"Богатство" на кредит

• 23 198
  • 665
  •   1
Отговори
# 465
За да спестяваш, първо трябва да са ти покрити основните нужди, а масово хората в БГ едвам свързват двата края. Много ви е чудно как се живее от заплата до заплата и ама защо хората не спестяват. Ами ей така, но ситият на гладния не вярва.

# 466
Да, и затова е още по-странно че хора, които са на нулата, бързат да се закопаят под нулата. Особено ако са млади, здрави и прави и кредитът е за потребителски луксове. Но и за необходими неща да е - пак е странно.

# 467
Сирен, т.е. не е нормално да се тегли ипотечен?

# 468
С ипотечния не си точно под нулата, защото е обезпечен с имота. Но да теглиш 100% от стойността примерно е безумие. Също така потребителски кредит за бързо обезценяваща се стока, която няма да ти подобри живота и да те дръпне напред. Потребителски и бързи кредити обаче бързо вкарват под нулата.

# 469
  • Варна
Но и за необходими неща да е - пак е странно.

Това пък защо? Ако нещата са необходими и не могат да се платят накуп, какъв е проблемът да се закупят с потребителски или на лизинг?

# 470
Защото финансово слизаш под нулата и може да стане интересно. Особено ако са неща, без които може да се мине, примерно. Абе зависи от индивидуалната ситуация.

# 471
  • Варна
Неща, без които може да се мине и неща, които са необходими за мен са две съвсем различни понятия. Примерно в момента изплащам пералня. Просто се скапа във възможно най-лошия момент и предпочетох да я взема на лизинг. За мен е необходима. Вноската не ми разклаща бюджета. В този случай за мен не е странно, нито ме вкарва под нулата.

# 472
  • София
Е как пък 50 лв ще ме вкарат под нулата? И през това време ползвам уреда.

# 473
Ситият на гладния не вярва и обратното. Grinning
Аз имам потребителски кредит от 15 години, периодично го рефинансирам, като ми изскочат разни нужди. Последно беше за доста голям ремонт. Не мога да отделя от заплати 5-6 хиляди лева, а провайдър си нямам.

# 474
Според мен говорите за диаметрално различни неща. Има хора, които взимат преценени кредити и се възползват максимално от условията, има такива, които взимат по принуда и има и такива, които взимат необмислено, за да задоволят прищевки.

Няма обща формула.

За мен кредита е вид финансов мениджмънт. Аз управлявам средствата си и ликвидността и пасивността.

Имам кредити, но нямам загуби по тях, напротив, на печалба съм. Не плащам лихви и имам свободни ресурси, а и инфлацията намалява разходите ми.

# 475
Темата не е за хора като Хайчето, които инцидентно имат нужда от пари и са в състояние да ги върнат без да им се наруши бюджета и без да го правят за всяка вещ.
Няма нужда да го обясняваме на всяка страница.
Куку, не визирам лични контакти, но не искам да навлизам в подробности и да обяснявам за коя съфорумка става дума.
Доста хора си научиха урока тогава. Отдавна беше.

# 476
Темата не е за хора като Хайчето, които инцидентно имат нужда от пари и са в състояние да ги върнат без да им се наруши бюджета и без да го правят за всяка вещ.
Няма нужда да го обясняваме на всяка страница.
Куку, не визирам лични контакти, но не искам да навлизам в подробности и да обяснявам за коя съфорумка става дума.
Доста хора си научиха урока тогава. Отдавна беше.

Не беше отдавна, а и тази, за която си мисля, че говориш не е теглила кредити, а се е възползвала от форума.

Разбирам разочарованието ти, но не променя факта, че хората може и да се нуждаят от кредит, даже го подкрепя.

# 477
Не знам за кой говориш ти, аз визирам случай от 2008-2009.
За дарение ставаше въпрос.
Не за кредити.

# 478
Именно де, не е теглила кредит. Не е и нужно, за това сме и социални и съпричастни.

# 479
Е това вече е гадно - да се възползваш от добрината на хората!
Преди време имаше разни групи във фейса - хората продават свои вещи, а парите отиваха за кауза. Уж контрол - качват се каузи само след одобрение от админ. И накрая се оказа, че админите си присвоявали суми. Грозна работа!

Общи условия

Активация на акаунт