Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 655
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 860
Елфичка, ако говориш за България, много пъти е обсъждано тук и не е нарушаване на закона.  Няма такова нещо, че до 12 се забранява да стоят сами вкъщи. Естествено в 1-2ри клас, хайде 3ти най-много, не е препоръчително, но оттам нагоре не виждам чак такъв проблем.

Nelig, никой не мисли, че го лъжат от СЗО. Само се чудим защо там казват, че Ковид е по-заразен и смъртоносен от грипа, а нашите твърдят обратното.

# 10 861
Не че вече има някакво значение, но едва ли някой си е представял на 100% да се затворят границите и да се спре всякаква търговия, дистрибуция и т.н. Има се предвид щъкащите безхаберни хорица по екскурзии, безмислени командировки, мачове, модни събития и т.н.
Ако се бяха забранили пътуванията когато трябваше нямаше Пена да ходи да се снима и тагва в Милано и да демонстрира липса на елементарна мисъл и после съответно нямаше да има нужда никой да й поема карантината. Нито НОИ, нито работодателите, нито гражданите щяха да страдат. Как пък не разбрахте, че точно заради пътуващите безотговорни душици ще се срине икономиката и здравната система?! Утре като се натръшкат хората ще има ли кой да работи? А като се разболеят лекарите кой ще ни лекува?

На 100% съм на твоето мнение, но има едно НО. Ето тук Джон Оливър говори за първата си реакция към сложилата се в само-карантина жена в Ню Йорк: къде е и да я изгорим.

Т.е. Европа, ЕС, все още се третира като експеримент за ненужна хуманноност и ненужни свободи и де що има диктатори все в ЕС изпращат - та то не бяха вируси, емигранти, пак вируси, пак емигранти. Това да си Европеец е не титла, не рождено право, а привилегия. И като такава, трябва да се опазва според мен. Никоя от страните в ЕС няма да подскочи пандемия, въпреки че това се случва.

Обаче, тук идва частта със съзнанието. Ако си с робско съзнание, което все още има нуждата от диктатор да го пази, но който диктатор да ти изземе всички права и свободи, тогава - ще казваш: затваряне на границите.

Ако си с европейско самосъзнание, ще си кажеш: Не Европа какво може да направи за мен, а аз какво мога да направя за Европа .... и ще си измиеш ръцете 20 сек, няма да се чекваш във фейсбук колко си безсмъртен в Милано ... ще дадеш своето за намаляване на тази пандемия.

# 10 862
Песен от Виетнам за предпазване от вируса Simple Smile

Ами те Виетнам си ги излекуваха всичките 16 случая,нищо чудно Grinning

# 10 863
Първи случай на ковид19 в офисите на ЕС в Брюксел. Европейската Агенция по Отбрана е отложила всички срещи до 13-ти март

NEW: First case of coronavirus at the EU offices in Brussels; the European Defense Agency has canceled all of its meetings until March 13 - EURACTIV

# 10 864
  • MI
Е то винаги сме в крайностите - или е просто грип, или е новата чума.

О, да точно от любов към ЕС ще си мия ръцете. Joy Не щото ме е грижа за близките ми, а от патриотизъм или евролюбие.

Интересно колко човека знаят точно какви мерки са взети в Италия за вируса, че се говори на кило? Защото аз в темата нищо подобно не видях, а мен ме мързеше да описвам, а и малкия ми шеф не обича да се застоявам на телефона. Но иначе има разочаровани от непознатите мерки.

# 10 865
  • София
2 от заразените в Гърция са жени, посетили Милано за седмицата на модата.

# 10 866
Елфичка, ако говориш за България, много пъти е обсъждано тук и не е нарушаване на закона.  Няма такова нещо, че до 12 се забранява да стоят сами вкъщи. Естествено в 1-2ри клас, хайде 3ти най-много, не е препоръчително, но оттам нагоре не виждам чак такъв проблем.

Дъждец, ако ти се върже някой и после ще му изземат детето заради неглижиране пак ли няма да е чак такъв проблем? Май деца нямаш, а?

Прочети чл. 8, ал.8 от Закон за закрила на детето. До 12г възраст родител НЯМА право да оставя детето си само, без надзор. Това е минимум 6ти клас. Хеллоу.

# 10 867
  • София - Рим и обратно

Ами може би го считат за нещо маловажно.  Ако всеки оздравял от нещо започне да качва, разказва, снима...
Аз лично очаквах някакви по адекватни ли да ги нарека, по строги ли мерки в Италия и някои други европейски държави.
Имам чувството, че някак си на самотек са оставени нещата, особено в Италия.
Брей, виж ти, така ли ти се струва? А това, че имат няколко хиляди направени теста, на фона на няколкото наши и няколкото десетки в Америка (нали колко е голяма Америка и колко Италия...) А ако видиш летището в Рим, където няма нито един човек, а обикновено човекопотокът е стотици хиляди за ден? А армията, дето пази заразените пред дома им? Не, бе нищо не правят, щом Гинчето от Мамата така смята.. Ама нали не търчат напред-назад да вряскат, като обезумели как и колко да се дезинфекцират другите, и нямат клипчета, моля ви се...така изглежда, че нищо не правят.

# 10 868
  • София
В Гърция вече са 8, днес сутринта е излязла положителна проба на един мъж в Солун. Близък е на жена, която е диагностицирана като петия случай в страната.
От CNN Greece.

# 10 869
  • Terra incognita
В Италия са взети крути мерки. Единствената стъпка, която остава да направят, е да затворят и спрат всякаква дейност в засегнатите региони, това е доста крайно като мярка, но не го изключвам.

# 10 870

Накрая ще се окаже че в ЕС всичко започва от италианската седмица на модата.

# 10 871
Само миналата зима от грип в САЩ са починали 80000 човека.
http://www.bulgariasega.com/usa_canada_bulgari/usa-central/41978.html
Към момента в световен мащаб пораженията върху икономиките на някои страни са значими. Очаква се да станат още по значими !!!
Редица производства в ЕС спират заради забранения внос на компоненти от Китай.
Появи се и първия печеливш естествено в лицето на Световната Банка която отпуска 12 милиарда "нисколихвени" заеми на определени ВНИМАТЕЛНО ПОДБРАНИ развиващи се страни.Браво ! Ако не слушат - заемите са обезпечени щателно със суровини и ценни метали.А и може да им се случи случка като на нас през 96 когато Виденов отказа да тегли нов заем от СБ и МВФ.

# 10 872
  • Terra incognita

Накрая ще се окаже че в ЕС всичко започва от италианската седмица на модата.
Не. От китайската нова година.

# 10 873
  • София
Близък е на жена, която е диагностицирана като петия случай в страната.
Уау, доста лична инфо се изнася по медиите, щом уведомяват кой на кого е близък!
Внимавайте, bulgarien lovers! Grinning Grinning

# 10 874
  • град-държава
Не е сигурно, че е тръгнало от Китай.

Общи условия

Активация на акаунт