Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 212
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 105
Аз не си спомням за по-главоломно разрастваща се епидемия. То зависи и за какъв период от време са смъртните случаи. Сякаш много бързо нараства броят им този път.

Защо нищо не казват нашите власти какви мерки ще вземат? Това е безобразно. Ние пак най-неподготвени и най-неадекватни.
Казват, че всичко е наред, добре ни пазят и да не се притесняваме. Естествено българина знае много добре колко да вярва на институциите.

Иначе за бързото нарастване на бройката има теории, че китайците на първо време са докладвали много занижени бройки и лека полека като става ясно цифрата близка до реалноста изглежда сякаш скока е драстичен.

# 106
Ние като държава отново неглижираме ситуацията, а в случая мисля, че е недопустимо. Аз също смятам, че положението е доста сериозно...

# 107
Аз не си спомням за по-главоломно разрастваща се епидемия. То зависи и за какъв период от време са смъртните случаи. Сякаш много бързо нараства броят им този път.

На доста места има мнения, че този е по-заразен и се разпространява по-бързо, но пък не е толкова тежък.

# 108
Цитат
Защо нищо не казват нашите власти какви мерки ще вземат? Това е безобразно. Ние пак най-неподготвени и най-неадекватни.

В момента нашите власти се чудят с кое по напред да се захванат. Някакъв човек се е самоубил вътре в сградата на Данс, имало е сблъсъци на протестиращи с полицията, заради липсата на вода в Перник, оказва се че са неплащани данъци в нечувани размери заради вратички в закона. Футболният клуб с най много фенове в страната е пред фалит, държавата се чуди как едновременно да си събере дължимите данъци без да предизвика фалита на клуба и да предизвика нови протести, които ако се акумулират с други протести може да се предизвика лавинообрзен процес на гражданско недоволство, което е пробем за всяка една власт. На тях им е последна грижа в момента че на другият край на света се е появил нов, изключително смъртоносен вирус. Да не дава Господ ако се появи случай на вируса в България. Но засега на другите неща ще се даде приоритет. А и честно казано за момента няма кой знае какво да направи България в борбата за овладяване на епидемията, освен да се изследват пътниците идващи от Китай за висока температура. Най важно е какво прави китайската държава където е огнището на епидеията, там бъде ли потушен пожарът преди да се разрастне и да излезе извън огнището, епидемията ще бъде овладяна. Да, това че вирусът мутира и може да се препредава дори и без симптоматика е притеснително, въпреки че пък данните са противоречивик, в един от по ранните си постове посочих че здравни експерти се съмняват че това е така т.като китайските власти все още не са представили данните на които почива това заключение че вирусът е мутирал за да се прехвърля по ефективно от човек на човек. Може би и това ще се разсиква на срещата на шефа на СЗО с китайското правителство където ще бъдат представени всички изследвания които се правят за да научим повече за характера и поведението на този вирус.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 17:23 от Анонимен

# 109
  • Germany
И аз сред притеснените от този вирус. Живеем в Германия, децата ходят на училище в студентски град пълен с азиатци... Днес се чудех, как реално ще бъдат разпознати 1вите случай в Европа, като в момента върлува грип със сходни симптоми?Дори и да отидат хората на лекар, надали някой ще ги изследва за новият вирус, ако не са азиатци или скоро завърнали се от Китай, а те може да са заразени от някой носител на вируса, чиято имунна система се справя добре и той не е със симптоматика изскваща посещение при лекар.

# 110
И аз сред притеснените от този вирус. Живеем в Германия, децата ходят на училище в студентски град пълен с азиатци... Днес се чудех, как реално ще бъдат разпознати 1вите случай в Европа, като в момента върлува грип със сходни симптоми?Дори и да отидат хората на лекар, надали някой ще ги изследва за новият вирус, ако не са азиатци или скоро завърнали се от Китай, а те може да са заразени от някой носител на вируса, чиято имунна система се справя добре и той не е със симптоматика изскваща посещение при лекар.

Именно. Никак няма да бъдат разпознати. Само на тези, които се влошат, постъпят в болница с пневмония, ще им бъде направен тест, вероятно. Или на такива, които са пътували скоро в Китай т.е. "рискови". Няма как да се прави тест на всеки с грипоподобни симптоми. Затова смятам, че реално заболелите може да са много повече от доказаните.

# 111
  • Terra incognita
В страната, в която живея имаше няколко заподозрени случая на коронавирус. Хората бяха поставени под карантина в изолирана среда, докато не изязат готови пробите. За щастие всички са отрицателни и се касае за обикновения сезонен грип.

# 112
Да, това че вирусът мутира и може да се препредава дори и без симптоматика е притеснително, въпреки че пък данните са противоречивик, в един от по ранните си постове посочих че здравни експерти се съмняват че това е така т.като китайските власти все още не са представили данните на които почива това заключение че вирусът е мутирал за да се прехвърля по ефективно от човек на човек. Може би и това ще се разсиква на срещата на шефа на СЗО с китайското правителство където ще бъдат представени всички изследвания които се правят за да научим повече за характера и поведението на този вирус.

Току-що във въпроси/отговори на СЗО, дамата от СЗО доста твърдо каза, че може да се предава преди да се прояви симптоматика. Естествено "трябва ни повече информация и данни често ли става и в какъв обем".

# 113
Аз си мисля че ако има хора които са преиминали през заболяването с лека симптоматика и не им се е наложило да потърсят медицинска помощ китайските власти вероятно вече са ги установили. Ако е така. Вероятно на тия хора ако има такива са им направени тестове които са открили анти-тела които показват че те са преминали през всички етапи на болестта и са я преодоляли успешно. Борбата с една епидемия не е само научен или медицински проблем а е и много сериозна детективска дейност. Например за всеки един пациент е редно властите да проведат буквално детективско разследване за да определят той кое поколение заразен е. Да видят с кои хора е бил в контакт. Всеки е заразен от друг човек, който преди това е заразен от друг човек който от своя страна е заразен от друг, но всяка една верига от събития която води конкретно към пациента Х има един първоизточник. О-левият пациент който се е заразил от прилеп/змия, който е прехвърлил болестта на 1-вият пациент, първият заразен с новият вирус от човек. Т.като случаите се разрастват лавинообразно и засега експоненциалната прогресия не е спряна въпреки драконовките мерки това на мен ми говори че вероятно вече си имаме работа с 3-то, 4-то поколение заразени в Ухан. Т.е. техните вериги са преминали през 3-ма, 4-ма души. Това вероятно е установено точно с детективски методи от властите и вероятно на това почива основно заключението че вирусът се препредава много лесно от човек на човек щом имаме заразени от 3-то, 4-то поколение. За повече не е изминало достатъчно време. Ако епидемията не бъде овладяна, примерно след година и половина ще има заразени от 15 поколение. Всичко това са мои разсъждения, но си мисля че истината е такава и вероятно в момента тази информация която има китайското правителство се предоставя на СЗО. А за да има за такъв кратък период да има заразени от 3--то, 4-то поколение няма как стане без болестта да се препредава преди още да има симптоматика. Затова си мисля че са и по ранните разногласия по този въпрос. Т.като изводът почива на такива данни, придобити с детективски методи, а не с лабораторни. Simple Smile Така си мисля аз, въпреки че нямам конкретна информация.

# 114
Пускам за всеки случай туитъра на СЗО. Вероятно ако има нови въпроси/отговори, ще се появят веднага там.

https://twitter.com/WHO?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembe … ases-live-updates

ПП За предаването без симптоматика явно не е задължително да е масово явление. Каза, че при близкоизточния коронавирус се е предавал и така, но в ограничен мащаб.

# 115
Хора, спокойно.
Пийте сребърна вода, яжте чесън и всичко ще е тип топ Sunglasses

# 116
Вижте историята на 1-вият пациент от тези 51 които са успешно излекувани към днешна дата. Поглед отвътре.
https://offnews.bg/zdrave/parviat-izlekuvan-ot-smartonosnia-koro … che-e-720120.html
Вероятно вече той никога повече няма да премине през същата болест толкова тежко защото имунната му с-ма вече ще се научила как да я преодолява.

Това ще се предаде и на неговите деца, и на техните, и по този начин хората са преодолявали и предишни страшни епидемии. Така че и тази със сигурност няма да затрие човечеството, въпросът е епидемията да бъде овладяна за да отнеме възможно най малко човешки животи докато рано или късно изчезне дали заради медицински пробив или заради естествените процеси на регулация в природата. Разбира се медицинският пробив и измислянето на ефикасно лечение ще осигури по бърз край и по малко отнети човешки животи.

Последна редакция: пн, 27 яну 2020, 18:54 от Анонимен

# 117
МВнР се опитва да върне 3мата българи от Утах... Защо?

# 118
Леле, ще ни заразят ...😢😢😢

# 119
Леле, ще ни заразят ...😢😢😢
Ами възможно е!

Общи условия

Активация на акаунт