • София
Това, че знам кое какво е и колко струва, не значи че ще го купя.
Ей, кога пък ЕА са се прекръстили на ЕА7!

# 231
Преди 3-4 години беше ЕА7. Х'Армани х'анцунг, баш марка.

# 232
Криско беше обяснявал как имал участие в Горно Нанадолнище и в дискотеката всички били с тениски Филип Плейн, ама пиели водка Абсолют.
Е, 100% не са били всички орГинални, ама като цяло обобщава цялата тема този негов разказ.

# 233
Сигурно е искал само той да е с такава, ама - греда.
Представям си колко е гадно.

# 234
Значи, аз трябва да се срамувам, че нямам кредити, така ли?
И съм много жалка, че нямам айфон, че да угодя на Емма и още някои.
Вярвайте си, не ми пречи.

Не  Simple Smile  Мисля, че авторката (и вие също) се ядосва именно заради разумното си поведение да не харчи за щяло и нещяло и не се отпуска за излишъци. И това я дразни, че спазва дисциплина, а не се отпуска за някоя глезотийка, а пък други си позволяват кефчета, без да загазят особено.

# 235

Не  Simple Smile  Мисля, че авторката (и вие също) се ядосва именно заради разумното си поведение да не харчи за щяло и нещяло и не се отпуска за излишъци. И това я дразни, че спазва дисциплина, а не се отпуска за някоя глезотийка, а пък други си позволяват кефчета, без да загазят особено.

Всеки е свободен да прави каквото иска с живота си, стига да не пречи по някакъв начин на другите хора. По-рано споменах какъв би бил моят проблем с хора, които харчат пари, с които не разполагат, да впечтатляват други хора със същите проблеми.
Иначе, да сме живи и здрави и да изкарваме много пари, за да поддържаме икономиката жива!

# 236
Теглите ли кредити, за да си купувате скъпи неща и да парадирате с тях?
Напоследък доста роднини и познати не спират да се хвалят колко пари имат, колко са богати, а реално всичкото това "богатство" се изплаща всеки месец или е в следствие на някаква случайност... Като някой вирус е цялото това поведение...
Наскоро чух от подобен типаж, че се страхува да не го помислят за беден, даже се обижда...
Аз ли нещо не съм в ред?!? За мен това да си богат определено не се изчерпва  с раздърпан анцунг Найк и Айфон втора ръка, ама може би моите представи са грешни?
Знам, че въпросите ми са риторични, но просто искам да чуя други мнения по темата Simple Smile
Аз ли съм последната останала загубенячка, дето не харчи луди пари (които няма), за да се прави на голямата богаташка и да парадира.
И преди да ме обвините, че не трябва да държа сметка кой как си харчи парите.. Така е! Аз не държа сметка и не ми пука, но има хора, които всячески се опитват да ми го навират в очите постоянно. Явно, за да не ги помисля за бедни...
Аз работя в банка и всички наши клиенти идват да теглят ипотечни кредити. Има и потребителски, но те са за големи суми.
Явно в твоя кръг си поддържат високия стандарт с кредитни карти, но после едни лихви , сумата набъбва.
Всеки сам отговаря за финансите си. Не бих дала сума пари за телефон или дрехи.
Гледам намаленията и ги купувам за без пари. Все пак си заслужава да вложиш пари в имот, ремонт или електроуреди, защото ще ги ползваш с години. Трудно се заделят пари, така че да пестиш 6 м за нова пералня , а тя се е развалила вчера не е опция. Затова съветвам всеки да си заделя пари , точно за такива спешни ситуации.

# 237

Мхм, тежко ми е на душата, че ми се иска да си купя въпросния анцунг от 400 лв, ама нали съм дисциплинирана Grinning
Много неща научих за себе си покрай тази тема, благодаря!

# 238
Ох, хем ви казах Армани анцуг за 800, вие пак този за 400. Никакъв усет за стандарт, класа и стил нямате, значи.

# 239
Май пак не го намерих тоя анцуг, но пък си харесах плетени ръкавички за стотина лева.

Общи условия

Активация на акаунт