Баба Марта ще се появи, с бебенца ще ни дари

• 34 346
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И аз бях на преглед днес, 35+3 г.с. Бебо е 3048 г, докторката каза, че е голям, но всичко си му е наред. То и ние с ММ не сме ниски. Термина ми е на 18.03.Определихме дата за секцио 10.03. Дано да я дочакам.

# 556
И аз бях на преглед днес, 35+3 г.с. Бебо е 3048 г, докторката каза, че е голям, но всичко си му е наред. То и ние с ММ не сме ниски. Термина ми е на 18.03.Определихме дата за секцио 10.03. Дано да я дочакам.

Супер, че сте добре! 👍👍 А кое налага секциото - това, че бебето върви едро ли? Питам, защото аз още не съм решила как ще раждам, а и за моето все казват, че е седмица+ напред. Разбира се, знам, че може и бебето да реши вместо мен, но ако от мен зависи, съм 50/50.
Днес изпрах част от бебешките дрешки и като взех да простирам тези малки чорапчета 🧦 и като се започна един рев 😭😭😀🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

# 557
  • София
А не, не е заради размера на бебето секциото, имам проблеми с очите.

# 558
Аз много трудно се преборих да ми разрешат естествено раждане. Имам катарката, миопия (-3.75) и астегматизъм. Ходих при няколко лекари. Едната ми каза секцио, другата АГ да реши, третият ми каза, че имам здрава периферия, нормално очно налягане и всичко е наред за естествено раждане.
АГ се съгласи с мен.
Още август месец без обстоен преглед (без разширяване на зениците и Голдмън) ме пратиха за секцио. Много бях се ядосала, че така раздават присъди без обстоен преглед, та търсих друг лекар... Надявам се всичко да е наред после ☺️

# 559
Момичета, може би сте обсъждали темата за количките, но аз все пак да питам Flushed
Спряла съм се на 3 модела от 3 различни марки (всичките полски), но не намирам много отзиви за тях. За мен е важно кошчетата да са достатъчно дълги и широки, багажника да е голям и с цип, и гумите да са помпащи. Да големи са и са по- тежки, но това не ме притеснява. С каката също бях с полска количка и бях много доволна, но модела е стар и вече не се предлага. Отначало бях твърдо решена коя ще е количката, но вече няма избор на цветове и после харесах още 2, заради които ще вдигна бюджета малко, че беше макс. 1000лв за 3в1.
Става въпрос за Nio-Vogue; Roan-Bass Soft print и Baby Design-Husky.
Някоя от вас има ли отзиви за тези марки и модели?

# 560
Момичета, може би сте обсъждали темата за количките, но аз все пак да питам Flushed
Спряла съм се на 3 модела от 3 различни марки (всичките полски), но не намирам много отзиви за тях. За мен е важно кошчетата да са достатъчно дълги и широки, багажника да е голям и с цип, и гумите да са помпащи. Да големи са и са по- тежки, но това не ме притеснява. С каката също бях с полска количка и бях много доволна, но модела е стар и вече не се предлага. Отначало бях твърдо решена коя ще е количката, но вече няма избор на цветове и после харесах още 2, заради които ще вдигна бюджета малко, че беше макс. 1000лв за 3в1.
Става въпрос за Nio-Vogue; Roan-Bass Soft print и Baby Design-Husky.
Някоя от вас има ли отзиви за тези марки и модели?
Ние щяхме да вземем Baby Design от магазин Слънчице, ако не се лъжа.. но нас ни трябва да е по-лека и малка, заради асансьор и стълби. Затова си взехме Cossatto Wow от Англия.
Тази количка ни хареса много, но просто ни е голяма. Препоръчана от приятели, които живеят в къща (baby design)☺️ Дано съм помогнала.

# 561
Мами, аз да се похваля. Бяхме днес на преглед и на тонове. Всичко е наред. 😊
Само дето бебка е вече 3.700кг .. което мен лично ме шокира, а и докторката се притесни. Каза, че ако изкараме до термин (04.03) ще мине със сигурност 4 килограма. Почвам да се притеснявам за раждането,  защото искам естествено а с такава големина не знам как ще се справям.... другата седмица пак ме вика, да видим как са нещата. Засега каза, че няма изгледи да тръгва , пък да видим.

И така. Дано всичко е наред само, пък каквото - такова , де. Вижда му се края вече. 🙂☺

# 562
Еха, вярно голямо бебе. Но аз все пак не вярвам много на тези ехографи, особено вече в напреднала бременност. Така че спокойно, може и да е много по-малко.

Да ви попитам и аз откъде си купихте тензухени пелени?

# 563
И аз не вярвам на ехографи Simple Smile
Днес бях с две мои приятелки - на едната й измериха бебето 3800, а се роди 3400, а на другата под 2500, а се роди 3200...
Говоря за Токуда и Щерев, не за кварталното АГ...
Така че - хич не вярвам 🤭

Тензухени пелени има във Вис Виталис Simple Smile

# 564
Дъщеря ми през цялото време на бременноста се показваше по-голяма на ехографа. Последните месеци чувах: “Голямо бебе. Над 4 кг. ще е.” Роди се 3400.

# 565
Това обяснявам от месеци, че ехиграфите и лекарите масово теглят уж големи бебета. По статистика българките раждат малки бебета - някъде около 3300-3600, което е съвсем нормално.  Другото нещо, е че момченцата винаги са една идея по-леки, а момчетата, просто костите им тежат повече.

Единствените лекари, на които вярвам, са ехиграфа на др Въргалева и на Сигридов.  Както ми изтеглихa бебетата, така се родиха, макар аз да се съмнява и все си мислех, че щерка ми повече от 3600 няма да е - да ама си беше 4100.

Нали виждам и по родените бебета в групата, уж всичките с по 2 седм напред, а масово са под 3 кг в 37-38 седмица.

Така че Михаела, не се шашкай, според мен бъди спокойна и ще се радваш на доносено и здраво бебче. Кг далеч не са най-важното, а да е до развито и доносено, да диша и да си отидете заедно вкъщи. Не го мисли и бъди позитивна.

Успех Hug

Последна редакция: пн, 17 фев 2020, 13:54 от bgzvezdi4ka

# 566
  • София
Момичета, обсъждахте ли вече идеи за имена на децата?
Ако има някоя по стара тема и помните коя е, бих се върнала да почета..
Аз за момиче имах много варианти, а и първият път с дъщеря ми изобщо не се колебаех, сега с мъжките имена се оказа много сложно и нищо не ми е на сърце Sad  :/

# 567
Аз се страхувам от това , да не започне естествено раждане , а в последствие да се окаже , че няма да се получи и да трябва секцио .... ако ще е така по-добре директно секцио!
Ппц съм много слаба и докторката отбеляза , че съм и с тесен таз ... Просто не искам две раждания! И примерно 7-8 часа мъки и накрая .... секцио. 🙁
Доверявам и се, другата седмица пак ме вика и ще я оставя да прецени.
Иначе колкото по-голямо бебче - толкова по-лесно ще ми бъде като се роди. Радвам се , че е голяма и си хапва. 😁😁
Ще разберем , когато излезе. Ще споделя. Да видим този ехограф лъже ли не лъже ли. 😀👼💗

# 568
  • София
Аз се страхувам от това , да не започне естествено раждане , а в последствие да се окаже , че няма да се получи и да трябва секцио .... ако ще е така по-добре директно секцио!

При мен така се получи горе долу първият път, обаче да ти кажа не съжалявам. Мисля си, че по-добрият вариант е бебето да си избере кога да излиза и да тръгне родилна дейност. И кърмата ми "слезе" веднага след секциото, а и за хормоните мисля, че е по-добрият вариант, отколкото да е планирано и да го изкарваш по-рано. Сега бих действала по същия начин, но не съм намерила лекар, който да се навие да ме чака да започне родилна дейност и тогава да правим секциото. Поне тези, които ме следят, не са навити и не им се рискува да правят секцио по спешност.

# 569
Това, че си много слаба няма нищо общо с тесен таз.. и аз забременях 163 см на 48 кг ама нямам тесен таз..едното не зависи от другото, макар да носех дамо ХС дрехи..

Да не говорим, че единствения начин да се измери коректно таза е на ЯМР или рентген.
Тия измервания с ехограф са проформа..
Важна е обиколката на главата на бебето и то да е слязло в малкия таз.. Simple Smile

Иначе, за ест.,което се е превърнало в секцио и аз се страхувах ... и казах на моят АГ и отговора беше: “Да,  но поне ще си пробвала по естествен път, няма да си легнала под ножа директнл като някоя страхливка..струва си да опиташ..”
Та , той е мноого за ест.раждане и тези негови думи ме надъхаха! Simple Smile

Що се отнася до име , ние имаме готово, още от преди да забременея 😋
Чакаме го да се появи и нямам търпение да си го наричаме с хубавото име! 😇

Аз пък за момиче нямам и ще ми е много трудно да избера, ако се наложи.. 🤷♀🤣

Общи условия

Активация на акаунт