Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №4

• 36 996
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
И моят е най-малкият в класа (роден е декември), има 5 на трудно контролно. Което за мен значи, че се справя добре

Но това не ми променя мнението, че материалът е твърде обемен, забравя се, и няма предвидени часове за интерактивни упражнения. Уча.се НЕ Е интерактивно упражнение. Написах какво имам предвид.

# 166
  • пак там
Аз рискувам да ме обявите за досадна, но материалът е същият, като едно време. Друг е въпросът, че вероятно е поднесен неправилно, но това няма нищо общо с обема.

# 167
  • Варна
Еми, не е същият! 28 странички малък формат срещу... момент.. 127 през 2020 година. А тук да виждате толкова години и имена? Родинознание 3 клас. Моля обърнете внимание на съдържанието.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 17:34 от ivka_smile

# 168
Така бих била по-съгласна някак. Благодаря ти, че си направи труда да намериш и снимаш. Разликата от 100 страници в учебника +1 брой голяма тетрадка +1 атлас, е ... Потресаваща
....

# 169
  • София
Ехх, Ивка, къде ме върна ти!! Hug
Ами езикът на написване е доста по-приятен за четене, докарали са го като приказка. Няма години, важното е в 1-2 изречения...

# 170
  • Варна
Да, това щях и аз да кажа:) Като приказка е някак,като за деца на 9, 1 година за заучаване и толкоз. Сега си представете и материала по другите предмети преди и сега, да диря ли и за там старите учебници? Не е нужно, мисля. Затуй щото всичко е наред в училище с материала се налагат "външни оценявания" и матура след матура.

# 171
какво да си говорим...моето момченце още вярва в дядо Коледа Wink
Смятай колко са порастнали, узрели
. Wink

# 172
Без да искам да те засегна, но твоето момченце не е еталон и модел, освен за теб самата! Верно мъжките майки....са по-особени
Моето момиче още преди да навърши 7г задаваше адски логични въпроси за Дядо Коледа. Т.е. едно дете, което има логическо мислене, не може до 9г да не си е направило някакви изводи...
Но темата е за друго

# 173
😃
А ако имаш 1 момиче и 1 момче каква си - по-неособена, или по-особена.
Казах по-нагоре, че мвжду моите съученици от едно време и сега децата ми, откривам общо: недоузряло са спрямо мен(и момичетата).
Така че, ме се изненадвам, момиченцата са по-организирани и някак по-им се получава, отколкото при момчетата. В повечето случаи Wink

# 174
  • Варна
И аз това щях да питам щом имам 2 различни деца каква се водя? Децата са различни, но трябва да се гледа глобално на въпроса с образованието, а резултатите са ясни на всички. А не защото на Пенка детето няма затруднения и всичко е ок, ама подхода ви е грешен, моля! И след всеки клас да сложат външно оценяване по - добре няма да стане с тази система.

# 175
Точно защото трябва да се гледа глобално, не може заради няколко майки (даже не деца), материала да се преработи, защото нали горкичките синчета ще се презорят. Моят син е първи клас и вече знае доста неща за българската история, та този урок няма да го презори, даже обратното. От картата би бил във възторг, обожава да рисува и зяпа карти, та жалко че чак в трети клас ще има удоволствието. Повечето му съученици са доста любознателни, той съвсем не е някаква бяла, гениална врана.

Изровения учебник като доказателство е върха на сладоледа просто, триумф на майчината грижа към преумореното от учене дете!

# 176
  • София
В момента всичко по история за всички класове е прекалено. Затова на моите навремето им казах по този предмет да учат за оценка, защото има доста по-важни предмети от този. В настоящия вид историята е нещо, което само затормозява - нито ги учи на патриотизъм, нито на нищо. А всичките учебни тетрадки и контурни карти са средство за точене на пари от родителите. Жал ми е и за учителите, защото едва ли и на тях им е добре да се чудят как да се оправят с материала, за да могат нещо разбираемо да кажат на децата.

# 177
  • Варна
Lady stardust, нищо съществено или информативно не виждам в изказването ви. Единствено хвалба за вашият син, което не е по темата.

# 178
  • Ямбол
А аз виждам. Моите наблюдения са подобни. Децата са любознателни и се справят добре. При мен идват деца, които обичат историята. Моите лични деца също не са имали затруднения.
Стига с тия вопли, че заради подобни само стават недоразумения с промени, които целят да угодят на малко, но достатъчно вресливи родители.

# 179
  • София
Те може да се справят, но е много шум за нищо, излишно губене на време и усилия. Любознателността не означава точно учене по история с мерак. Дори за любознателните възникват твърде много въпроси, на които е кофти да се отговаря, защото ще вземат да дадат "грешния" отговор, а трябва да дадат "верния". Затова предметът е за оценка. Е, да, научават все пак нещо - да мислят стратегически да изкарат добра оценка въпреки всичко.

Общи условия

Активация на акаунт