Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 718
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 815
Може би трябва да спрем консумацията на ориз и паста.
Но куриозното е, че точно с това се запасиха всички.

С пасищно месо, яйца, дива риба и пресни плодове и зеленчуци е по-трудно да се запасиш Simple Smile Принципно, и аз съм привърженик на палео храненето, но при форс мажор се яде каквото е разумно. Човечеството е станало толкова многобройно именно заради евтините и трайни зърнени култури и варива, може да се оцелява с тях. Обикновено ги избягвам, но ми е ясно, че при някаква криза, ще са важни само калориите и нищо друго.
ПС: Аз лично не съм се запасявала. Все още Simple Smile

# 10 816

Да, и аз успях преди малко. Преди няколко дни четох, че италианците са изолирали вируса и техният се различава от китайският.

# 10 817
  • София
Това за мутацията е интересно.
По скоро притеснително.
Мисля, че не е- тук има интересно обяснение: https://bedford.io/blog/ncov-cryptic-transmission/
 Ако правилно разбирам дребни мутации е нормално да си има и даже за този са доста малко.

# 10 818
4 годишно дете е дало положителна проба за коронавирус в Мадрид. Бащата е пътувал до Италия. Той и майката също са с положителен резултат. Чувстват се добре и са си в къщи. Училището, в което беше диагностициран вчера учител, продължава да работи нормално.

https://www.20minutos.es/noticia/4174621/0/nina-cuatro-anos-padr … urce=facebook.com

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 13:01 от mariana_

# 10 819
  • София - Рим и обратно

Не искам да давам лични примери, но да речем, че познавам хора 70+, които много обичат сладко и бял хляб, нямат нито кръвно, нито диабет, нито никакви други заболявания и преборват леко настинките. Знам, че тези примери нищо не значат, но е факт, че има такива хора.

Да, може и да има такива хора. Но пък хората, които имат проблеми и спрат захарта и брашното, неминуемо имат подобрения в показателите. Обаче, четейки тук и слушайки навсякъде как имало някъде една баба на 90 дето цял живот яде бял хляб, сладко, пие и пуши, те няма и да се опитат да се ограничат, щото то нали стресът....ала бала. Хомеопатия никога не съм ползвала, нямам и намерение, както и веганка няма как да бъда. Вярвам, че не боледувам защото не се тъпча с вредна храна и се движа доста, особено от една възраст нататък, факт.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 12:59 от 'Кафе с мед'

# 10 820
Американски професор очаква вируса да зарази 40-70% от световното население тази година .

https://pogled.info/svetoven/amerika/sasht-tryabva-da-se-srazhav … 00-miliona.113922

https://www.cbsnews.com/news/coronavirus-infection-outbreak-worl … today-2020-03-02/

# 10 821
Няма да отварям линка с въпросния американски професор, но както и да го смятаме, малко трудно би станало заразяването на половината земно население, какво остава за 70%. Проста математика. Simple Smile

# 10 822
  • София
'Кафе с мед', по принцип и аз гледам да се храня като теб, освен това се лекувам и с хомеопатия. Но тук хората не вярват на чуждия опит, а и всеки има своя истина. Според мен в темата е важнно да се пуска информация, да се изразява подкрепа и различни гледни точки. Кой какво ще вземе предвид е въпрос на личен избор.

# 10 823
Сигурно е така . Какво може да разбира професор по епидемиология в Харвард в сравнение с някоя бгмама .

# 10 824
  • Terra incognita
Аз съм минала през всякакви видове хранене и за мен най- доброто е балансираното такова. Не ям боклуци, но от време на време ми се прияжда нещо сладко и тестено. Хапвам си по малко и толкоз.

# 10 825
Около 30% от населението е до 14 годишно. Ако сметките на американския епидемолог са верни, това означава всеки възрастен над 14 години да се разболее. Но, доколкото разбирам, той говори за заразяване, не разболяване.

Мен ме дразни, че вместо да се вземат бързи мерки за ограничаване, просто се приема, че 70% от населението ще се зарази и толкоз.

# 10 826
Медицински служител помолен да се самоизолира посещава събитие
Малко автоматизиран превод:
Скрит текст:
Първият пациент с коронавирус в Нем Хемпшир, служител на болницата, в петък отиде на събитие, свързано с бизнес училището в Дартмут, въпреки че беше казано да остане изолиран, твърдят служители, а всички останали, които отидоха на събитието, сега се казват да останат изолирани.
 Съобщението във вторник дойде, след като държавни здравни служители заявиха, че втори човек в щата се предполага, че има новия коронавирус, COVID-19.  Този човек е бил в близък контакт с първия пациент и служителите очакват повече случаи на коронавирус, докато разследват.
 Вторият предполагаем пациент е мъж, според Министерството на здравеопазването и човешките служби в Ню Хемпшир, който не предостави допълнителни подробности или уточни къде точно е влязъл в контакт с първия пациент.
Първият пациент е служител в Дартмут-Хичкок Медицински център, съобщиха от болницата.  Не е известно дали пациентите са изложени в клинични области и е идентифицирал персонал, който би могъл да бъде изложен.
 Държавните здравни служители заявиха, че първият пациент с коронавирус "присъства на частно събитие само в покана в петък", въпреки че им е казано да остане изолиран.  На това лице вече е наредено да остане изолирана и всички останали, които влязоха в "близък контакт" с тях по време на събитието, бяха помолени да останат изолирани 14 дни.
За дисциплината на нормалния човек какво да говорим.

# 10 827
Той човека точно това предлага . Нарича действията на американските власти пасивни . Между другото една от темите на изследванията му са Pandemic preparedness and response. Трудно може да по в темата .

# 10 828
Не мога да прочета сега всички постове от сутринта, та се извинявам ако тази новина е вече постната.

Цитат
Група китайски учени заявиха, че коронавирусът Covid-19 е мутирал в два варианта, като единият е по-опасен от другият, съобщи в сряда англоезичното китайско издание Global Times.

Според проведените изследвания, така нареченият вариант на вируса L-cov е по-опасен, тъй като е по-вреден за дихателната система при хората. Освен това L-cov има и много високо ниво на предаване. Другият вариант на коронавируса, наречен от тях S-cov, е по-малко опасен.

https://bnr.bg/post/101236020/kitaiski-ucheni-saobshtavat-za-dve … opasna-ot-drugata

# 10 829
  • София
Абе испанския грип ако са прави е успял да зарази 30% от населението по време на световна война, а свинския 2009 е успял да зарази 20% при абсолютно никакви мерки за ограничаването му. Разбирам че е водещ епидемиолог, ама нещо не се връзва в подобни оценки. Разбирам и че е искал да привлече внимание към проблема, но откак го е казал мина известно време и нещо не се получава по неговия сценарий.
 Тука са написали хората оценки с различни сценарии:
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.13.20022806v2.full.pdf

Общи условия

Активация на акаунт