"Богатство" на кредит

• 23 300
  • 665
  •   2
Отговори
# 240
Значи, аз трябва да се срамувам, че нямам кредити, така ли?
И съм много жалка, че нямам айфон, че да угодя на Емма и още някои.
Вярвайте си, не ми пречи.

Не  Simple Smile  Мисля, че авторката (и вие също) се ядосва именно заради разумното си поведение да не харчи за щяло и нещяло и не се отпуска за излишъци. И това я дразни, че спазва дисциплина, а не се отпуска за някоя глезотийка, а пък други си позволяват кефчета, без да загазят особено.
Мхм, тежко ми е на душата, че ми се иска да си купя въпросния анцунг от 400 лв, ама нали съм дисциплинирана Grinning
Много неща научих за себе си покрай тази тема, благодаря!
Защо трябва да се повтаря точно за някакъв анцуг. Сигурен съм, че много по-често се ползват кредити за телефон, бяла/черна техника, имот, автомобил и т.н. При стабилен доход не виждам нищо лошо в кредитите.

# 241
  • Варненска клюкарка
Аз ядосване у авторката не виждам, по-скоро им се чуди на акъла на познатите си къде/пред кого са тръгнали да правят жалки демонстрации на чифт маркови пищови по един гол гъ... тумбак. Тоест че ги познава и знае реалното положение на нещата и какво им струва самочувствието, което ще изплащат месеци. А на някои толкова им е багажа че го броят за завист, надничане в паничката, а то си е чиста и проста констатация от пръв поглед, нещо което просто си казваш когато срещнеш някой познат и си запознат с неговата реалност... Също както след няколко минути  разговор с непознат, можеш да прецениш културата му. Просто констатация, не ти пука, но това не те спира да му се чудиш на акъла.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 08:41 от Беллора

# 242
Аз ядосване у авторката не виждам, по-скоро им се чуди на акъла на познатите си къде/пред кого са тръгнали да правят жалки демонстрации на чифт маркови пищови по един гол гъ... тумбак. Тоест че ги познава и знае реалното положение на нещата и какво им струва самочувствието, което ще изплащат месеци. А на някои толкова им е багажа че го броят за завист, надничане в паничката, а то си е чиста и проста констатация от пръв поглед, нещо което просто си казваш когато срещнеш някой познат и си запознат с неговата реалност... Също както след няколко минути  разговор с непознат, можеш да прецениш културата му. Просто констатация, но това не те спира да му се чудиш на акъла.

+1000000
По-ясно не мога да го напиша.
Откъде ви идват на ум такива безумия, че се ядосвам на другите, че харчат с лекота, а аз съм разумна и не го правя? Rolling Eyes Не се иска акъл да харчиш. Акъл се иска да умееш да умножаваш парите си, a не да ги прахосваш за демонстрации. Все ми е тая кой какви анцузи има, каква кола кара и дали има плазма 2 метра.
Нямам какво повече да пиша в тази тема. Доста хора ме знаят от финансовите теми, що за човек съм. Дали завиждам на кредитополучателите. Simple Smile
Имам си всички важни за мен неща. И пет пари не давам за чужди дългове.

Емма, ти пък какви блузи измисли?

# 243
Нико, анцунга стана нарицателно вече, за това така си го дъвчем Simple Smile

# 244
В нашето семейство почти всичко е на кредит. Теглихме кредит, за да си построим къща, имаме кредит за кола,който изтича следв месец, техника също си купуваме на изплащане. Ако тръгна да пестя, не би ми се получило,защото не мога да спестявам с такива темпове,че да настигна обезценяването на парите и нарастването на цените- тук имам пред вид цените за строителство. За техника- така ми е по- удобно.

Не тегля кредити за да "парадирам", но откровено казано, не зная какво означава това.
Около мен никой не парадира с каквото и да е. Иначе-различните ми познати са с различни приоритети . Не мога да се напъна да се сетя някой да ми е навирал цени в лицето. Даже обратното, прави ми впечатление, че на хората им става неприятно като ги питат за цени. На мен- също не ми е много добре да коментирам,освен ако някой не ме пита изрично.

Иначе-лютеница обичам.Joy

# 245
  • София
То и ние си имаме едно кредитче, дето вече 16 г го търкаляме. Ту го погасим на 1/3, ту пак се наложи да теглим.

# 246
Четох до някъде кой за какво на кого завиждал и се навирал, обърках се напълно и спрях. Но по темата - нямам кредити. Страхувам се да имам, защото не знам дали ще мога да ги обслужвам. Иначе ми трябват. За жилище, за здраве. Но пък не смея да дръпна дори една хилядарка. Колкото пари имам налични, с толкова се разполагам.  За телефони и парцалки ми се вижда смешно да се дават крупни суми, освен ако нямаш прекалено много пари. Смятам оправдани инвестициите в образование.Каквото са дали родителите ми за мен - възвърнах многократно отдавна. Каквото съм дала аз за образованието на сина ми, не е загубено, понастоящем работи с него. За съжаление не поиска да се занимава с изкуство някакво, защото отдавна съм установила, че щеше да му бъде полезно за общото ниво, но насила хубост не става....Вещите не спадат към тези трайни ценности и затова не ги броя. Само жилището влиза в числото на нужните инвестиции с добра възвръщаемост, но е трудно, много пари трябват.
Иначе на мен са ми навирали скъпи телефони в очите. Но само  учениците ми и то тези от 7 клас, големите вече са надраснали този момент.Sweat Smile

Не разбрах лютеницата защо я спрягате в тази тема, обаче....не бях яла лютеница 11 години. Примолих се на лекарката си да разреши и тя вика: айде, може по малко...Е, не мога да опиша каква сладост беше първата филия с лютеница след 11 години! През цялото време докато ядях, виках: оооо, много вкусно! Смяха ми се в нас. Така че никоя храна не е лоша, ако ти забранят да я ядеш. Чак тогава я оценяваш. Не знам дали съм в тон с разговора за лютеницата, ама...да го кажа. Че много ми се услади.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 15:37 от Ън

# 247
Аз също не познавам човек, който да не обича хубава лютеница, а още по-малко да го е срам да признае, че яде такава.

# 248
Simple Smile Авторката вкара сюжета с лютеницата

Скрит текст:
Теглите ли кредити, за да си купувате скъпи неща и да парадирате с тях?
Напоследък доста роднини и познати не спират да се хвалят колко пари имат, колко са богати, а реално всичкото това "богатство" се изплаща всеки месец или е в следствие на някаква случайност... Като някой вирус е цялото това поведение...
Наскоро чух от подобен типаж, че се страхува да не го помислят за беден, даже се обижда...
Аз ли нещо не съм в ред?!? За мен това да си богат определено не се изчерпва  с раздърпан анцунг Найк и Айфон втора ръка, ама може би моите представи са грешни?
Знам, че въпросите ми са риторични, но просто искам да чуя други мнения по темата Simple Smile
Аз ли съм последната останала загубенячка, дето не харчи луди пари (които няма), за да се прави на голямата богаташка и да парадира.
И преди да ме обвините, че не трябва да държа сметка кой как си харчи парите.. Така е! Аз не държа сметка и не ми пука, но има хора, които всячески се опитват да ми го навират в очите постоянно. Явно, за да не ги помисля за бедни...
Втора ръка айфон и раздърпан Найк... Ами можеш да спиш спокойно, кредитите няма да са много големи.

Пхахаха аз си спя спокойно Grinning Бая народ се изреди да подкрепи мнението ми и да даде примери. Обаче няколкото човека, дето са "против" всячески се опитват да ме уязвят и да ме изкарат злобарка, дето сън не спи, заради "богатите" си авери. Пак да питам - не разбрахте ли??? Не ми пука кой какво има, стига да не ме занимават с особите си и вещите си най-вече. Едната ми обяснява, че не трябва да контактувам с такива, аз казвам, че ги избягвам. Другата идва да ми каже как може така да ги избягваш, заради едните маркови гащи Grinning
В крайна сметка никой не си призна, че тегли кредити, за да се фука с новото Армани, а яде филии с лютеница...

# 249
  • Варна
Ама пък какъв апетит за лютеница ни докара само Simple Smile

# 250
И на мен ми се прияде Grinning Върху филия хляб с масло. Съвсем плебейско Grinning

# 251
  • Варна
Без масло. С много сирене. Оф, оплюнчих се...

# 252
Да не ви излезе име на хора с кредити от толкова любов към лютеницата Grinning

# 253
Да не ви излезе име на хора с кредити от толкова любов към лютеницата Grinning

По-големият проблем ще е, ако ни излезе име (на тези, които обичаме лютеница), че ходим из моловете да пием кафета по анцузи.

# 254
Да бе, верно, да не посмее човек да признае, че яде лютеница в днешно време Grinning Аз даже нямам цял анцуг, с който да я ям, само панталон имам - по нашия край де нарича долнище\долничка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт