Баба Марта ще се появи, с бебенца ще ни дари

• 34 328
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
А мен нещо енергия ме залива, контракциите намаляха и са основно вечер, но през нощта спя добре, освен пишкането 2-3 пъти и трудното обръщане. Единствено ме притеснява, че движенията на бебето много намаляха и са по-леки. Карам татко й да й слуша сърцето и се шегуваме, че съм всеки ден на тонове Grinning

# 601
А мен нещо енергия ме залива, контракциите намаляха и са основно вечер, но през нощта спя добре, освен пишкането 2-3 пъти и трудното обръщане. Единствено ме притеснява, че движенията на бебето много намаляха и са по-леки. Карам татко й да й слуша сърцето и се шегуваме, че съм всеки ден на тонове Grinning

Расте и няма толкова място за шаварликане 😊

Момичетата, които вече спряхте магнезия, в коя седмица го спряхте? И забелязвате ли промяна?

Към "забавните" клишета за бременни ще добавя: Вземи си, вземи си, ти може да не искаш, ама бебето да иска! 😀😀 (а през това време в главата ти калкулатор на калории заради опасност от гестационен диабет или по друга причина и как да им обясниш, че няма абсолютно никакво значение дали ти искаш, или бебето иска; или пък това, което ти предлагат, те отвръщава дори само на вид, какво остава да го опиташ, ама не, бременна си, трябва да го опиташ!!!) 😖

# 602
Момичета,втори ден лежа в болницата кръвното започва да се нормализира по два пъти на ден ми пускат системи и 3 пъти ми пускат тонове на бебка водите ми пак малко са намалели иначе вс е наред,но снощи леко ми се повръщаше,а сега усещам,че обунянието на ловджийско куче от 1-я триместър леко се възвръща,какво става с мен се чудя това нормално ли е... Grinning Някоя от вас изпитва ли и това чувство @

# 603
Ананасче, аз го спрях в 36+0.
Сега съм 36+6 - разлика никаква , нито имам крампи, нито повече контракции, нито повече болки. Както преди.. общо взето 🤣

# 604
Girlwithballon, аз съм от тези, които години наред търпяха адски болки, когато им идва цикълът. Аулинът ми помагаше до толкова, че да застъпи или облекчи, и ми минаваше само за няколко часа. Вечно превита като куче. Това беше придружено с адски горещи вълни, потене  и слабост. Родих и започнах да не разбирам кога ми идва. Няма болка, няма симптоми.
Аз се изнервям като ми кажат “то не остана”. Мда, има няма, месец и седмица, и то когато е най-тежко. И готиното е, че коментарът винаги идва от жени, които са го преживели.
Вечер не мога да спя. Ставам по няколко пъти до тоалетна. Събуждам се през час заради болките в ръцете. Няма такъв ужас като тях.
Dooo, моето обоняние си е на 6 през цялата бременност. Изобщо не намаля. Че и повечето неща не ми харесват. Месоядна съм, а все ми мирише на мърша.
Pineapple, АГ ми каза да го пия до месец преди датата на секциото. Аз един път вече го увеличих, защото ми се появиха крампи. И като вдигнах дозата изчезнаха.
А, тези които ще бъдат секцио и пият аспирин протект до кога ви казаха да го пиете?

# 605
  • София
На мен ми спряха аспирина в 34 г. с.

# 606
На мен АГ-то в 36г.с ми каза никакво спиране на магнерота.. а аз го пиех в максимални дози 3×2 ... пих го още 2-3 дена така , след което започнах 3×1 ии след още 3 дена го спрях тотално.
На прегледа в неделя , тя отново ми каза , че нямало да го спирам , а утре стават пълни 38 седмици?!?! 🤔🤔🤔
Каза ми , че не било хубаво такова рязко спиране , иначе можело да започне раждане. От седмица нищо не пия и не съм родила. 😀😀😀🙄
Не мисля , че има и някаква промяна. Нито повече болки, нито повече контракции.
За мен няма смисъл да се пие в толкова напреднала бременност вече! За какво да го задържаме?
Пренебрегнах указанията на АГ , но така си го усещам. С или без магнерот , когато му е времето то ще си покаже.😊💗💗👼

# 607
Последната доза Диаспорал ми беше в 35та по настояване на АГ.  Мен ме беше много страх, все едно ей сега ще родя 😄
Обаче, ето 38 влизам утре и не съм родила още. Да, контракциите се усещат доста повече при мен, понякога са болезнени, но вече няма за къде да си ги пазя.
След като прекарах през 36та няколко дни на легло, заради гадният вирус, си казах край, стига лежа 😄😂 Време е да задействам процеса и 37ма започна да ми пада тапата +2см разкритие. Ще видя утре какво е положението 🤰😄 един ден нищо не ме боли, нямам крампи, нищо. Друг ден е ад, мисля си, че раждането започва 🤷😂
Ох, забавни ще са последните седмици... От хормони и емоции

# 608
И аз трябва да спра магнезия при 36 изпълнени седмици, но не съм още и не зная какво ще стане. Но също не смятам, че има защо да го пия още, предвид, че все пак трябва да се ражда. За жените с планирано секцио е друго.

# 609
Аз от днес съм 36г.с. и все още пия магнерот, АГ нищо не ми е казвал.
На 20.02 съм на преглед да го питам ли според вас дали да го спирам?
Аз въпреки магнерота си имам крампи, въпреки, че до сега не съм имала крампи в прасеца от днес имам... много странно...Expressionless

# 610
Аз бих изчакала АГ-го да ми каже да го спра, а не на своя глава. Simple Smile
На мен моят ми каза от 36+1 го спираш от раз.. Simple Smile

# 611
Аз съм 36+3 и днес като бях на тонове ми казаха да ги спра и аспирина и магнерота.

# 612
Аз. Също пия магнерот и не ми е казано дс го спирам, в 38съм от днес. Също пия и малтофер (желязо) ии неоренал.. Кога ще ги спирам ше питам в петък 💭

# 613
Разсмяхте ме Grinning И мен ме дразнят тези фрази и захаросани историйки. Да, боли, да заслужава си, ама айде да не е толкова сладка тази болка.
Аз лично наистина не помня самата болка преди раждането с яките контракции и по време на самото раждане. Знам, че ме е боляло, но не помня болката и колко точно ме е боляло.
Аз съм в 37с+ нз колко дни и още пия магнерот и но-шпа, че си имам болки и не мога и 50м да мина. В петък съм на консултация, но искам да изкарам поне до 1 март. Каката има тържество в детската на 27.02 и първо състезание от танците на 07.03 и много искам да минат, че да си я гледкам Blush и тогава да се ражда бебка. Пък и ще е добре поне едната баба да е тук да помага на ММ докато съм в болницата, а свекито си идва точно на 7-ми.

# 614
аз днес бях на преглед - 37+1, бебето - 37+4, този път само 3 дни разлика ... разбира се все още си е седалищно ...
бях на преглед на 13.02, тогава беше 3027 грама, а днес ми показа 3036, това възможно ли е да не е наддал или идва от разликата между реалното тегло и това, което показва ехографът (а уж апаратът е много добър ...)
тоновете бяха добре, по-леки контракции от миналата седмица, все още не са болезнени
не ми насрочиха дата за следващ преглед и питах сестрата дали на ригистратура да запиша дата и каз да не записвам, защото се надявала да родя до другата седмица, ако не да ходя пак вторник/сряда без час 😂
а докторът беше казал, че нямам причини да раждам по-рано, всичко изглеждало наред ...
аз магнерот не съм пила по схема, само при нужда и това се е случвало супер рядко - когато се преуморя или при силен стрес; други лекарства не съм пила ...

Общи условия

Активация на акаунт