Баба Марта ще се появи, с бебенца ще ни дари

• 34 336
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм в 36 г.с. и принцесата е седалищно, АГ искаше да запазваме дата за секцио, но категорично му отказах.
аз от днес съм в 37, бебето вървеше с 4 дни напред миналата седмица, но утре ще го видим ...
Скрит текст:
вчера четох причини защо бебето може да не се обръща и малко се стреснах от 3 фетални фактори - вродени аномалии на плода - хидроцефалия, синдром на чупливите кости /brittle bone disease/;незрялост на вестибуларния апарат на бебето;
възможно ли е, ако е някое от тези, да не се е видяло на преглед, ФМ?

# 586
На втората фетална морфология си спомням, че гледаха костите точно и гръбначня стълб.
Мисля, че е малко вероятно да не се виждат такива аномалии.
Има и други причини за седалищно предлежание: форма на матката, разположение на плацента , пък може просто на бебето да му е по удобно да си е с главата нагоре:)

# 587
Днес бях на преглед - имам 4см разкритие .. Викат ме чак в неделя на преглед. Не знам с такова разкритие дали ще изкарам до неделя. Въпреки ,че нямам болки . Нито контракции ..

# 588
Днес бях на преглед - имам 4см разкритие .. Викат ме чак в неделя на преглед. Не знам с такова разкритие дали ще изкарам до неделя. Въпреки ,че нямам болки . Нито контракции ..
Еха, ще видя и аз в сряда какво е при мен положението. 🤗 миналата сряда бях с почти 2см.. може и да си е същото положение
Дано да се задържи колкото искаш
Честно казано вече не се пазя. Смисъл чистя, вдигам мокрото пране, пазарувам и се движа нон стоп. Ясно е, че до 2-3 седмици трябва се ражда 😄 За къде да се пазя.. 37+5 съм

Мен също ме е страх, да не завърши със секцио раждането ми, но пък каквото стане, ако се появи риск за бебето или мен няма да вадя от 100кладенеца вода,  само и само да съм естествено...
И все пак се надявам  всичко се случи в рамките на нормалното време и по естествен начин( е, не на напълно натурално, защото ако има начин бих ползвала епидурална, че и за нея си има условия) 😄
Името сме го избрали вече, най-близките го знаят. 💕

# 589
Минавам да се отчета. От днес влизам в 35-та седмица. Най-сетне, бебето си е в седмицата, че все вървеше мъничко. За един месец от 1200, вече е 2200. Застанало си е с главичката надолу и ще си чакаме естествено раждане. Blush
Дано си останат така нещата. Relaxed

# 590
Има и други причини за седалищно предлежание: форма на матката, разположение на плацента , пък може просто на бебето да му е по удобно да си е с главата нагоре:)
да, аз видях и тези причини, но съм ги изключила, не е това ... явно си имаме инат още от корема 😁

# 591
Име ние също сме си избрали.
Моите подготвителни контракции са като легна... Мога да кажа, че саа на често и е много неприятно както знаете... Иначе през деня като се занимавам с нещо - ми няма нищо... Започнаха да ме сърбят гърдите и корема доста, безсъннието то сси го знаем..болки в кръста, гърба.. И е най - забавно, когато някой те попита как си и кажеш, че си добре, защото в противен случей можеш да се оплакваш цял ден.... Всъщност много е тегаво вече. Единственото хубаво е когато ритка хехе...
Също усещам едни бодежи във влагалището... Незнам при вас дали се е случвало много е гадно немога да дишам и мърдам... Случва се за секунди, но е достатъчно

# 592
+1 за бодежите там...долу...
Е това е най-големия дискомфорт досега, бие всичко останало 🤣🤣
Сякаш има някакъв шиш в ръчичката си и ме пронизва с него .. 🤷♀🤷♀

# 593
И е най - забавно, когато някой те попита как си и кажеш, че си добре, защото в противен случей можеш да се оплакваш цял ден....

😂😂😂 Да, да, да! Другото ми любимо е като ми каже някой: Еее, то не останало бе! Да не говорим, че са ми го казвали още в 4-я месец 🤣

# 594
А да хахха това също... 😂
И е най - забавно, когато някой те попита как си и кажеш, че си добре, защото в противен случей можеш да се оплакваш цял ден....

😂😂😂 Да, да, да! Другото ми любимо е като ми каже някой: Еее, то не останало бе! Да не говорим, че са ми го казвали още в 4-я месец 🤣

# 595
Болките в гърба и кръста, сърбежа по корема и гърдите, безсънието, подутите крака и ръце, запушеният нос и гърло нощем... Ако не умра от задушаване ще е чудо. От седмица мога да се похваля и с коластра, която слава Богу си стои на мястото. Всичко е розово. Hands Ok Hand  Аз пък имам контракции, когато прекаля с движението и от седмица гледам да си почивам повече. От днес почвам 35гс.
Наистина са много дразнещи коментари от рода "Ма то не останало!", "Спи сега, че после няма.", "Хайде още колко ще се носиш." и т. н. Hands Thumbsdown

# 596
Мен ме дразни, когато вече родили жени (майки,баби,приятелки,лели и т.н.), почнат да ми говорят, как това било най-сладката болка, как всичко се забравя и т.н. Супер тъпо клише! По-добре да не говорят! Звучи ми ужасно мазохистко. Аз не мисля, че има човек, който се радва, когато го боли. Да, няма спор, че финала е невероятен, ама докато дойде тоя финал, си е чист филм на ужасите (така си го представям аз.. за мое огромно съжаление. И то не, защото съм черногледа, ами точно заради такива кукли, които не се съобразяват, как ти интерпретират ситуацията.) Моля се на всички Богове, да мине бързо, лесно и възможно най-малко болка, че да мога да се зарадвам на дъщеричката си като една истински горда майка. Simple Smile

# 597
Като минала вече веднъж през това,още не мога да разбера,защо за някои е сладка болка,и как успяват да я забравят 😂.Аз не съм,едва ли и някога ще 🙄.А имам висок праг на болка,изпитвала съм такива,от най-разнообразни характери,но никоя не може да се сравни с тази.

# 598
Абсолютно съгласна!
Хич не обичам да ми захаросват нещата, но не и да са прекалено брутални. Не може ли просто без да се преувеличава да се каже, че е шит, боли, но накрая си заслужава. 🤷🤣 Сладка болка, да се усетиш, че си жена... Еми мерси 😄
Всеки месец усещах, че съм жена, с адски болки ПМЦ- няма нурофенчета, но шпа 😄 Нищо не помагаше, трябваше да се друсам с Аулин, да повръщам и да имам диария, два дни да не мога да изляза от нас.... И това ли е сладка болка? 😂
Моля се след като родя ПМЦ да минава без тези екстри при мен, нали имало такава вероятност 🙏
Напоследък се изнервям и от:" Хайде, кога? Няма ли да го раждаш вече?"
Еми не, няма! Ще си стои вътре до 3 годишна възраст, директно на градина да я пращам. Какво ще се занимавам с колики и зъби 😭😂

# 599
Ох, ще умра от смях с вас LaughingLaughingLaughingLaughingLaughing.

Тая сладка болка... Колко пък да е сладка, аз също не съм я забравила, поради което съм си в един тих ужас от предстоящото раждане.

Тази идея с пускането направо на градина в първия момент ми се стори много добра, ама като се сетя да съм бременна още три години и се отказах. GrinningGrinningGrinning

Аз, освен бодежите, болките в кръста, контракции и подобни, нещо започнах да имам и крампи. А тепърва ще си спирам магнезия, не зная какво ще става нататък...

Общи условия

Активация на акаунт