Баба Марта ще се появи, с бебенца ще ни дари

• 34 342
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, може би сте обсъждали темата за количките, но аз все пак да питам Flushed
Спряла съм се на 3 модела от 3 различни марки (всичките полски), но не намирам много отзиви за тях. За мен е важно кошчетата да са достатъчно дълги и широки, багажника да е голям и с цип, и гумите да са помпащи. Да големи са и са по- тежки, но това не ме притеснява.
Защо са ти помпащи гуми? Ние бяхме харесали една и се оказа с помпащи гуми. Продавачката ни предупреди, че е имала случай на клиенти със спукана гума, резервната им дошла чак след месец, т. е. цял месец са били без количка!

# 571
Момичета, може би сте обсъждали темата за количките, но аз все пак да питам Flushed
Спряла съм се на 3 модела от 3 различни марки (всичките полски), но не намирам много отзиви за тях. За мен е важно кошчетата да са достатъчно дълги и широки, багажника да е голям и с цип, и гумите да са помпащи. Да големи са и са по- тежки, но това не ме притеснява.
Защо са ти помпащи гуми? Ние бяхме харесали една и се оказа с помпащи гуми. Продавачката ни предупреди, че е имала случай на клиенти със спукана гума, резервната им дошла чак след месец, т. е. цял месец са били без количка!

Харесват ми повече от другите масово скърцащи и уж от “ново” поколение. С кака бях също с помпащи гуми, пукала съм два пъти гума и то вече след 1,6г ползване и е идвала за 1 ден, а и гумаджията е до нас Wink

# 572
Това, че си много слаба няма нищо общо с тесен таз.. и аз забременях 163 см на 48 кг ама нямам тесен таз..едното не зависи от другото, макар да носех дамо ХС дрехи..

Да не говорим, че единствения начин да се измери коректно таза е на ЯМР или рентген.
Тия измервания с ехограф са проформа..
Важна е обиколката на главата на бебето и то да е слязло в малкия таз.. Simple Smile
абсолютно точно казано, просто повечето лекари не им се занимава да те чакат като могат да си гушнат съответната сума за 30 мин работа, вместо да стоят 5-6 часа.

за първо раждане, не знам защо някоя от вас очаква да започнат болките, да отиде и да роди - отнема часове, всичко пак е въпрос на ген и организъм- с всяко следващо - хората казват, че става по-бързо.

Като човек, който е минал два пъти през операция, мога да кажа, че 100 пъти по-добре е да си естествено раждане - и за бебето, и за теб. тичаш по коридора след два часа, няма усложения и проблеми.

при мен се наложи защото бебето беше седалищно, преносено и се роди 4100, тъй като имах наследен и установен диабет от много "кадърен" лекар.

за второто вече знаех, но там имах ГД и раждане  преди 13 месеца и пак ме срязаха. въпреки това в 38 седмица тодих бебе 3800.

сега, вярна на традицията, близнаците вървят като едноплодна бременност и са разбира се - седалищно Simple Smile не че има кой да се навие да ме изроди нормално.

явно няма да е в този живот да родя нормално, но поне вече съм подготвена и знам, че нито ще мога да седна, да се разсмея или да се изкихам.мн се надявам на по-късен етап да не даде отражение върху гръбнака и прешлените.

и така, мили момичета, преди да се съгласите с лека ръка на секцио, ви съвествам да се информирате за всички тежки последствия и усложнения, които на по-късен етап ще възникнат - това е операция - както и да го въртиш. Болката е мн по-голяма от нормалното раждане.

# 573
Аз се страхувам от това , да не започне естествено раждане , а в последствие да се окаже , че няма да се получи и да трябва секцио .... ако ще е така по-добре директно секцио!

При мен така се получи горе долу първият път, обаче да ти кажа не съжалявам. Мисля си, че по-добрият вариант е бебето да си избере кога да излиза и да тръгне родилна дейност.
аз най-вероятно ще съм секцио заради предлежанието, но казах, че ще го чакам само да реши кога да излиза, не искам да избирам предварително дата ... утре съм на преглед, но се съмнявам да се е обърнало

# 574

Иначе, за ест.,което се е превърнало в секцио и аз се страхувах ... и казах на моят АГ и отговора беше: “Да,  но поне ще си пробвала по естествен път, няма да си легнала под ножа директнл като някоя страхливка..струва си да опиташ..”
Та , той е мноого за ест.раждане и тези негови думи ме надъхаха! Simple Smile

Моят лекар е на същото мнение, но аз все пак имам колебания, мислейки най-вече за бебето. Но ще се доверя на професионализма му, мисля, че така е най-правилно.

Името избрахме щом научихме пола, от списъци, важно беше да е благозвучно, да "не се бие" с фамилията, да ни харесва и на двамата. Още не сме го споделяли с никого, ще е изненада. 😊 😊

На прага на деветия месец сънят е голямо изпитание! 😩😩 Дано поне после бебето е поспаливо, че да си отспим заедно! 😀😀

# 575
  • София
аз най-вероятно ще съм секцио заради предлежанието, но казах, че ще го чакам само да реши кога да излиза, не искам да избирам предварително дата ... утре съм на преглед, но се съмнявам да се е обърнало

Да, и при мен предлежанието не беше ок за нормално раждане - след 1 седмица преносване, бебе с високо право тилно предлежание и след 7-8 часа контракции се оказа, че не може да се роди нормално, така че преминахме към секцио. Но не съжалявам, защото поне бебето си избра деня и си тръгна някаква родилна дейност. Беше и 4080гр, та щях да видя голям зор, ако ме бяха оставили още часове да се мъча за нормално раждане.
И двете раждания си имат + и - , важно е лекарят да знае какво прави и да си има адекватни причини за секцио, да не е просто прищявка или защото е по-удобно...

# 576
"Любимото" ми е някой да ми каже "Спи сега, защото после няма да можеш.". Реципрочният ми отговор е "Как?!". Толкова трудно ми е да спя, а ми се спи... Като се ококоря през нощта и всичко приключва.

Определено първото раждане не се случва толкова бързо, колкото по филмите - изтичат им водите, болницата и бебе. Даже моят съвет е да не бързате да ходите в болницата, ако нямате изтичане на води и контракциите са леки.

# 577
Привет от мен с днешна дата. Снощи след адските болки в интервал от два часа между контракциите влязох за кой ли път  да полежа 3-5дни и на системи гинипрал и ношпа. 35+1 съм и се надявам да успея да задържа до 37ма. За всеки случай ме боцнаха с кортикостероид за дробчето,. Стискайте палци, момичета 💖

# 578
Привет от мен с днешна дата. Снощи след адските болки в интервал от два часа между контракциите влязох за кой ли път  да полежа 3-5дни и на системи гинипрал и ношпа. 35+1 съм и се надявам да успея да задържа до 37ма. За всеки случай ме боцнаха с кортикостероид за дробчето,. Стискайте палци, момичета 💖

Ще издържиш. Стискаме палци и всичко ще е ок. Heart

# 579
  • София
Снаха ми роди секцио, с близнаци. Оперира я доцент от ВМА, той самият й препоръчал да избере секцио, за да не търпи болки. Не знам как я сряза, но нито имаше болки след това, нито шевът й личи. Явно е до организъм, но може би зависи и от опериращия.

# 580
Joemalicious, бебето си е голямо, така че спокойно. А и само седмица трябва да стискаш кълки. Мисли позитивни неща и не се движи много.

Има перфектни нормални раждания, както и цезерови сечения. Както и обратното. Важното е накрая финалът да е положителен за всички. Аз лично смятам, че секцио трябва да се прилага само при нужда, не по желание.

# 581
Всеки различно се възстановява след раждането било то секцио или нормално (по истории от приятелки и познати). Аз съм ЗА нормалното раждане, ако по медицински причини не се налага секцио или защото на доктира така му е по-удобно да си направи графика Rage
Аз за първо раждане каката я родих доста бързо и всичко стана в един ден, и смея да твърдя, че имах леко раждане и бързо се възстанових, така че това, че беше първо раждане пак не е критерии. Дано и сега да имам късмета да родя бързо и леко Simple Smile

Името беше ясно още преди да забременя (не беше планувано де). Просто харесахме едно име преди и отговаря на нашите “изисквания”, тъй като сме традиционалисти с ММ и децата се кръщават на родата. Каката е кръстена ба свекъра, а бебка ще е на моята майка. За момче нямахме име, но ММ беше сигурен че и сега ще е момиче. Художник си имам Stuck Out Tongue Winking Eye Satisfied

Joemalicious, стискам палци да изкарате с бебчо до края !

Спането и при мен е много трудно и само си подмятам възглавниците и място не мога да си намеря Disappointed

# 582
За всеки случай ме боцнаха с кортикостероид за дробчето,. Стискайте палци, момичета 💖

Стискам всичките си палци! Всичко ще е наред! 🙏🏻🍀✊🤞

# 583
аз събота вечер изобщо не бях спала, имах и малко нерви вечерта, вчера цял ден рев, вечерта пак късно заспах и се събуждах от болки в корема, явно напрежението и стресът ми дойдоха в повече ...
днес бях на изследвания и нещо не пусках кръв, спукаха ми вената и боцкаха и двете ръце, чак лошо ми стана ...
бях на консултация с анестезиолог, много ми се чуди, че искам да изчакам бебето, а не да насрочвам дата, записах се и в болницата и на регистратура ми се чудеха, а обясних защо не избирам дата хах толкова лесно ли всички се съгласяват на секцио и избират дати (като изключим, когато наистина е спешно/няма шанс за нормално) ...
май се претоварих много, едва се прибрах, едва вървях, но сега ще почивам няколко часа

# 584
Също не подкрепям планово секцио, според мен ще стресира много бебето.
Трябва да си започне родилната дейност  и после каквото се наложи.

Аз съм в 36 г.с. и принцесата е седалищно, АГ искаше да запазваме дата за секцио, но категорично му отказах.

Общи условия

Активация на акаунт